Τατούλης: Πολιτικό έγκλημα η χρηματοδότηση της παράστασης Λιγνάδη από τον κ. Νίκα

Τατούλης: Πολιτικό έγκλημα η χρηματοδότηση της παράστασης Λιγνάδη από τον κ. Νίκα

Σεπτέμβριος 29, 2021 - 17:15
5 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Η απόφαση του κ.Νίκα να χορηγήσει την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να χρηματοδοτήσει θεατρική παράσταση με θέμα «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, όπου ο κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης ...δίδαξε υποκριτική και έπαιξε το ρόλο του σκηνοθέτη και του αφηγητή, δεν είναι απλά μια πολιτική γκάφα ή ένα πολιτικό λάθος. Είναι ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας.

Ο κ.Νίκας με τις με αριθμ 287156/9.9.2021 και 288912/9.9.2021 αποφάσεις του δέσμευσε πιστώσεις χωρίς να αναφέρει τις δράσεις για τις οποίες θα διατεθούν τα συγκεκριμένα ποσά και χωρίς να αναφέρει από πού διαβιβάστηκαν τα αιτήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έδρασε με σκοπιμότητα.  

Είμαστε υπέρ των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης των κρατουμένων στα σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά κάθετα αντίθετοι στη χρηματοδότηση δράσεων που συμμετέχουν κατηγορούμενοι για αποτρόπαια εγκλήματα και που οι Δημόσιοι Οργανισμοί παρουσιάζονται ως σπόνσορες. 

Άλλωστε οι σχετικές δαπάνες όπως όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε καλύπτονται από τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο κ.Νίκας μάλιστα τη συγκεκριμένη παράσταση, με σκηνοθέτη τον Δημήτρη Λιγνάδη προσπαθεί να την εντάξει στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την χρηματοδοτεί από τις δράσεις  της Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού (!).

Μετά το σάλο, τις έντονες αντιδράσεις και τη δυσφήμιση που έχει υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου από πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εύλογα οι πολίτες προβληματίζονται για το εάν υπήρξε εντολή και υπόδειξη «άνωθεν» γι’αυτή την ενέργεια του κ.Νίκα, προκειμένου να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα για την εξέλιξη της πορείας του κρατούμενου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα.

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση ο κ.Νίκας δεν απαλλάσσεται για το συνεχιζόμενο διασυρμό  που έχει υποστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιτίας των αυθαίρετων δράσεων και ενεργειών του. 

Καλούμε τον κ.Μητσοτάκη να απαντήσει δημόσια εάν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ενέργεια του εκλεκτού του κ. Νίκα που τόσο πολύ μόχθησε για να τον κάνει Περιφερειάρχη.

 

Πέτρος Τατούλης, «Νέα Πελοπόννησος»

 


5 Σχόλια

Έχουν ξεφύγει πολύ. Φανταστείτε τι έχει να γίνει τα επόμενα δυο χρόνια. Οι ενεργοί πολίτες πρέπει να επαγρυπνούν.

Το θέμα της θεατρικής παράστασης απο τους κρατούμενους στις φυλακές Τρίπολης θέλει μια εμβάθυνση κάτω απο την επιφάνεια της δημοσιότητας. Τα δικαιώματα στις φυλακές η πρόσβαση σε εκπαίδευση και πολιτισμό των κρατουμένων , οτι εκεί δεν είναι αποθήκες ψυχών κλπ αποτελεί μια μεγάλη συζήτηση και κυρίως στον χώρο της Αριστεράς για πολλά χρόνια. Αρα η συμμετοχή του Λιγνάδη - ο οποίος κατηγορείτε για όλα αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα - μηδενίζει την συμμετοχή όλων των άλλων κρατουμένων διώχνει απο το προσκήνιο δεκαετίες διεκδίκησης δικαιωμάτων των κρατουμένων και επιχειρείται αντιπολιτευτική σπέκουλα.

Ο Νίκας πηρε εντολή από Υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη παρασταση? Ο Λαμπρόπουλος που δάκρυσε για τον πατριωτισμο ενός παιδοφιλου στενου μέλους της ελίτ γιατί πολεμάει την λαϊκή παραδοση των πανηγυριων όπου ολόκληρα χωριά ξανά ζωντανεύουν??

Η επιχειρούμενη συσχέτιση του Λιγνάδη με τον Μητσοτάκη η με φίλους του με βάση δηλώσεις του για μια παράσταση που συμμετείχαν κρατούμενοι και η ανάπτυξη αντιπολίτευσης και από πρωτοσέλιδο της Αυγής ακόμη δείχνει αρχές "λάστιχο" που οδηγούν σε θεσμούς "λάστιχο" δηλαδή ώθηση της κοινωνίας στο στρατόπεδο που βρίσκονται οι μακεδονομάχοι οι αντιεμβολιαστές οι συνομωσιολόγοι οι οπαδοί της σεξουαλικής ορθότητας οι ευρωσκεπτικιστές οι ξενοφοβικοί ...

Ξεχνάς ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που προσχώρησε στο στρατόπεδο των Μακεδονομάχων και κατέβηκε μαζί τους στα συλλαλητήρια ?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.