Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για φωτιά στο ΚΔΑΥ Άστρους: Πλέον η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα!

Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για φωτιά στο ΚΔΑΥ Άστρους: Πλέον η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα!

Σεπτέμβριος 19, 2022 - 10:02
0 σχόλια

Χθες το μεσημέρι νέα φωτιά ξέσπασε στο χώρο του ΚΔΑΥ του Δήμου Β. Κυνουρίας. Πλέον η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του Δήμου Β. Κυνουρίας. Μετά από την προηγούμενη φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν ενάμιση μήνα, στις 27/07/2022, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο για να μην ξανασυμβεί το ίδιο. 

Από τότε η διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει ξεκινήσει πάλι, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους ούτε από τον εργολάβο, ούτε από το Δήμο για το τι μέλλει γενέσθαι. Συνεχίζει να είναι σε ισχύ η σύμβαση του Δήμου με τον εργολάβο. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο μας απευθύνθηκαν στην επιθεώρηση εργασίας και ανακοινώθηκε στον εργολάβο ότι οι μέρες αυτές θεωρούνται εργάσιμες, καθώς και ότι έχει υπάρξει ενημέρωση στη δημοτική αρχή ότι αν δεν πληρωθεί η μισθοδοσία και άλλες εκκρεμότητες του εργοδότη προς τους εργαζόμενους, αυτά οφείλει να τους τα πληρώσει ο Δήμος ως ο κύριος του έργου.

Έως σήμερα δεν έχει πληρωθεί η μισθοδοσία του Αυγούστου.

Τώρα προέκυψε και νέα φωτιά στο υπόλειμμα... 

Για πόσο ακόμα θα παίζουν δημοτική αρχή και εργολάβος στις πλάτες των εργαζομένων;

Απαιτούμε:

- Να διερευνηθούν οι αιτίες της φωτιάς, τι μέτρα δεν έχουν παρθεί με ευθύνη του εργολάβου και της Δημοτικής Αρχής και να καταλογίσουν οι ευθύνες στους υπεύθυνους. Δεν μπορεί να επιβαρύνεται η υγεία των κατοίκων της περιοχής για την εξυπηρέτηση των κερδών του εργολάβου!

- Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι για τον μήνα Αύγουστο και να υπάρξει και η ασφαλιστική τους κάλυψη.

- Να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ Άστρους σε εργασίες του Δήμου Β. Κυνουρίας.

 

19/09/2022

Το ΔΣ του Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 
Επόμενο άρθρο
Όταν...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.