Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Είμαστε παρόντες στη ζωή, παρόντες στον αγώνα για αυτά που ανηλεώς μας πήραν (pics,vid)

Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Είμαστε παρόντες στη ζωή, παρόντες στον αγώνα για αυτά που ανηλεώς μας πήραν (pics,vid)

Δεκέμβριος 14, 2021 - 12:17
8 σχόλια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν οι συνταξιούχοι την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους και να φωνάζουν ότι είναι παρόντες στη ζωή και ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούν αυτά που τους έχουν κλέψει οι κυβερνήσεις διαχρονικά, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Συνταξιούχων.

Στην πλατεία Αγίου Βασιλείου βρέθηκαν συνταξιούχοι των συνεργαζόμενων ομοσπονδιών της χώρας ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ – ΙΚΑ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ-ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΟΣΑ ΑΔΙΚΩΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ,
ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ TΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ:
• προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
• Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
• Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
• Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες.

Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες  των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι’ αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή.

Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός, την στιγμή που όλες οι κυβερνήσει και η σημερινή, που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις  που δεν φθάνουν για τις 15 ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη, κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύετε. Αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει. Παίρνουν όμως  τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους  αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια  της  εργατικής  τάξης  απέναντι σε επιχειρηματικούς  κολοσσούς  παγκοσμίου μεγέθους  με θετικό αποτέλεσμα.

Οι απόμαχοι της  δουλειάς, αλλά όχι της  ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πώς ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.

Η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία ούτε κοροϊδία.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Καστανός εκ μέρους των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο κ. Καρβέλας εκ μέρους των συνταξιούχων του ΙΚΑ και ο κ. Φράγκος, από τον ΟΑΕΕ Αρκαδίας.

Video: 

Arcadiaportal.gr Διαμαρτυρία των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων Πελοποννήσου


8 Σχόλια

Πρέπει να είμαστε η πόλη με τους λιγότερους Συνταξιούχους αν κρίνουμε από την μεγαλειώδη πορεία. Και μήπως άν κοιτάξουμε τις φώτο δεν είναι και όλοι Συνταξιούχοι.Τι να πούμε για αυτούς που κοίταζαν καθήμενοι σε ένα Καφέ και χλεύαζαν? ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ.......

Επίσκεψη Μονάρχη Κούκη στην Εύβοια .Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 400 αστυνομικοί, διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ, για να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό από τους πολίτες! Συνοδευόμενος από τον Σταύρο Μπένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συνάντηση με φορείς της Β. Εύβοιας, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, για να παρουσιάσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.(ΝΔ εγκληματική οργάνωση )

Αν οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται γιατί η σύνταξη έγινε 800-1.000 από 1.300-1.500, τότε οι νέοι τι πρέπει να κάνουν; Μην τρελαθούμε. Η προηγούμενη γενιά πήρε πολύ καλές συντάξεις και ακόμα μετά τις περικοπές πάλι καλές είναι. Το πρόβλημα είναι στους νέους εργαζόμενους. Ο μόνος τρόπος να ανέβουν οι μισθοί είναι η μείωση της ανεργίας μέσω μεγάλης ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα. Μόνο αυτό μπορεί να ανεβάσει βιώσιμα τους μισθούς.

Οι νέοι να αφήσουν τους σχολιασμούς και τα καφέ, να στύψουν το κεφάλι τους να βρουν εργασία (όχι στο δημόσιο που θέλουν οι περισσότεροι) και να πληρώσουν εισφορές ,για να πάρουν όταν θα έρθει η ώρα τους τη σύνταξη που δικαιούνται. Αυτό έκαναν και οι σημερινοί συνταξιούχοι, μόνο που δεν πήραν τη σύνταξη που δικαιούνταν και για την οποία οι περισσότεροι είχαν πληρώσει εισφορές για πάνω από 40 χρόνια. Και να μην ξεχνούν ότι εδώ που είμαστε θα έρθουν. Με πολλή αγάπη για τους νέους.

Ξέρεις πολλούς ιδιώτες @20.42 που να δίνουν ή να αυξάνουν τους μισθούς χωρίς πίεση;;; έτσι ρωτάω....

@01:44 - Η πλειοψηφία των συνταξιούχων, προ περικοπών των μνημονίων, λάμβανε συντάξεις πολύ υψηλότερες από αυτό που αντιστοιχούσε στις εισφορές που είχε δώσει. Ας σταματήσουμε να γράφουμε ανακρίβειες. Αν εργαστώ μέχρι τα 65 μου, θα έχω καταβάλει εισφορές για 45 χρόνια. Ξέρεις τι σύνταξη θα πάρω; Θέλεις να την συγκρίνουμε με την σύνταξη που έπαιρνε κάποιος μεταξύ 1990-2010; Οι νέοι μειώνονται λόγω δημογραφικού. Με το παρόν σύστημα δεν βγαίνουν οι συντάξεις που δίνονται. Οι εισφορές δεν λειτουργούν ως κουμπαράς, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΤΣΙ. Οι νυν εργαζόμενοι πληρώνουν τους παλιούς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.