ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Προτάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Προτάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης

Σεπτέμβριος 05, 2020 - 10:57
0 σχόλια

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας συναντήθηκε, την Παρασκευή 4-9-2020, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μελών του κλιμακίου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ο κ.Διευθυντής αναφέρθηκε στις ελλείψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού που ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Ωστόσο, έχουν καλυφθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Διαβεβαίωσε πως τα βιβλία έχουν φτάσει και βρίσκονται στα σχολεία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω πανδημίας, το καθεστώς που θα λειτουργήσουν τα σχολεία και αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο κ. Οικονομόπουλος επιβεβαίωσε όλα αυτά που λέμε τόσο καιρό πως η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις διαδικασίες για την ασφαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων.

Οι καθαρίστριες δεν έχουν επιλεχθεί ακόμη και δεν υπάρχει μέριμνα για την ειδική εκπαίδευσή τους παρά μόνο  παραίνεση οι διευθυντές να αναλάβουν τον ρόλο της ενημέρωσής τους για τα νέα δεδομένα μέσα στα οποία πρέπει να εργαστούν.

Οι μάσκες δεν έχουν φτάσει στα σχολεία και δεν υπάρχει πρόβλεψη για διάσπαση των τμημάτων σε μικρότερα. Τέλος, όπως ειπώθηκε σε περίπτωση ενός ενδεχόμενου δεύτερου lockdown δεν υπάρχει μέριμνα για τηλεκπαίδευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας πέρα από τους προβληματισμούς του, κατέθεσε και τις προτάσεις του για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι, με την Ελπίδα πως θα εισακουστούν οι προτάσεις μας από την κυβέρνηση για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

                           Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.