Σεβασμός προς τα ΑμεΑ… αλλά το παράνομο παρκάρισμα πάνω στις ράμπες συνεχίζεται

Σεβασμός προς τα ΑμεΑ… αλλά το παράνομο παρκάρισμα πάνω στις ράμπες συνεχίζεται

Δεκέμβριος 08, 2022 - 21:00
4 σχόλια

Στις 3 Δεκεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. Εκείνη την ημέρα πάντα γίνονται δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ οι πολίτες τις παρακολουθήσουν με ιδιαίτερο ζήλο.

Από ό,τι φαίνεται όμως μένουμε μόνο στα λόγια και δεν προσπαθούμε με κανέναν τρόπο να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Στην πόλη μας ακόμα πολλοί οδηγοί συνεχίζουν να παρκάρουν πάνω σε ράμπες για ΑμεΑ ή στους οδηγούς τυφλών.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία, τα αυτοκίνητα δεν έχουν παρκάρουν πάνω στην ράμπα, αλλά αυτό το ελάχιστο κενό που έχουν αφήσει δεν νομίζω ότι θεωρείται εύκολη πρόσβαση από ένα άτομο σε καροτσάκι ή εξυπηρετεί την χωρίς εμπόδια κυκλοφορία ενός τυφλού ατόμου.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής έχει επισημάνει πολλές φορές στο παρελθόν το πρόβλημα αυτό, τονίζοντας ότι το να σταθμεύει προσωρινά κάποιος σε μια θέση για ΑμεΑ και πάλι δημιουργεί πρόβλημα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα υπάρξει αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ και ράγες όδευσης τυφλών.

Το εύλογο ερώτημα που γεννιέται είναι πως μόνο με τον «μπαμπούλα» πάνω από το κεφάλι μας θα αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες ή και σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο αν δεν υπάρχει συστηματικός έλεγχος;

Ας αφήσουμε λοιπόν τις εύκολες κουβέντες και τα βαρύγδουπα συνθήματα μόνο τις ημέρες που μας βολεύει και ας προσπαθήσουμε έμπρακτα να βοηθάμε ώστε να ζουν οι συνάνθρωποί μας με αξιοπρέπεια, όπως τους αξίζει.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το είδος - άνθρωπος που δεν μπορεί να "ενδιαφερθεί", να βοηθήσει και να σώσει τους "ομοίους" του - συνανθρώπους του, έχει "βαλθεί" να ενδιαφερθεί, να βοηθήσει και να σώσει τον πλανήτη, τάχα μου τάχα μου.....

Μα καλά, η τροχαία...μπουαχαχαχαχαχαχαχα...που είναι να μοιράσει καμια κλήση;

Βάλατε φώτο τη μια και μοναδική ράμπα της πόλης! Λες και έχει ράμπες, εκτός κι αν αυτές τις κατηφόρες- σπασμένα πεζοδρόμια τις θεωρεί κάποιος ράμπες που αναπηρικό αμαξίδιο μπορεί να κατέβει /ανέβει με ασφάλεια. Μία πόλη γεμάτη πεζόδρομους και καθόλου φιλική σε αναπηρικά αμαξίδια αλλά ούτε και σε καρότσια μωρών.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.