Πώς θα επιδοτηθούν οικισμοί στην Αρκαδία για να «πιάνουν» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια

Πώς θα επιδοτηθούν οικισμοί στην Αρκαδία για να «πιάνουν» όλα τα τηλεοπτικά κανάλια

Σεπτέμβριος 20, 2020 - 11:15
0 σχόλια

Σε πολλές περιοχές της Αρκαδίας το τηλεοπτικό σήμα είναι... άπιαστο όνειρο. Οι κάτοικοι των χωριών, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και όχι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με νομοσχέδιο για την τηλεοπτική κάλυψη στις λευκές περιοχές προβλέπει και επιδότηση των δικαιούχων με 150 ευρώ για την απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού και την οκταετή εγγύησή του.

Tο πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς σε λευκές περιοχές, καθώς προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός σύμφωνα με την έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σημειώνεται ότι με το νομοσχέδιο, απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από πλευράς των κατοίκων των λευκών περιοχών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ. Η διαδικασία αυτή σχεδιάζεται να είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι δικαιούχοι θα καταθέτουν μόνο τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κατοικίας τους και η άντληση όλων των υπόλοιπων στοιχείων θα αντλούνται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες ενέργειες από τους πολίτες.

Για την Αρκαδία, οι περιοχές που θα καλυφθούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την πρώτη φάση της διαδικασίας, είναι:

Μαγούλιανα ΒΥΤΙΝΑΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Βαλτέτσι ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Καλτεζές ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Κεραστάρη ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Κουβέλια ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Χωτούσσα,η ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Μάκρη (η) Μάκρη ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.