«Το ταξίδι των Αναμνήσεων» έρχεται με μια μεγάλη έκπληξη στην παρουσίαση του

«Το ταξίδι των Αναμνήσεων» έρχεται με μια μεγάλη έκπληξη στην παρουσίαση του

Σεπτέμβριος 19, 2021 - 09:39
0 σχόλια

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Σταύρος Κουκάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Το ταξίδι των αναμνήσεων». 

Είναι το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα, μετά το «Δέκα και Ένα Χρόνια» και την «Ιστορία Ενός Σαραντάρη», που είχαν βραβευθεί σε πανελλαδικό επίπεδο από τον ΠΣΑΤ και έχουν πάρει την τιμητική θέση τους, στην βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη.

«Το Ταξίδι των Αναμνήσεων» καταγράφει την 50χρονη ιστορία του μπάσκετ στην Κεντρική και Νότια Πελοπόννησο (Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία) και μέσα στις 656 σελίδες του παρουσιάζονται όλες οι κορυφαίες στιγμές των ομάδων και οι αγώνες τους στις εθνικές κατηγορίες, οι κορυφαίοι παίκτες και οι καλύτερες παίκτριες που αναδείχθηκαν από την περιοχή, οι διεθνείς και οι επιτυχίες τους με τις εθνικές ομάδες, οι κορυφαίοι διαιτητές, με ένα σύνολο 850 φωτογραφιών και 140 ιστοριών να διανθίζουν αυτό το μπασκετικό ταξίδι…

Η προσπάθεια να καταγράψει κανείς την ιστορία ενός αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή είναι από μόνο του δύσκολο εγχείρημα, αλλά παράλληλα μία πρόκληση και μία υποχρέωση σε όλους εκείνους που συνέβαλλαν τον προηγούμενο μισό αιώνα, ώστε το μπάσκετ να αναπτυχθεί και να μπει στις καρδιές όλων μας.

Σπουδαίες προσωπικότητες θα βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης την Δευτέρα, για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ξεκινώντας από το «Τοτέμ» του Ελληνικού μπάσκετ, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, την σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, ο οποίος θα τιμηθεί από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ για την είσοδο του στο Hall Of Fame.

Το βιβλίο θα προλογίσουν τέσσερις διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο κορυφαίος συντάκτης του μπάσκετ και παρών σε όλες τις μεγάλες στιγμές Βασίλης Σκουντής, η Έλενα Μπουζαλά μετά την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι μαζί μας και ο Τάσος Κολλίντζας, γνωστός από τις μεταδόσεις του και τις παρουσιάσεις του στην τηλεόραση.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιλαμβάνεται μία ακόμα έκπληξη, για την οποία ο Σταύρος Κουκάκης δεν την έχει αποκαλύψει ακόμα, αλλά όπως τονίζει έχει να κάνει με το μπάσκετ πέρα από τον Ατλαντικό, βάζοντας έτσι σε… αγωνία και προσμονή τους καλούς φίλους, που αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, θα τηρηθούν αυστηρά τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Για την είσοδο στο κλειστό απαιτείται υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.