Συνεργασία Δήμου - Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Σύντομα προσλήψεις για την έναρξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Συνεργασία Δήμου - Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας: Σύντομα προσλήψεις για την έναρξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Ιούνιος 02, 2021 - 11:07
1 σχόλια

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο γραφείο του με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνο Σ.Ι. Κίσσα, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος, με πρωτεύον το θέμα της έναρξης των εργασιών επί του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Προϊστάμενος της ΕΦΑ Αρκαδίας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι σύντομα πρόκειται να προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού για την έναρξη των εργασιών του έργου «Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης – Φάση Α΄: Αποκατάσταση των κερκίδων Β και Γ. Βελτίωση προσβασιμότητας», το οποίο έχει ενταχθεί στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Μεγαλόπολης είναι έμπρακτος και σταθερός αρωγός της προσπάθειας για την προστασία και ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου και προς αυτό το σκοπό υπάρχει πρόθεση να διατεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι για την υποστήριξη του έργου.

Και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία και συνεννόηση για όλες τις επιμέρους πτυχές του συγκεκριμένου έργου, αλλά και για το υπόλοιπο αρχαιολογικό κεφάλαιο της περιοχής.

Με το πέρας της συζήτησης έγινε αυτοψία στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης. 

 

Εκ του Δήμου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Εδώ και τριάντα χρόνια ολο προκηρύξεις, μελέτες, προσλήψεις ,χαμένα χρόνια και χρήματα..... και ούτε μια πέτρα. Φωτογραφίες γεμάτες ενδιαφέρον και θαυμασμό ,με κάθε λογής από τους περίφημους αρχαιολόγους των ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ο τσιριγωτης,ο μπουρας ,ο παπαδοπουλος και τωρα ο χριστογιανοπουλος ,αλλά οι πέτρες δεν λένε να βγούνε στην επιφάνεια!!!! Χρήματα από ΔΕΗ ,κονδύλια από το κράτος, προσφορές από τους φίλους του Αρχαίου Θεάτρου,............ , αλλά το μνημείο παραμένει πεδίο ανάπτυξης χορταριού και φαγητού για τα πρόβατα!!!!! Πόση θλίψη θα μας ποτίσετε???????

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.