Το ΠεΣυ για τα αδέσποτα βοοειδή που προκαλούν φθορές στον Δήμο Μεγαλόπολης

Το ΠεΣυ για τα αδέσποτα βοοειδή που προκαλούν φθορές στον Δήμο Μεγαλόπολης

Ιανουάριος 25, 2021 - 17:02
0 σχόλια

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, την πρώτη για τη νέα χρονιά, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας έθεσε υπόψη του Σώματος τη διαμαρτυρία οκτώ χωριών στον Δήμο Μεγαλόπολης για αδέσποτα βοοειδή. Πρόκειται για τις κοινότητες Βάστα, Χωρεμίου, Τριποτάμου, Ίσαρι, Παραδεισίων, Βουτσαρά, Βελιγοστής και Χράνων οι οποίες είχαν διαμαρτυρηθεί και στον Δήμο Μεγαλόπολης στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά, όπως φαίνεται, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Ο κ. περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας ζήτησε να του επιδοθούν οι έγγραφες διαμαρτυρίες, και ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι ο Δήμος έχει την ευθύνη, με Νόμο του 2012, και ότι τ ΠεΣυ μπορεί να βοηθήσει ώστε να «ταρακουνηθεί», όπως είπε, ο Δήμος.

Τα βοοειδή αυτά προκαλούν καταστροφές στις ιδιοκτησίες. Ο κ. Νίκας είπε ότι για τα βοοειδή και αγριογούρουνα και αγριοκάτσικα, ιδίως τα αγριογούρουνα προκαλούν φθορές στα πρανή του οδικού δικτύου, εμπλέκονται οι Δήμοι, η Αστυνομία, και οι χωρικοί, διότι τα βόδια σε καποιον ανήκουν, όπως είπε. «Σύμπτωμα της κρίσης, για να μην τα ταΐζουν, τα αφήνουν ελεύθερα, τα περισσότερα δεν έχουν σήμανση, και επειδή είναι κάποιοι ειδικοί στη συζήτησή μας, γνωρίζουν κάποιοι τι σημαίνει να πιάσεις και να σταβλίσεις ένα ζώο 500 κιλών, πρέπει να έχεις ειδικά όπλα με ηρεμιστικά, γερανό να το μεταφέρεις. Κατά το παρελθόν συλλάβαμε ένα τέτοιο μοσχάρι, πρέπει να εμπλακεί το Δασαρχείο, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική με τα γερανοφόρα, και επειδή τα βόδια σε κάποιους ανήκουν, έχουμε αυτό το πρόβλημα που συνεχώς γιγαντώνεται. Να συνταχθεί ένα κείμενο, δεν έχω κατορθώσει να δω τον υπουργό».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.