Πότε και πού αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» στην Αρκαδία – Σύσκεψη στην περιφέρεια (pics,vid)

Πότε και πού αναμένεται να «χτυπήσει» η κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» στην Αρκαδία – Σύσκεψη στην περιφέρεια (pics,vid)

Οκτώβριος 07, 2021 - 14:19
1 σχόλια

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στο  κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ύστερα και από το έκτακτο καιρικό σύστημα με το όνομα ΑΘΗΝΑ (ATHINA) που προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από το βράδυ της Τετάρτης (06-10-2021).

Στην σύσκεψη με τίτλο «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων» που έγινε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χ. Λαμπρόπουλου οι  εκπρόσωποι υπηρεσιών, φορέων και σωμάτων ασφαλείας κλήθηκαν για να ενημερωθούν για την επερχόμενη κακοκαιρία και για δηλώσουν πιθανά προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι η περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα, έχει ήδη εκτελέσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πυρόπληκτη Γορτυνία και έχει θέσει σε επιφυλακή μηχανήματα και προσωπικό.

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Πανταζόπουλος ενημέρωσε για το πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, έως και το απόγευμα της ίδιας μέρας έντονα θα είναι τα φαινόμενα με μποφόρ που θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ και θα πλήξουν κυρίως τη Δυτική Μεσσηνία, Ηλεία, Δυτική Αρκαδία, κυρίως την πυρόπληκτη Γορτυνία και την Ανατολική Λακωνία.

Η βροχή θα συνεχιστεί και ύστερα, έντονα θα είναι τα φαινόμενα την Κυριακή σε Αργολίδα και Κορινθία. Να αναφέρουμε εδώ ότι αναμένεται να πέσει δυνατή βροχή που ίσως φτάσει και τα 6 χιλιοστά την ώρα.

Τέλος ο κ. Λαμπρόπουλος έκανε έκκληση σε όλους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για αυτές τις μέρες, καθώς αναμένεται σε κάποιες περιοχές τα φαινόμενα να είναι έντονα, καλώντας όλους, δήμους και υπηρεσίες να είναι σε επιφυλακή.

Ιδιαίτερη θα είναι η βαρύτητα που θα δοθεί από όλους στην Δυτική Γορτυνία, η οποία έχει καεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κατολισθήσεις και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κατσής από την πολιτική προστασία Βόρειας Κυνουρίας ζήτησε από την περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στον καθαρισμό των ρεμάτων, ενώ από την Νότια Κυνουρία ο κ. Μάνος ζήτησε τον καθαρισμό του χειμάρρου Δαφνώνα.

Ο κ. Οικονόμου από το δήμο Τρίπολης τόνισε ότι όλοι είναι σε ετοιμότητα και θα παρέχουν βοήθεια όπου τους ζητηθεί. Η πυροσβεστική, η αστυνομία, το Λιμεναρχείο, ο ΜΟΡΕΑΣ, η ομάδα διάσωσης, εκπρόσωποι των δήμων οι υπηρεσίες της περιφέρειας και κ. Πανουκλιάς δηλώσαν όλοι καθ΄ όλα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη κακοκαιρία.

Video: 

ΑrcadiaPorta.gr Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.