Σύγκρουση Νίκα - Καμπόσου ή προαναγγελία λουκέτου στην «Πελοπόννησος ΑΕ»;

Σύγκρουση Νίκα - Καμπόσου ή προαναγγελία λουκέτου στην «Πελοπόννησος ΑΕ»;

Νοέμβριος 10, 2020 - 14:26
8 σχόλια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» με το μέλλον της να κρίνεται αβέβαιο, έπειτα από το έλλειμμα που έχει προκύψει ύψους 1.300.000 ευρώ.

Όπως έχει ειπωθεί το έλλειμμα είναι λογιστικό και έχει να κάνει με τις προγραμματικές συμβάσεις που έκανε η Αναπτυξιακή, από χρήματα που έμεναν ως υπόλοιπα άλλων έργων.

Μετά το ανοιχτό μέτωπο που υπάρχει με τον νυν και τον πρώην περιφερειάρχη για το θέμα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ στάθηκε απέναντι στην πρόταση που του έγινε από τον κ. Νίκα για ισόποση κάλυψη του ελλείμματος, με την συνεργασία των δύο όπως φαίνεται να δέχεται κραδασμούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εταιρία συμμετέχουν με ποσοστό 50% η Περιφέρεια Πελοποννήσου και 50% η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου εκπροσωπώντας το σύνολο των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοπόννησο.

Το 2007 όπου ιδρύθηκε η εταιρία κύριος σκοπός της ήταν η οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και πολλά είναι τα έργα που έχουν γίνει, όπως η κουνοποκτονία, η αντιμετώπιση της ελονοσίας, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.

Αλλά πολλές είναι και οι αιχμές που υπάρχουν από την αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου για τις προγραμματικές συμβάσεις, για την  σκοπιμότητα και την διαδικασία ανάθεσης και παραλαβής των συμβάσεων.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο της «Πελοπόννησος ΑΕ» και όπως δήλωσε και στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ο ορκωτός λογιστής που έλεγξε τους ισολογισμούς εντόπισε ένα έλλειμμα της τάξεως των 1.300.000 ευρώ.

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι ο περιφερειάρχης προσπαθεί για ακόμη μία φορά να παραποιήσει την αλήθεια, χρησιμοποιώντας ως όχημα για την συκοφαντική δυσφήμιση της παράταξής του την Αναπτυξιακή Εταιρία «Πελοπόννησος Α.Ε».

«Σας το λέμε ξεκάθαρα κ.Νίκα, αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Το διαχειριστικό έλλειμμα που επικαλείστε δεν είναι χρήματα που λείπουν από το ταμείο της εταιρίας. Υπάρχουν οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν που δαπανήθηκε και το τελευταίο ευρώ».

Για το αν μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της η αναπτυξιακή την στιγμή που τα  χρήματα του ελλείμματος είναι απαιτητά, κλήθηκε να αποφασίσει το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, με τον κ. Νίκα να εισηγείται την κάλυψη του ελλείμματος από τους μετόχους, την ΠΕΔ και την περιφέρεια σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που αρνηθεί η ΠΕΔ, το ποσό θα το καλύψει η περιφέρεια.

Λίγες ώρες μετά οι δήμαρχοι της περιφέρειας συνεδρίασαν σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και αποφάσισαν ότι δεν επιθυμούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ στην «Πελοπόννησος ΑΕ» γιατί κανένα έργο,  εκτός 2 εξαιρέσεων, οι δήμοι δεν έχουν κάνει με τα χρήματα της Αναπτυξιακής.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Άργους – Μυκηνών δήλωσε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στο έλλειμμα γιατί δεν έκαναν καμία δουλειά, έτσι δεν θα βάλουν χρήματα, σημειώνοντας ότι δεν λείπουν χρήματα από το ταμείο της «Πελοποννησος ΑΕ» αλλά  το έλλειμμα είναι ένα τυπικό διαδικαστικό θέμα.

Επίσης ο κ. Καμπόσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, η πολιτική κόντρα ανάμεσα στον νυν και τον πρωην περιφερειάρχη να έχει δημιουργήσει όλο το πρόβλημα.

Ο κ. Καμπόσος φάνηκε να μην δέχεται την ανοιχτή και φιλική, κατά τα αλλά, όπως είπε πρόσκληση του κ. Νίκα, να πληρώσει η ΠΕΔ μέρος από το έλλειμμα, τονίζοντας ότι οι δήμαρχοι θα ανοίξουν πόλεμο στην περίπτωση που κάποιος πειράξει τις μετοχές της ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος ΑΕ».

Η ΠΕΔ αποφάσισε ότι δεν προτίθεται να βάλει ούτε ένα ευρώ, ούτε να εκχωρήσει μετοχές, προτείνοντας όποιοι βάλουν τα χρήματα  να πάρουν προνομιακές μετοχές χωρίς ψήφο. Μην αγγίξει κανένας το 50% της ΠΕΔ στην «Πελοπόννησος Α.Ε» γιατί αυτό είναι αιτία πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών, είπε κλείνοντας στις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Καμπόσος.

Την Πέμπτη που θα συνεδριάσει το ΔΣ της «Πελοπόννησος Α.Ε» θα φανεί αν ο κ.  Νίκας θα στηρίξει τον κ. Καμπόσο όπως είχε δηλώσει  και στην ορκωμοσία του κ. Καμπόσου τον Σεπτέμβριο του 2019.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στην τελευταία ορκωμοσία του Καμπόσου ο κ. Νίκας είχε δηλώσει ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, αυτό όμως αναμένεται να φανεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο των μετόχων στην «Πελοπόννησος ΑΕ».

Τα ενδεχόμενα είναι δύο, ή να κλείσει η «Πελοπόννησος ΑΕ» και να ιδρυθεί νέα Αναπτυξιακή, ή να μην κλείσει και η περιφέρεια να δώσει το 1.300.000 ευρώ και να συνεχιστεί η λειτουργία της ως έχει, με την συμμετοχή κατά 50% της ΠΕΔ ... ή και όχι.

Εν αναμονή των εξελίξεων…


8 Σχόλια

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΝΙΚΑ . ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑ ΝΙΚΑ . ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΝΙΚΑ . ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ .

Έλα θα μοιράσουν την διαφορά καις σκάβουν τον νικά και τον καμπόσο .είναι δειλά και τα δυο

Αυτά που λέει ο Καμπόσος, δε γίνονται. Πως να βάλει το χρήμα η Περιφερεια; Με ποια διαδικασία; Είναι νομμιμο; Όχι φυσικά... αλλά έτσι είναι ο Καμπόσος.. λέει για να λέει....

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ, ΓΙΑΝΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ-ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ κλπ.

APOTROPEA SXOLIA πολύ καλό σχόλιο! Τρέξε γλύψεις να πάρεις καμία ανάθεση τώρα. Ξέρεις εσύ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.