Στη Δυτική Όχθη του ροκ ταξίδεψε ο Πλιάτσικας το Λεβίδι (pics,vid)

Στη Δυτική Όχθη του ροκ ταξίδεψε ο Πλιάτσικας το Λεβίδι (pics,vid)

Αύγουστος 18, 2016 - 09:29

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας παρουσίασε το Rock της Δυτικής Όχθης στο Λεβίδι την  Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Σωματικής Αγωγής «Ορχομενός Λεβιδίου»

Λίγο πριν από τις 22:00, ξεκίνησε το ταξίδι μας στη συλλογική μουσική μνήμη τουλάχιστον δύο γενεών κάπως παράδοξα, δηλαδή με ένα «Πλοίο» που έκανε μια στάση στο βουνό προτού τραβήξει και πάλι «Για τον Παράδεισο».

Ο τραγουδοποιός δεν βρήκε καμία δυσκολία να μας εισάγει στον γνώριμο σε όλους ήχο του, που υπηρέτησαν εξαιρετικά οι τρεις μουσικοί που τον πλαισίωναν: ο Νίκος Σάλτας από τα πλήκτρα και το hammond, ο Χάρης Μιχαηλίδης των Δραμαμίνη από την ηλεκτρική κιθάρα, ο οποίος πραγματικά έδωσε τα ρέστα του όλο το βράδυ -και στα δεύτερα φωνητικά, ενίοτε και στα πρώτα, και ένα συγκρότημα από μόνος του ο Γιώργος Λειβαδάς από τα τύμπανα. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου «Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος», που είναι φόρος τιμής στον ήχο, όπως έχει αναφέρει ο καλλιτέχνης, που είχε πάντα μέσα του από μικρός, ο Πλιάτσικας έκανε μια αναδρομή στα χρόνια από το 1987 που πρωτοφτιάχτηκε σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στο Μενίδι η μπάντα που αργότερα ονομάστηκε Πυξ Λαξ έως και σήμερα. Έτσι, για τα επόμενο διάστημα ταξιδεύει παρέα με όλες εκείνες τις μουσικές και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτές και τον μεγάλωσαν. Αυτό που κάποια στιγμή ονόμασαν «Το Rock της Δυτικής όχθης»!

Στο γεμάτο γήπεδο μπάσκετ στο Λεβίδι η ομάδα ποδοσφαίρου του Ορχομενού Λεβιδίου διοργάνωσε μια συναυλία για το κοινό της Αρκαδίας το οποίο διψούσε για ελληνική ροκ- έντεχνη-ποιοτική μουσική και αυτό φάνηκε από τη θέρμη με την οποία αγκάλιασαν τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες συλλόγων εκλείπουν από την περιοχή και χρήσιμο θα ήταν σύλλογοι, ομάδες ακόμα και φορείς να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να διοργανώνουν τέτοιες συναυλίες όπως αυτή του Πλιάτσικα.

Τα ακούσματα των Πυξ Λαξ, τα διασκευασμένα τραγούδια των μουσικών συνοδοιπόρων του τραγουδοποιού αλλά και προσωπικά κομμάτια, παλιά και καινούργια, όλα χαρίστηκαν από τον Φίλιππο Πλιάτσικα στο κοινό που απόλαυσε μια συναυλία-ταξίδι στο καλό ελληνικό τραγούδι.

Έφη Καστραντά

Αντώνης Χρονάκης
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr H μεγάλη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα στο Λεβίδι