Ψηφίστηκε η κανονιστική για την λειτουργία μουσικής στα καταστήματα της Τρίπολης

Ψηφίστηκε η κανονιστική για την λειτουργία μουσικής στα καταστήματα της Τρίπολης

Φεβρουάριος 21, 2020 - 22:00
6 σχόλια

Για καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο το ωράριο μουσικής ορίζεται μέχρι τις 03:00

Συνεδρίασε η δημοτική κοινότητα Τρίπολης την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είχε να κάνει με την "Κατάργηση της με αριθ. 139/2014 απόφασης του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης περί "Έκδοσης κανονισμού λειτουργίας μουσικής - μουσικών οργάνων καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος" και ψήφιση νέας κανονιστικής διάταξης χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων/μουσικής με παρατεταμένο ωράριο στην Κοινότητα Τρίπολης Δήμου Τρίπολης" και την "Γνωμοδότηση σχετικά με Δράσεις και εκδηλώσεις εορτασμού για τις Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα 2020 στο Δήμο Τρίπολης".

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Παράσχος εισηγήθηκε το πρώτο θέμα που είχε να κάνει με την νέα κανονιστική για τη χρήση μουσικής στην Κοινότητα Τρίπολης, την οποία είχε συντάξει και αποστείλει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Να αναφέρουμε ότι οι άδειες χρήσης και λειτουργίας μουσικών οργάνων ισχύουν για ένα χρόνο.

Για καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο το ωράριο μουσικής ορίζεται μέχρι τις 03:00, ενώ για τα καταστήματα που λειτουργούν σε υπαίθριο χώρο το ωράριο ορίζεται έως τις 02:00. Σημειώνεται ότι τόσο κατά την χειμερινή όσο και την θερινή περίοδο η μουσική θα λειτουργεί σύμφωνα  με τις ισχύουσες διατάξεις για την περιφρούρηση της κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της κανονιστικής και τις διοικητικές κυρώσεις, οριστική αφαίρεση της άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων  δύναται να πραγματοποιείται κατόπιν τριών προσωρινών αφαιρέσεων αυτής, εντός τους έτους με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής και η σφράγιση θα εκτελείται από την αρμόδια επιτροπή σφράγισης του Δήμου με την συνδρομή της αστυνομίας όπου κρίνεται απαραίτητο. Ενώ η προσωρινή αφαίρεση της άδειας παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής δύναται να πραγματοποιείται για 10 μέρες με απόφαση του αρμόδιου οργάνου που της εξέδωσε, όταν βεβαιωθούν τρεις παραβάσεις εντός τους έτους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η εισήγηση θέλει τον δήμαρχο να είναι αρμόδιος για την τελική πράξη προσωρινής αφαίρεσης της άδειας παράτασης μουσικής ή επιβολής προστίμων. Ο κ. Τσοτίνας μέλος τους Συμβουλίου πρότεινε  μια διαφοροποίηση όσον αφορά τις διοικητικές κυρώσεις και ανέφερε ότι αυτός που δίνει την άδεια στο κατάστημα να μπορεί να την ανακαλεί σε περίπτωση παράβασης.

Όσον αφορά τα πρόστιμα είναι τα εξής: Για βεβαίωση πρώτης παράβασης για τη λειτουργία μουσικής πέραν του επιτρεπόμενου ορίου έντασης (μέγιστη ήχο στάθμη 80db το πρόστιμο θα είναι 200 ευρώ. Για την δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα είναι 400 ευρώ, για την τρίτη παράβαση το πρόστιμο θα είναι 800 ευρώ, ενώ για βεβαιώσεις πέραν της τρίτης βεβαιωθείσης παράβασης  το πρόστιμο θα είναι 2.000 ευρώ. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του παραβάτη, ή μη εξόφληση, ή ρύθμιση των επιβληθέντων θα ανακαλείται η άδεια λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο.

Τέλος το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία την εισήγηση με την παρατήρηση του κ. Τσοτίνα, δηλαδή να είναι υπεύθυνος για την ανάκληση της άδειας όχι ο δήμαρχος, αλλά το όργανο που εγκρίνει το παρατεταμένο ωράριο.


6 Σχόλια

ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΠΑΠΑΣ ΕΥΛΟΓΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ.

ενταξει ειναι μεχρι τις 3 ,εδω 12 και τα περισσοτερα η εχουν κλεισει η δεν υπαρχει ανθρωπος μεσα !!! το θεμα και αυτο που ψαχνουν τωρα τα καφε ειναι ,ποιος πηγε και ειπε να τηρηθει ο νομος για το τσιγαρο,και να ΜΗΝ καπνιζουν μεσα στα υγειονομικου ,ενω σε αλλες πολλεις γινεται η κουτσουκελα

E τα κλασσικά, ο πορτιέρης θα ειδοποιεί τον DJ με το λέιζερ, ή η αστυνομία πρίν πάει θα έχει ανάψει απο μακριά τον φάρο ώστε να προειδοποιήσει και να χαμηλώσουν την μουσική. Και μόλις η αστυνομία φύγει, δώστου πάλι τέρμα μουσική, με τους αστυνόμους να λένε "Έχουμε και οικογένεια, δεν είδαμε τίποτα".

Τα ωράρια τα πρόστιμα και οι συνέπειες από την μη τήρησή τους τα βάζουν οι πολίτες και ειδικά αυτοί που θίγονται (οι γείτονες πχ) και όχι οι "εξαρτημένοι" δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έχουν και "δεσμεύσεις "σε αυτού του είδους τα καταστήματα.... Αλλά αυτά γίνονται στις κανονικές Χώρες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.