Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές προτείνει ο Σωτήρης Παπαδημητρίου

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές προτείνει ο Σωτήρης Παπαδημητρίου

Σεπτέμβριος 24, 2020 - 08:20
0 σχόλια

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων – τοποθετήσεων έθεσα τα εξής ζητήματα – ερωτήματα – θέματα:

  • Την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες και δοκιμαζόμενες περιοχές. (Καρδίτσα, χωριά Καρδίτσας, νησιά Ιονίου) .
  • Επιτακτική ανάγκη σύγκλισης του Δ.Σ Τρίπολης με μοναδικό θέμα «Γεωργία – Κτηνοτροφία» όπου θα διερευνηθούν και θα αναζητηθούν τρόποι αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στον τομέα αυτό. Πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα προβλήματα (αγριογούρουνα, τσακάλια, λεηλασίας από ανθρώπινα χέρια, κλοπές, διευρυμένες ασθένειες και ιώσεις κλπ). Στη συνέχεια να αναπτυχθεί η συζήτηση ως προς την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του τομέα αυτού. Η συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Επιμελητηρίου) και κλάδων επιστημών (Γεωπόνοι, Κτηνίατροι, Οικονομολόγοι) θα συμβάλλουν καθοριστικά.
  • Θέλω να ζητηθούν διευκρινήσεις για τις προθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με το έργο που είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Δ.Ε Βαλτετσίου και πιο συγκεκριμένα για το ποτάμι. Θέλω να γνωρίζετε ότι τα χρήματα αυτά προέρονυαν απ’ τα πυρόπληκτα του2007. Γι’ αυτό πρέπει και οφείλουν να τα υλοποιήσουν στην Δ.Ε Βαλτετσίου.
  •  Διευκρινήσεις για την απόφαση της Οικ. Επιτροπής Δ. Τρίπολης με αριθμό 41/2020 όπου αφορά την διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της Άλωσης με το ποσό των 59.996,25
  • Διευκρινήσεις σχετικά με μια απόφαση της ΔΕΥΑΤ με θέμα «Έγκριση της Υπηρεσίας ΕΞΟΔΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ»  όπου γίνεται απευθείας ανάθεση 1400,00 πλέον ΦΠΑ, σε μια εταιρεία των Χανίων Κρήτης. Τι υπηρεσίες λάβαμε από αυτή την εταιρεία και ποιο το όφελος.

Κατά τη συζήτηση των τακτικών θεμάτων του συμβουλίου έγιναν οι εξής τοποθετήσεις:

  • 1ο Θέμα «Εκτέλεση αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών». Για το καθεαυτού θέμα δεν υπάρχει αντίρρηση διότι είναι δεδομένη η ανάγκη τόσο της αποκομιδής όσο και της ανάθεσης. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι  η διοίκηση του Δήμου δεν προετοιμάστηκε σωστά για την μετάβασή της στο Μεγαβούνι διότι εκεί δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ογκώδη αντικείμενα, στρώματα, υπολείμματα καθαρισμών πρασίνου κλπ, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει αρκετές εστίες συγκέντρωσης τέτοιων υλικών. Το χειρότερο όμως είναι ότι βλέπουμε να επιβαρύνονται επικίνδυνα περιοχές γύρω απ’ την Τρίπολη αλλά και τα χωριά μας.

 

Κάνω έκκληση στους δημότες μας να μην προχωρούν σε απόθεση τέτοιων υλικών και ειδών μέχρι να βρει λύση η δημοτική αρχή. Επίσης ζητώ απ’ τους Προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων, να περιφρουρούν ρέματα, άλση, απόμερα σημεία και όπου αλλού μπορεί να «δεχθεί» ασυνείδητη πράξη. Γιατί τέτοιες αποθέσεις στη φύση, αποτελούν ασυνείδητη πράξη. Και κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω στη διοίκηση ότι τα μηχανήματα έργου δεν είναι μόνο για οδοποιία αλλά και για καθαρισμό του περιβάλλοντος.

Σωτήρης Παπαδημητρίου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.