Τα αδέλφια Μπιστόλα - Δυο ανερχόμενοι καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού από την Βλαχοκερασιά (pics,vid)

Τα αδέλφια Μπιστόλα - Δυο ανερχόμενοι καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού από την Βλαχοκερασιά (pics,vid)

Αύγουστος 11, 2022 - 21:19
1 σχόλια

Πολλοί κάτοικοι του δήμου Τρίπολης γνώρισαν μέσα από βίντεο στις προσωπικές σελίδες του στο Facebook τον Παναγιώτη και το Μιχάλη Μπιστόλα,

Δυο αδέλφια από την Βλαχοκερασιά, όπου η αγάπη τους για την μουσική και ιδιαίτερα για την παραδοσιακή μουσική, τα έχει φέρει ακόμα πιο κοντά. Αναλυτικότερα, ο Παναγιώτης που είναι και ο μεγαλύτερος παίζει κλαρίνο ενώ ο Μιχάλης τραγουδά.

Η κάμερα του arcadiaportal.gr θέλησε να τους γνωρίσει από κοντά και να μάθει περισσότερα για αυτούς.

Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για δυο αυθεντικά θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κανείς νέα παιδιά που αγαπούν πάρα πολύ αυτό που κάνουν.

Η αγάπη τους για την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία. «Δεν προερχόμαστε από μουσική οικογένεια» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης. Ο πατέρας τους όμως συνήθιζε να τραγουδά ερασιτεχνικά σε πανηγύρια ενώ οι κασέτες δημοτικών τραγουδιών βρίσκονταν παντού στο σπίτι.

Αγαπημένη τους τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη αείμνηστη Φιλιώ Πυργάκη.

Εμείς μεγαλώσαμε με τη Φιλιώ Πυργάκη

Τα ακούσματα τους στο σπίτι τους οδηγούν στο δάσκαλο τους τον κ.Γιάννη Μέλιο, όπου ο Παναγιώτης μαθαίνει κλαρίνο. Από μικρή ηλικία ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους, η κοινή αγάπη τους για την μουσική όμως  τους  φέρνει όλο και πιο κοντά.

Δεν είναι όπως σε κάποια φάση της ζωής του ο ένας τραβάει το δρόμο του γίνεται γιατρός ο άλλος δικηγόρος,εμείς είχαμε κάτι κοινό και έχουμε

Ερασιτεχνικά έχουν  συνθέσει δικά τους κομμάτια και θα συνεχίσουν να πειραματίζονται.

Την μουσική την  γράφουν οι ίδιοι ενώ τους στίχους η κυρία Γεωργία Μουχτούρη από την Αμερική.

Στην ερώτηση αν θα τους ενδιέφερε να πάρουν μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μουσικής απάντησαν ότι είναι κάτι που σίγουρα θα το επιθυμούσαν. «Με μεγάλη μας χαρά» όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης.

Στόχος τους είναι  με υπομονή και επιμονή να ασχοληθούν και επαγγελματικά με τη μουσική. Η παραδοσιακή μουσική δεν είναι το μόνο είδος που τους ενδιαφέρει, παρόλο που αποτελεί την ταυτότητα τους και τη βάση τους.

Δεν μπορείς να βάλεις παρωπίδες στη μουσική. Ρίζες και η βάση μας είναι η παράδοση από εκεί και πέρα μπορείς να παίξεις ότι θες

Αυτό το καλοκαίρι θα τους απολαύσουμε στο πανηγύρι που θα πραγματοποιηθεί στο χωριό τους στις 14 Αυγούστου ενώ αναμένονται και άλλες εμφανίσεις.

Ελπίζουμε να συνεχίσουν με την όρεξη και το μεράκι που τους διακατέχει να παίζουν και να επιτύχουν τους στόχους τους,

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη και απολαύστε το τραγούδι «Χαρά που το έχουν τα βουνά» που έπαιξαν για εμάς.

Αγγελική Γεωργοπούλου

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη με τα αδέλφια Μπιστόλα από την Βλαχοκερασιά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Παιδιά χαίρομαι για το ταλέντο σας. Μπράβο και στους γονείς σας. Μου άρεσε το παίξιμο, αλλά και το τραγούδι. Και προσέξτε, να κρατήστε ατόφια την Δημοτική παράδοση, αυτά που διδαχτήκατε. Πάμε σε πανηγύρια κι ακούμε όλο ψευτοτσιφτετέλια και γύφτικα. Χάθηκε το παίξιμο του κλαρίνου. Δεν ακούς πια την Αράχωβα, το Τρία καλά είναι στον ντουνιά, τον Αιτό, τα τρικορφα, τον παρνασό, την βρύση την κρυόβρυση, τη βοσκοπούλα, τον Αμάραντο και τόσα άλλα. μας έφαγε η γυφτιά παιδιά. Γι αυτό προσπαθείστε όσο μπορείτε σαν νέοι άνθρωποι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.