Τα «Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών» στο Arcadian Screenings

Τα «Ημερολόγια των Αρκάδων Πολεμιστών» στο Arcadian Screenings

Ιούνιος 16, 2021 - 13:54
0 σχόλια

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στις προβολές του Arcadian Screenings που θα γίνουν την Τετάρτη 16 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, στον προαύλιο χώρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, για να παρακολουθήσετε δύο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Φίλιππος Κωνσταντόπουλος, βασισμένα στα χειρόγραφα ημερολόγια των Αρκάδων στρατιωτών Νικήτα Πανόπουλου, Πανάγου Αναγνωστόπουλου και Γεωργίου Ρωμαίου, που έλαβαν μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους και στον Α΄ Π.Π.

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τριπόλεως, συμμετέχει στην παραγωγή με παραχώρηση πρωτότυπου αρχειακού υλικού, φωτογραφίες και φιλμ, ενώ ο Διευθυντής του Παραρτήματος Τρίπολης Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος, μαζί με τον ιστορικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Αγγελάκο, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και την ψυχίατρο Έφη Καψιμάλη, μέσα από τους χώρους των Μουσείων της Αθήνας και της Τρίπολης, σχολιάζουν και αναλύουν γεγονότα και σκηνές που περιγράφονται στα ημερολόγια.

Στιγμιότυπο από την προετοιμασία της παραγωγής

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.