Σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr): Ένα σημαντικό και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr): Ένα σημαντικό και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των γιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Νοέμβριος 15, 2020 - 20:24
2 σχόλια

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου παραδόθηκε στον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το σύστημα μοριακής ανίχνευσης (pcr) του κορονοϊού μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα.
 Η προμήθεια του σχετικού συστήματος έγινε με δαπάνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όπως είπε ο Αν. Τζανής η προμήθεια του συστήματος μοριακής ανίχνευσης (pcr) αποτελεί ένα σημαντικό και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ιατρών μας, που μαζί με τα έργα ανακαίνισης των θαλάμων για την covid-19 στα ΤΕΠ αναβαθμίζουν κατακόρυφα το νοσοκομείο μας στην μάχη κατά της πανδημίας.
Σκοπός της προμήθειας του συστήματος είναι η ιχνηλάτηση του κορωνοιού στον οργανισμό του ασθενούς. Η ευαισθησία και η ειδικότητα της μεθόδου αγγίζει το 100% σε υλικά αναφοράς για τον νέο κορωνοϊό. Τα δείγματα λαμβάνονται από τον φάρυγγα και τη ρινική κοιλότητα. Στα δείγματα που παραλαμβάνονται από το ανώτερο (συνηθέστερα) ή το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα εφαρμόζεται μεθοδολογία Real time PCR (μέθοδος αναφοράς) έναντι συγκεκριμένων γονιδιακών στόχων του ιού SARS-CoV-2 αλλά και των κυριότερων αναπνευστικών ιών.
Αναμφισβήτητα και  σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ειναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος για  διάγνωση οξέος συνδρόμου COVID -19  είναι η μοριακή μέθοδος,  που θεωρείται η καταλληλότερη  δεδομένης της άριστης ευαισθησίας και ειδικότητας που παρουσιάζει σε δείγματα του ανώτερου ή κατώτερου αναπνευστικού.
Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Καλές οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου για το θεαθήναι. Καλύτερα όμως να μας ενημερώνουν για την πραγματική αξιοποίηση του μηχανήματος (πόσα τεστ γίνονται ανά ημέρα κλπ) γιατί φοβάμαι ότι θα περάσει η πανδημία και θα είναι ακόμα στο κουτί.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.