Ταξίδι εξοικείωσης Ιταλών στην Αρκαδία - Με επιτυχία η τελετή υποδοχής στην Τρίπολη (pics,vid)

Ταξίδι εξοικείωσης Ιταλών στην Αρκαδία - Με επιτυχία η τελετή υποδοχής στην Τρίπολη (pics,vid)

Οκτώβριος 07, 2021 - 10:38
3 σχόλια

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας και την Ένωση Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας, διοργάνωσε θεματικό Ταξίδι Εξοικείωσης (Fam Trip), με Ιταλούς tour operators, τουριστικούς δημοσιογράφους και bloggers εξειδικευμένων στα ταξίδια εναλλακτικού τουρισμού.

Προορισμός η Αρκαδία, όπου για τέσσερις μέρες (6-10 Οκτωβρίου) οι Ιταλοί θα μπορέσουν να γνωρίσουν την περιοχή με σκοπό να μεταφέρουν τις εικόνες και τις εμπειρίες τους πίσω στη γειτονική Ιταλία και στους εν δυνάμει Ιταλούς τουρίστες. Όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο κυρία Κυριακή Μπουλασίδου η οποία συνόδευε τους δημοσιογράφους, οι Ιταλοί αγαπούν την Ελλάδα και την επισκέπτονται κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος αφού η Αρκαδία μπορεί να προσφέρει διακοπές και φυσικά ταξίδια εμπειρίας με πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων όλο το χρόνο.

Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία εκπρόσωπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς με τους προορισμούς και της εμπειρίες της Αρκαδίας και η απευθείας διερεύνηση πιθανών συνεργασιών.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου με τη στήριξη των Δήμων Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, και Μελών μας Φορέων και Επαγγελματιών του Τουρισμού διοργάνωσε μια λιτή τελετή υποδοχής των Ιταλών φιλοξενούμενων την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Menalon Resort» στην Τρίπολη.

Λίγο πριν από την έναρξη της τελετής ο κ. Μαρινάκος πρόεδρος του ΤΟΠ, η κυρία Βίβιαν Μανωλέσου πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Αρκαδίας «Ξένιος Κύνουρος» και ο κ. Ανέστης Βασιλειάδης από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων της  Νότιας Κυνουρίας’ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησαν για τον στόχο του προγράμματος και για τα οφέλη του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βόρεια και Νότια Κυνουρία έχουν ήδη διοργανώσει αρκετές επιτυχημένες δράσεις που αναδεικνύουν τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού η ποικιλία του τοπίου και ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας μπορούν να χαρίσει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Να προσθέσουμε εδώ ότι η άμεση επαφή και βιωματική εμπειρία προσφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους τουριστικούς διαμεσολαβητές για να μπορέσουν να προωθήσουν αποτελεσματικότερα τους τουριστικούς προορισμούς στο πελατολόγιό τους. Δεδομένης της μεγάλης σημασίας που δίνουν οι τουρίστες στις προτάσεις των τουριστικών διαμεσολαβητών, τα fam trips έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση των τουριστικών προορισμών.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς, από την θεματική αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κυρία Καλογεροπούλου, της περιφερειακής συμβούλου κυρίας Μπούζα και του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Καμπύλη έγινε η  παρουσίαση του προγράμματος, των δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού στην Αρκαδία και η βραδιά έκλεισε με συναντήσεις των τουριστικών πρακτόρων με τουριστικούς επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Fam Trip με Ιταλούς tour operators στην Αρκαδία

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση –Italian Fam Trip


3 Σχόλια

ΠΩ ΠΩ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ !!!!! ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ? ΙΤΑΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΧΑ

Η διευθύντρια του ΕΟΤ μίλαγε Ελληνικά και εμείς τους καλωσορίσαμε από την Περιφέρεια στα Αγγλικά ! Ρε τι πάθαμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.