Πού υπάρχει νιτρικό αμμώνιο στην Πελοπόννησο

Πού υπάρχει νιτρικό αμμώνιο στην Πελοπόννησο

Αύγουστος 07, 2020 - 10:17
0 σχόλια

Η καταστροφή της πόλης της Βηρυτού από την έκρηξη στο λιμάνι της είναι χωρίς προηγούμενο. Στη χώρα η έκρηξη παρομοιάζεται με την έκρηξη της ατομικής βόμβας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σπίτια καταστράφηκαν και άνθρωποι τραυματίστηκαν ακόμα και δέκα χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι, που ισοπεδώθηκε. Νεκροί και ζωντανοί αναζητούνται στα συντρίμμια. Και όλα αυτά προκλήθηκαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Και μπορεί ο λόγος της έκρηξης να είναι άγνωστος, ωστόσο όταν επί έξι χρόνια αποθηκεύεις μεγάλες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, και σε αυτή την περίπτωση περίπου 3.000 τόνους, δεν είναι δυνατόν να μην περιμένεις ότι θα συμβεί κάποτε η καταστροφή.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι ένα λίπασμα που χρησιμοποιείται σε ξηρή μορφή. Ακόμα, χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη και για την κατασκευή εκρηκτικών. Για την αποθήκευσή του, υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Στην Ελλάδα νιτρικό αμμώνιο αποθηκεύεται σε πάνω από 200 σημεία, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωσή του να εντοπίζεται στην Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο, νιτρικό αμμώνιο αποθηκεύεται, αν και σε όχι μεγάλες ποσότητες, σε εννέα σημεία, ανάμεσά τους η Πάτρα, η Μεγαλόπολη, περιοχές της Μεσσηνίας, η Αργολίδα και η Κόρινθος.
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.