Σύσκεψη ΚΤΕΛ Αρκαδίας με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δήμαρχους της Αρκαδίας (pics,vid)

Σύσκεψη ΚΤΕΛ Αρκαδίας με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δήμαρχους της Αρκαδίας (pics,vid)

Ιούλιος 22, 2020 - 09:32
1 σχόλια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κοινή σύσκεψη την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ - που επιμελήθηκε η ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε. με στόχο να γίνει ενημέρωση των φορέων του νομού για τα προβλήματα των συγκοινωνιακών δρώμενων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΤΕΛ κ. Νίκος Κουτσόγιωργας στην αρχή έκανε μία εισήγηση  με στόχο οι δήμοι και η περιφέρεια να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της ΚΤΕΛ για να διατηρηθούν οι άγονες γραμμές και τα δρομολόγια που γίνονται στα χωριά του νομού.

Ο πρόεδρος μίλησε για την ιστορία της εταιρίας αλλά και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα από την  έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊου. Τόνισε την συνεργασία που θα πρέπει να έχουν από κοινού με τους Δημάρχους διότι αυτοί γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άγονες γραμμές στα χωριά τους.

Ο κίνδυνος είναι ορατός και το ΚΤΕΛ είναι σε αδιέξοδο και δεν θα αντέξει τα δρομολόγια στις άγονες γραμμές

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε  ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο πλευρό της εταιρίας, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και τονίζοντας ότι ετέθη και στον υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, κατά την επίσκεψή του.

Οι δήμαρχοι που παρευρέθηκαν ήταν ο Κώστας Τζιούμης δήμαρχος Τρίπολης, ο Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, ο Β. Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης,ο  Ν. Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και τη Μεγαλόπολη εκπρόσωπισε  το αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος.

Τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης λέγοντας: «Να δούμε ποια από τα δρομολόγια θα πρέπει να ενταχθούν στην βοήθεια και με το ανάλογο επιτρεπτό νομοθετικό πλαίσιο να στηρίξουμε την προσπάθεια της ΚΤΕΛ Ν. Αρκαδίας Α.Ε.».

Στο ίδιο μήκος κύματος  κινήθηκε και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης ο οποίος είπε ότι ο δήμος τους είναι αχανής και αποτελείται από πολλά χωριά τα οποία έχουν ερημώσει. Οικονομικά ο δήμος αντιμετωπίζει διάφορα θέματα, όμως είναι θετικός στην προσπάθεια αυτή της ΚΤΕΛ ώστε να συντρέξει και αυτός με την σειρά του τόσο για την στήριξη της εταιρείας όσο και την στήριξη των δημοτών του. 

Ακολούθησε αμέσως μετά η τοποθέτηση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπου Λυσίκατου λέγοντας ότι ο Δήμος παρ’ όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πρόθυμος να βοηθήσει αρκεί να σταθεί σε σωστό προγραμματισμό και η σχέση μεταξύ Δήμου και  ΚΤΕΛ να είναι αμφίδρομη. Οικονομικά ο δήμος ως ΟΤΑ στηρίζει οικονομικά τις υπηρεσίες του δήμου του (Πυροσβεστική, Λιμενικό, Αστυνομία) σε ότι έκτακτη βοήθεια του ζητηθεί και θα ήθελε να ενημερωθεί όσο αφορά το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για να συμβάλλει και αυτός με την σειρά του αρωγός στην προσπάθεια ενίσχυσης της ΚΤΕΛ και των δημοτών του.  

Τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σιέμπος λέγοντας ότι θα ήθελε να βοηθήσει αρκεί να υπάρχει οι οικονομική δυνατότητα βάσει του νομοθετικού πλαισίου.

Τέλος ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης συμφώνησε με όλους τους παρευρισκόμενους δημάρχους και είπε ότι το νομικό πλαίσιο θα το λύσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Ζήτησε να του δοθούν διάφορα στοιχεία (πληρότητες, ακριβής αριθμός δρομολογίων σε όλα χωριά του δήμου) και αυτός με τη σειρά του θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι είναι δυνατό και ωφέλιμο τόσο για την ΚΤΕΛ όσο και για τους δημότες του. Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΕΛ για την τοποθέτηση των αστικών στάσεων περιμετρικά της Τρίπολης καθώς και για την εξυπηρέτηση των δημοτών του και φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην αστική συγκοινωνία του δήμου του.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.