Πέτσας: «Μονόδρομος» η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Πέτσας: «Μονόδρομος» η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα

Νοέμβριος 28, 2020 - 11:15
9 σχόλια

«Ένα είδους απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Χριστούγεννα, νομίζω ότι είναι μονόδρομος», τόνισε ο κ. Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέροντας παράλληλα ότι πολύ δύσκολα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το επόμενο διάστημα αλλά και κατά την περίοδο των γιορτών.

Για το άνοιγμα της οικονομίας ανέφερε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα αλλά αυτό «θα εξαρτηθεί από όλους μας και κατά πόσο τηρούμε τα μέτρα».

Ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων μας. Αυτή τη στιγμή, η Θεσσαλονίκη δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση.

Η κυβέρνηση κάνει έκκληση για να τηρούνται τα μέτρα από όλους. «Μπορούν όλοι να γίνουν ήρωες, τηρώντας τα μέτρα», είπε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με το τι θα ανοίξει πρώτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το πιο ασφαλές είναι να ανοίξει η εκπαίδευση. Στη συνέχεια εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ αργότερα οι υπόλοιπες δραστηριότητες, σταδιακά.

Προϋπόθεση, όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, είναι να πέφτουν τα κρούσματα.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για λήψη αποφάσεων είναι 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου.

«Όλα σταθμίζονται και ανάλογα με την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως «ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός».

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Τον κ. Κούλη θέλαμε.....μας έκλεισε μέσα σε εορτές και αργίες, Τον κ .Κούλη ήθελαν και οι παπάδες....,τους έκλεισε τις εκκλησίες, τα μαγαζιά κλειστά , έσοδα μηδέν, Μετά ψάξε να βρείς ψήφους......... βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ξεχνάνε......

@12:01 καλά να πάθουμε που δεν τηρούσαμε τα μέτρα ασφαλείας. Ακόμα και τώρα στην καραντίνα πολλοί δεν τα τηρούν όταν βγαίνουν έξω. Γι αυτό έχουμε ακόμα 2 χιλιάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα. Βάλτε μυαλό και εσείς και τα παιδιά σας αλλιώς δεν θα πάμε μπροστά. Λίγη ατομική ευθύνη δεν βλάπτει.

16:35 δηλαδή φταίμε ΜΟΝΟ εμείς για όλα ;Η κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα ;

Όμως και ενώ φάνταζε πανάκεια για την κυβέρνηση μια δεύτερη καραντίνα τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι μια αποτυχία. Στα υπουργεία και ακόμα και ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορούν να αναφέρουν πότε θα γίνει άρση των μέτρων και πλέον "παίζουν" με τις ημέρες και την κοινωνική ζωή των πολιτών.

Γιατί όμως απέτυχε το δεύτερο lockdown α) Η αποτυχία του lockdown ερμηνεύεται στην ίδια την φύση της πανδημίας (η σημερινή κυβέρνηση έχει αυτοπαγιδευτεί σε μια προσπάθεια να πείσει ότι μόνο με την καραντίνα θα σταματήσει η πανδημία) αλλά ο ιός θα εξαπλωθεί γιατί είναι η φύση του αυτή (με ποσοστά θνησιμότητας στο περίπου 7% και για ηλικίες άνω των 70 ετών και έχοντες υποκείμενα νοσήματα)

β) Ο κόσμος στην δεύτερη επιβολή της καραντίνας είχε ήδη κουραστεί (καθώς έζησε ένα διαφορετικό καλοκαίρι με πολύ κόσμο να ζει στην ανεργία) και τα σενάρια τρόμου που καθημερινώς βλέπουν να περνούν από τις οθόνες του απλά δεν τον τρομάζουν, όχι γιατί δεν σέβεται αλλά γιατί είναι υποψιασμένος και πληροφορημένος αρκετά για να δει την πραγματική εικόνα , ενώ την ίδια στιγμή είδε και πως "ετοιμάστηκε" η κυβέρνηση για το δεύτερο αυτό κύμα.

Άλλωστε μπορούμε να αναφέρουμε ότι από την 1 Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και σήμερα στην χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 110.000 άτομα όταν την ίδια στιγμή πέρυσι είχαν χάσει την ζωή τους 124.000 άνθρωποι που σημαίνει ότι παρά τα ακραία μέτρα οι θάνατοι κινούνται στα ίδια επίπεδα.

Το σύνθημα ελάτε Ελλάδα είμαστε ασφαλείς η θριαμβολογία για α΄κύμα προς προσέλκυση τουρισμού και η μη καθολικότητα των τεστ στα σύνορα έφεραν το τσουνάμι θυμάτων Ο Τάσος Χατζής, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, πιστεύει ότι το δεύτερο κύμα δεν ήταν αρκετά αναμενόμενο από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως η χαλάρωση του πληθυσμού στο τέλος του πρώτου κύματος, τον Μάιο, που επιβεβαιώθηκε από την καλή υγειονομική κατάσταση της χώρας. Ένα επιχείρημα επιτυχίας που χρησιμοποίησαν οι αρχές για να προσελκύσουν τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Παράλληλα με αυτήν την πολιτική ανοίγματος, στη χώρα, θυμόμαστε την επιστροφή των πολυσύχναστων μέσων μαζικής μεταφοράς. “Η Ελλάδα βιώνει τώρα την ένταση του πρώτου κύματος που υπέστησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, την περασμένη άνοιξη.”ladepeche 26/11/20

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.