Στον «αέρα» το νέο website τουριστικής προβολής της Νότιας Κυνουρίας

Στον «αέρα» το νέο website τουριστικής προβολής της Νότιας Κυνουρίας

Φεβρουάριος 08, 2020 - 16:00
0 σχόλια

Η Νότια Κυνουρία, ένας ανερχόμενος δήμος ιδίως ως προς το κομμάτι του τουρισμού και της επισκεψιμότητας.

Με αργά και σταθερά βήματα καταφέρνει να ξεχωρίζει και να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου.

Η δημοτική αρχή αλλά και οι επαγγελματίες της περιοχής καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε η ευρύτερη περιοχή να εδραιωθεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Στο πλαίσιο της άμεσης προβολής και της τουριστικής ανάδειξης, δημιουργήθηκε μια νέα διαδικτυακή πύλη της Νότιας Κυνουρίας που στόχο έχει να κατευθύνει τον επισκέπτη σε όλα τα σημεία ασύγκριτης ομορφιάς του Δήμου.

Δείτε στο exploresouthkynouria.gr μαγευτικές εικόνες της Νότιας Κυνουρίας όπως οι γραφικοί ορμίσκοι και δαντελωτές ακρογιαλιές, το Κρυονέρι, τον Τσέρφο, το Ζαρίτσι, που γειτονεύουν με το παραλιακό χωριό. Λίγο νοτιότερα από την Παραλία Τυρού, στον παραδοσιακό οικισμό Σαπουνακαίικα, διατηρούνται στη θέση Κάστρο λείψανα αρχαίου κάστρου (3ος π.Χ. αι.), που ταυτίζεται πιθανότατα με την αρχαία πόλη του Τυρού, τα αρχαιολογικά ευρήματα της οποίας φυλάσσονται στο Δημαρχείο Λεωνιδίου.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος συνεχώς υπογραμμίζει ότι στόχος της Νότιας Κυνουρίας είναι ην ανάδειξή της ως τόπου εναλλακτικού τουρισμού.

Κι αυτό μπορεί να γίνει γιατί νέος δρόμος έχει μικρύνει τις αποστάσεις και έχει φέρει την Νότια Κυνουρία ακόμα πιο κοντά, κάνοντάς την έναν δελεαστικό προορισμό ο οποίος μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο διακοπών. Το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού που θα δημιουργηθεί και ο περιπατητικός τουρισμός, που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, είναι κάποιες μόνο από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

Η Νότια Κυνουρία αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού με σημαντικές προοπτικές και οφέλη για την τοπική κοινωνία, με τη δημοτική αρχή να φαίνεται πως κινίται στη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του στόχου.

Ανακαλύψτε τον τουριστικό οδηγό exploresouthkynouria.gr, ακολουθήστε την σελίδα και στο Facebook και στο Instagram

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.