Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια - Συγκέντρωση στη Τρίπολη παρουσία του προέδρου της ΠΟΠΣ (pics,vid)

Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια - Συγκέντρωση στη Τρίπολη παρουσία του προέδρου της ΠΟΠΣ (pics,vid)

Οκτώβριος 17, 2022 - 12:54
15 σχόλια

Το πρωί της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των συνεργαζόμενων σωματείων των συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, των δημοσίων υπαλλήλων, των ΕΛΤΑ και του ΟΑΕΕ στην πλατεία Πετρινού.

Το «παρών» έδωσαν και σωματεία συνταξιούχων από ολόκληρη την Πελοπόννησο όπως από την Λακωνία και το Άργος ενώ τίμησε με την παρουσία του την συγκέντρωση ο κ. Ηλίας Ηλιόπουλος  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων.

Ο κ. Ηλιόπουλος προχωρώντας σε δηλώσεις μίλησε για την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε η πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία του ζήτησαν να επανεξετάσει την πολιτική  που έχει λάβει και πλήττει τους συνταξιούχους.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος που πρόκειται να πάρει αύξηση, ούτε καν ένα ευρώ, όταν ο τιμάριθμος έχει φτάσει στο 12,1%. Η αποδυνάμωση των συνταξιούχων έχει αρχίσει ήδη από το 2010 και συνεχίζεται.
 

Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αυτό και μόνο ζητάμε.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν ομιλίες από τον κ. Καστανό Παναγιώτη, πρόεδρο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ περιφ. Παράρτημα Πελ/σου, κ. Δημήτρη Φράγκο, πρόεδρο Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Τρίπολης, κ. Νίκο Μπαλάση, πρόεδρο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αρκαδίας και από εκπροσώπους σωματείων άλλων νομών.

Όλοι απαιτούν τα ίδια πράγματα. Αύξηση συντάξεων με προσθήκη της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη και μείωση της φορολογίας. Όσον αφορά την ακρίβεια ζητούν πλαφόν στο ρεύμα και καμία διακοπή ρεύματος.

Το γενικό σύνθημα είναι ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν και απαιτούν να απομακρυνθούν τα χέρια από την περίφημη τρίτη ηλικία.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συγκέντρωση συνταξιούχων Αρκαδίας στην πλατεία Πετρινού


15 Σχόλια

αντί να βγαίνουν στους δρόμους αυτοί που πραγματικά πεινάνε και υποφέρουν, βγαίνουν αυτοί που ζουν από τα έτοιμα

Αξιοπρέπεια: 450€ το μήνα ( 12μηνες = 5.400€ το χρόνο) ίσα ίσα για τις φρυγανιές, το γιαουρτάκι , τη ΔΕΗ και το τηλέφωνο σας. Εκτός και εάν ένας γέρος άνθρωπος καίει 300κιλοβατορες τον μήνα- όποτε παππού κάτι κάνεις λάθος. ΣΤα φάρμακα πληρώνετε μόνο το 20% της τιμής τους. Και λεφτά για θέρμανση ( 1000€) φτάνουν για να βγάλετε το χειμώνα. Αν δεν «βγαίνετε» στην Τρίπολη με την φθηνή ζωή που έχει , γυρίστε στα χωριά σας και βάλτε περιβόλια και κοτούλες. Τα λεφτά να τα ρίξει η κυβέρνηση ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να αφήσει τους συνταξιούχους που δεν τα έχουν ανάγκη. Ζήσατε και εσείς.

@15:42 Έστω πως τα πράγματα είναι όπως τα λες βλαχάκο μου. Ποιος τους εμποδίζει λοιπόν αυτούς "που πραγματικά πεινάνε και υποφέρουν" να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους; Τους το απαγόρευσε κάποιος;

Οι απολαβές έναντι των κρατήσεων από ασφαλιστικές εισφορές δεν είναι "από τα έτοιμα"....Σχόλιο τράτζικ, όνομα και πράγμα.

Από που πηγάζουν τα δικαιώματά τους; Επειδή έτσι λέει το ΚΚΕ;

@16:00 Έχεις πληρώσει ποτέ λογαριασμο/θέρμανση από την τσέπη σου; Έχεις φροντίσει ποτέ ηλικιωμένο για να ξέρεις πόσα χρήματα στοιχίζει η βασική του φροντίδα; Είτε όχι, είτε έχεις τέτοια οικονομική άνεση που δεν προσέχεις ποτέ τί δίνεις και που. Σε κάθε περίπτωση είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Μην εκτίθεσαι άλλο.

@15:42 Και ποιός τους/μας εμποδίζει;! Με τα γερόντια βρήκες να τα βάλεις; Ή νομίζεις οτι θα σε ρωτήσει ο καθένας πριν διεκδικήσει ότι νομίζει ότι του αναλογεί ως πολίτης;! Δε ντρεπεστε ρε φασισταριά; Δε θα ντραπείτε ποτε;!

19:58 έλα ακούω πες μου τα έξοδα του. Ένα προς ένα και ποσό στοιχίζουν. Όχι τίποτα άλλο αλλά όσοι έχουν την χαμηλή του ΟΓΑ δεν είδα να διαμαρτύρονται. Εκτός και εάν εννοείς ότι θέλει και 800€ το μήνα η γυναίκα που θα τον φροντίζει επειδή η οικογένεια του τον , τον θεωρει βάρος για να τον πάρει στο σπίτι της.

Γιατί πάντα κάποιοι ενοχλούνται από αυτούς που διαμαρτύρονται;! Και δεν ενοχλούνται από αυτούς που έφεραν την χώρα ως εδώ ; Γιατί δεν σας ενοχλεί το γεγονός ότι επιδοτούμε εταιρίες ενέργειας για να κονομάνε και σας ενοχλεί ότι κάποιοι ζητάνε να πάρουν αυτό για το οποίο έχουν πληρώσει. Οι συνταξιούχοι έχουν δικαίωμα να πάρουν αυτό που τόσα χρόνια πλήρωσαν μέσα από την εργασία τους.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΕΔΚΦ καταγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα. Εξαθλίωση έφερε η διακυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας το 85% των Ελλήνων – Παλεύει για επιβίωση το 40%

@04:27 - Ιούνιος 2019, ΣΥΡΙΖΑ. Ανεργία 17%. Ιούλιος 2022, ΝΔ. Ανεργία 11,4%. Με τον ΣΥΡΙΖΑ η ανεργία ήταν στον θεό. Με την ΝΔ η ανεργία είναι σε χαμηλό 12ετίας. Αυτά που γράφεις δεν είναι μετρήσεις αλλά ...έρευνα γνώμης! Αυτά που γράφω είναι πραγματικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, όχι copy-paste ρωσόφιλων ΜΜΕ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.