«Σκληρό παζάρι» και για τα σχολικά είδη στην Τρίπολη

«Σκληρό παζάρι» και για τα σχολικά είδη στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 14, 2022 - 13:12
4 σχόλια

Η οικονομική και ενεργειακή κρίση που βιώνουμε έχει φέρει τα πάνω κάτω. Οι τιμές στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως το γάλα και το κρέας, έχουν φθάσει στα ύψη. 

Στον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό των νοικοκυριών ήρθαν να προστεθούν και οι αγορές για τη σχολική χρονιά: Τετράδια, τσάντες, μολύβια, βοηθήματα, μαρκαδόροι, μπλοκ, πλαστελίνες και κραγιόνια για τα μικρότερα παιδιά… και η λίστα δεν έχει τελειωμό. 

Το arcadiaportal.gr ρώτησε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία σχολικών ειδών για το πώς κινείται η αγορά φέτος. 

«Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την τοπική αγορά», όπως μας είπε χαρακτηριστικά αγανακτισμένη επιχειρηματίας της πόλης. Οι πολίτες κάνουν σκληρό παζάρι πρώτα, και έπειτα θα αγοράσουν. 

Πόσο την έχεις την τσάντα, πόσο το τετράδιο;

Οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, παιχνιδιών και σχολικών ειδών  έχουν πλήξει σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι πολίτες, όπως μας είπε επιχειρηματίας της πόλης, προτιμούν πλέον μαζί με τα προϊόντα διατροφής και τα άλλα απαραίτητα, να αγοράσουν και τα σχολικά είδη. Μέσα στο καλάθι του σούπερ μάρκετ θα δεις ψάρι, γάλα… και ένα τετράδιο. 

Παράλληλα, η τιμή στα είδη χαρτοπωλείου όπως τετράδια, κόλλες αναφοράς, σπιράλ και μπλοκ σημειώσεων έχει αυξηθεί κατά πολύ σε σχέση με πέρσι. 

Άλλοι επιχειρηματίες της πόλης αναφέρουν ότι υπάρχει κίνηση, ιδιαίτερα από τα παιδιά των δημοτικών  και ότι ο κόσμος ζητεί οποιαδήποτε έκπτωση μπορεί να γίνει. Σχετικά με τις τιμές, πολλές φορές είναι ήδη ενημερωμένοι από το διαδίκτυο, ενώ παραμένουν «κολλημένοι» στη λίστα. 

Από την άλλη, ήδη από την περίοδο της πανδημίας οι δάσκαλοι προχώρησαν στη μείωση των υπερβολικών απαιτήσεων σε σχέση με τα σχολικά ειδη. Στις λίστες με τα σχολικά είδη θα δει κάποιος πλέον μόνο τα απαραίτητα. 

Ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος και το κάθε σπίτι προσπαθεί να κάνει οικονομία όπως μπορεί. 


4 Σχόλια

Οι τριπολιτσιωτες παντου κανουν παζαρι,μονο τον καφε δεν παζαρευουν,οσοκαι να τον πανε θα τα σκανε και θα σκανε,αλλα στα μαγαζακια που προσπαθουν να βγαλουν ενα μεροκαματο ξερουν να τους βγαζουν την ψυχη

Τα μαγαζάκια φίλε μας έχουν ξεζουμισει μαυραγορίτες της κατοχής εδώ στην Τρίπολη Τα μισά λεφτά δίνεις σε μεγάλες αλυσίδες που πουλάνε σχολικά

Γραφτε πάνω στις πέτρες όπως έκαναν και οι αρχαίοι ημων πρόγονοι! Για την ιστορία τότε ο πολιτισμός των ανθρώπων πήγαινε μπροστά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.