Τα παιδιά παίζουν ξύλο

Τα παιδιά παίζουν ξύλο

Μάιος 20, 2022 - 19:00
10 σχόλια

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ένα παιδί 14 ετών υπέβαλε τον εαυτό του σε μαρτυρικό, ασφυκτικό θάνατο στο δωμάτιό του. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κάποιο θανάσιμο διαδικτυακό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε, με κόστος τη ζωή του.

Καθώς οι Αρχές και οι δημοσιογράφοι -κυρίως οι δεύτεροι- ερευνούν την υπόθεση, τα στόματα ανοίγουν για το τι επικρατεί στο σχολείο του 14χρονου και, δυστυχώς, όχι μόνο σε εκείνο το σχολείο. Το παιδί ήταν από τα έξι του χρόνια θύμα χλεύης, ξυλοδαρμού, λεκτικής και σωματικής βίας.

Από τα έξι του ως τα 14. Και κανείς δεν βρέθηκε να τον προστατέψει.

Ομάδες παιδιών δέρνουν, βρίζουν, κακοποιούν. Το πρωί της Παρασκευής μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό μαθήτριας εντός του σχολείου.

Του ίδιου σχολείου.

Η μητέρα της μαθήτριας είπε: «Από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι έδωσε η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη. Τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν. Κάλεσα τον διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας είπε: «Για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Επομένως: Ένα σχολείο παντελώς ανίκανο να προστατέψει τους μαθητές. Μια Εισαγγελία παντελώς αδιάφορη απέναντι σε μια μαθήτρια που κακοποιείται συστηματικά. Ένα υπουργείο που δεν απαντά και δεν δίνει λύσεις -αλλά έχει χρόνο να μηνύσει τους εκπαιδευτικούς όταν κάνουν απεργία για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

Μητέρες με αλλοιωμένη φωνή και μαθητές μιλούν στα μέσα ενημέρωσης και αναφέρονται σε συγκεκριμένες ομάδες μαθητών, οι οποίοι έχουν μείνει στην ίδια τάξη, επομένως είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που κλέβουν το χαρτζιλίκι των παιδιών, που δέρνουν, που χτυπούν στο ψαχνό. Ο διευθυντής του σχολείου του 14χρονου, είπε ένας μαθητής, είχε κατασχέσει μαχαίρια και «πεταλούδες» που έφεραν μαθητές μαζί τους.

Οι καθηγητές, από την άλλη, δηλώνουν ουσιαστικά απροστάτευτοι και φοβισμένοι.

Υποστηρίζουν ότι δίνουν καθημερινό αγώνα έστω για να ακουστούν μέσα στην τάξη και αρκετοί από αυτούς καταγγέλλουν εκφοβισμό από τους μαθητές, από συμμορίες και από τους γονείς των παιδιών όταν τους καλούν για να τους πληροφορήσουν για την αντικοινωνική συμπεριφορά των παιδιών τους.

«Κυρία μου, η κόρη σας έχει παραβατική συμπεριφορά. Μιλάει άσχημα, έχει χτυπήσει συμμαθήτριές της, βρίζει και κλέβει». «Και τι σε νοιάζει εσένα; Εγώ έτσι το θέλω το παιδί μου.»

Τι απαντάς σε αυτό;

Εσύ δεν απαντάς τίποτα σε αυτό.

Ωστόσο, θα έπρεπε ως εκπαιδευτικός να στείλεις την Πρόνοια στο σπίτι του κοριτσιού χωρίς πολλά - πολλά, χωρίς να νιώθεις ότι κινδυνεύεις, χωρίς να σου ψιθυρίζουν οι άλλοι δάσκαλοι και καθηγητές «κοίτα τη δουλειά σου, μην ανακατεύεσαι».

Αλλά τι κάνεις όταν ακόμα και ο φύλακας του σχολείου έχει πέσει θύμα; Τι κάνεις όταν ακόμα και εκείνος έχει μαχαιρωθεί από μαθητή; Διότι στο σχολείο του 14χρονου επίθεση δέχτηκε και ο φύλακας.

Κανείς δεν θέλει μπελάδες στη δουλειά του και στο σπίτι του. Κανείς δεν θέλει να εκτεθεί ή να αναλάβει τις ευθύνες του. Γονείς που σιωπούν ώσπου να γίνει το κακό, διευθυντές που στέλνουν στο υπουργείο Παιδείας επιστολές, δεν λαμβάνουν απάντηση και δεν ασχολούνται περαιτέρω, καθημερινές επιθέσεις εντός του σχολείου που είναι κοινό μυστικό.

Η πληγή είναι βαθιά και είναι κοινωνική.

Τα παιδιά παίζουν ξύλο, είπε η μητέρα ενός μαθητή που τον τσίμπησε η Αστυνομία και τον κράτησε στο Τμήμα. Η μητέρα του απορούσε γιατί τον κράτησαν στο Τμήμα τον γιο της. Κι εσύ απορείς με τη μάνα που απορεί και που δεν καταλαβαίνει ότι τα παιδιά δεν παίζουν απλώς ξύλο.

Τα παιδιά μαχαιρώνουν, ξυλοφορτώνουν, σκοτώνουν...

Και δεν φταίνε αυτά.

Φταίμε εμείς ως γονείς, εμείς ως εκπαιδευτικοί, εμείς ως υπουργείο, εμείς ως θεσμοί.

Σήμερα Παρασκευή είχαμε δύο νέα επεισόδια που είδαν το φως της δημοσιότητας: Στην Καισαριανή ανήλικοι έσπασαν τη μύτη παιδιού που τους ακούμπησε κατά λάθος και στην Αγία Παρασκευή δύο 15χρονα είχαν δώσει ραντεβού για ξύλο και ο ένας τραυμάτισε τον άλλον με ψαλίδι.

«Δεν θα υπάρξει έκπτωση σε κανέναν τομέα» διαμηνύει από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, που πήγε στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, μετά τις καταγγελίες για bullying στο σχολείο που φοιτούσε ο 14χρονος.

Ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι το υπουργείο περιμένει να βεβαιωθεί από τα πορίσματα και τις έρευνες. Αν διατυπωθούν σαφείς καταγγελίες, το υπουργείο θα προχωρήσει σε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υποθέτουμε ο κ. Κόπτσης θα δει τώρα το εξώδικο που έχει ήδη στείλει η οικογένεια της μαθήτριας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους συμμαθητές της.

Διότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το υπουργείο Παιδείας ως σήμερα δεν έχει καν απαντήσει.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Την αυτοκριτική σας την έχετε κάνει καμία φορά? Όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι.θυμαμαι πρίν λίγο καιρό που είχατε ενοχληθεί γιατί είχε γίνει έλεγχος στους υποστηρικτές του κουφοντινα και όχι στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού βάζοντας τους στο ίδιο τσουβαλι.Αληθεια όλα αυτά τα καλοπαιδα που αναφέρεστε πιο πάνω σε τι ομάδες πιστεύετε ότι ανήκουν?

Το μόνο που καταλαβαίνουν αυτά τα αποβρασματα της κοινωνίας, αυτά τα ελεινα τσογλανια και οι τρισαθλιοι γονείς τους είναι το ξύλο. Ξύλο, ξύλο, ξύλο μέχρι να φτύσουν της μάνας τους το γάλα

Γιατί δεν επεμβαίνει ο εισαγγελεας και να μάθουμε και εμεισ αν όλα αυτά γίνονται για οπαδικά κίνητρα η αν οι γινρισ Και οι μαθητές ανήκουν σε εγκληματικές οργανώσεις .Αλλά τι γράφω αυτά γίνονται σε σοβαρεσ Χώρες και όχι στο Ελλάς Ζαΐρ Αφγανιστάν !

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΡΑΠ, ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΟΠΩΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΟΠΛΩΝ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ, ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ; ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΣΑΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ-ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

22:46 Νομίζω το σχόλιό σου εξηγεί πολύ καλά πως φτάσαμε μέχρι εδω

14.41 Πες του τα του αχρείου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Τι πράγματα είναι αυτά; Τι θα πει ξύλο, ξύλο, ξύλο; Μόνο κλοτσιές, κλοτσιές, κλοτσιές. Και γεμάτες κιόλας

14.41 δυστυχώς το δικό σου σχόλιο είναι αυτό που εξηγεί καλύτερα πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεν είναι η βία από μόνη της, αλλά η ατιμωρησία και η κυνική αδιαφορία απέναντι σε συμπεριφορές που δεν καταδικάζονται απερίφραστα από όλους και σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται με την ευαισθησία και την εγρήγορση που βλέπουμε, για παράδειγμα, σε αντίστοιχες περίπτωσεις κορεκτίλας και δικαιωματισμού, με αποκορύφωμα τα ζωάκια. Είδατε τι έγινε με το γατάκι στη Αιδηψό και πόσο άμεσα αντέδρασε το κράτος. Εδώ σιωπή. Με κάτι τέτοια χάνουν το δίκιο τους διάφορα κινήματα. Κατά τα άλλα, είμαστε με τον άνθρωπα

@08:07 - Συμφωνώ σε κάποια σημεία. Η μουσική τραπ είναι ένα σκουπίδι, oύτε για χαβαλέ δεν κάνει. Η χειρότερη αλητεία έγινε είδος μουσικής. Επίσης για την Αθήνα έχεις δίκιο. Δεν είναι μόνο η Αθήνα όμως. Όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα λίγο-πολύ έχουν τα ίδια προβλήματα. Η Αθήνα προφανώς τα χειρότερα. Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι μικρότερα αστικά κέντρα ...ζηλεύουν την παρακμή της Αθήνας! Ζούμε δίπλα στην φύση και αντί να εκμεταλλεύονται οι γονείς αυτό το σπάνιο προνόμιο, με αντίστοιχες εκδρομές και δραστηριότητες, στέλνουμε τα παιδιά για εκδρομή στο mcarthurglen και στο Mall. Παρακμή.

Τι να πω για τους συλλόγους γονέων που κανονίζουν αυτές τις εκδρομές; Ο ορισμός της κατάντιας. Μπορούν να πάνε τα παιδιά σε εκπληκτικές εκδρομές εντός του νομού ή σε διπλανούς νομούς και τα στέλνουν στην χαβούζα της πρωτεύουσας να δουν ...εμπορικά κέντρα. Αυτοί είμαστε ή αυτοί γίναμε. Επίπεδο, δάπεδο. Όσο για τα θέματα bullying υπάρχει λύση. Ψυχολόγος σε ΚΑΘΕ σχολείο από το νηπιαγωγείο κιόλας, σε ΜΟΝΙΜΗ θέση. ΜΟΝΙΜΗ. Ένας ψυχολόγος για κάθε σχολείο. Να γνωρίζει τα παιδιά ένα-ένα. Όχι όπως τώρα που είναι ένας ψυχολόγος, εκ περιτροπής, σε άπειρα σχολεία. Χρειάζεται θεραπεία η Ελληνική οικογένεια

H παρακμή ξεκινάει από τους αταξίδευτους καθηγητές που υποκινούν τα μπάζα κάθε σχολείου σε εκδρομές για να συνοδέψουν οι ίδιοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.