Περιουσία σας είναι;..

Περιουσία σας είναι;..

Απρίλιος 21, 2021 - 12:24
5 σχόλια

Τα γενέθλια είναι το κατ' εξοχήν προσωπικό ορόσημο του καθενός από εμάς. Είτε είσαι βουλευτής, είτε υπουργός, είτε πολίτης.

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, κάτω απ' τη φούστα του δερβίση», έγραφε κάποτε η Νικολακοπούλου στον υπέροχο «Δερβίση» της για τη ζωή και για τον θάνατο. «Σιγά, σιγά - σιγά και ταπεινά», συνεχίζει το ρεφρέν του τραγουδιού. Αυτό το «ταπεινά» το ξεχνούν κάποιοι οι οποίοι έχουν την αίσθηση ότι με ένα χαρτοφυλάκιο ή με μία θέση βουλευτή στα έδρανα κρατούν τη χώρα «να!» στη γροθιά τους και παράλληλα παίζουν τα επικοινωνιακά τους παιχνιδάκια.

Πριν από ένα χρόνο, ο βουλευτής (ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι βουλευτής...) της ΝΔ Κ. Μπογδάνος έσβησε τα γενέθλια κεράκια του σε μια τούρτα όπου, κατά παραγγελία, ο ζαχαροπλάστης είχε κοτσάρει μια μικρή σοκολατένια πρόσοψη της Βουλής και δίπλα μια από ζαχαρόπαστα ελληνική σημαία.

Προς βρώσιν το εθνικό μας σύμβολο, προς βρώσιν και το κορυφαίο πολιτειακό όργανο της χώρας μας, προς τιμήν των γενεθλίων ενός βουλευτή.

Σήμερα, τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η τούρτα του Χατζηδάκη για τα γενέθλιά του. Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος έχει εργαστεί μόνον ως πολιτικός σε όλη του τη ζωή, έσβησε τα πράσινα και λευκά κεράκια του (προσδοκά κι αυτός επιστροφή του ΠαΣοΚ του ορθόδοξου, άραγε..) σε μια τούρτα όπου πίσω προβάλλεται η -απαραίτητη, από ό,τι καταλαβαίνουμε, στις τούρτες των μελών του κυβερνώντος κόμματος που κάθονται στα έδρανά της- Βουλή, και μπροστά αυτός, αγέρωχος να ανοίγει το πουκάμισο και από μέσα να ξεπροβάλλει το σήμα του υπερήρωα Σούπερμαν. Κάτω, τα σήματα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ, και πιο δίπλα, μια ετικέτα από ζαχαρόπαστα που λέει επάνω «ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ».

Η τούρτα, προφανώς, έμπνευση των συνεργατών του (που, εκτός από τα κουταλάκια σήμερα, γλείφουν ολημερίς και τον υπουργό, ως καλοί, διορισμένοι, υπήκοοι).

Κακόγουστη η τούρτα, αλλά το τι θα βάλει ο καθένας επάνω, είναι δικό του ζήτημα. Ο κ. Χατζηδάκης, όμως, δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι «υπό το έργον», όχι «επί των πάντων»!

Ο κ. υπουργός θα μπορούσε να σκεφθεί λίγο καλύτερα το πράγμα, και να μην κάνει μόνος του θέμα στα κοινωνικά δίκτυα αυτή τη ζαχαρένια προσβολή -ακόμα και του Σούπερμαν.

Περιουσία του είναι η ΔΕΗ; Περιουσία του είναι η Βουλή; Περιουσία του η Ολυμπιακή και ο ΟΣΕ;

Όσο για τις συντάξεις, τι να πούμε; Αποτελεί κατάφωρη πρόκληση στα μούτρα εκείνων που περιμένουν δύο και τρία χρόνια ακόμα και προσωρινή σύνταξη να λάβουν για να ζήσουν!
Χαρούμενα γενέθλια, λοιπόν, στον υπουργό, αλλά: Λίγο κράτει με τους πανηγυρισμούς και τους στολισμούς στις τούρτες. Λίγο κράτει με το τι θεωρεί ο κ. υπουργός ή οι συνεργάτες του «κατόρθωμα», διότι μια ματιά στον κύκλο εργασιών της ΔΕΗ φέτος δείχνει ότι όχι από την ιδιωτικοποίηση, αλλά από την τσέπη τους πλήρωσαν την αύξηση οι πολίτες. Ο υπουργός είχε πουλήσει αντί 177 εκατ. ευρώ την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο, εταιρία πολλαπλάσιας αξίας, και μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση χαρτζιλίκωσε με κρατικό χρήμα την Aegean, ύψους 125 εκατ. ευρώ. Λίγο κράτει γενικώς, διότι δεν είναι περιουσία κανενός το κράτος για να το κοτσάρουν στις τούρτες τους υπουργοί, βουλευτές, κάθε ένας που πιάνει μια καρέκλα και νομίζει ότι το έργο του είναι τιτανοτεράστιο και επ' ωφελία, βεβαίως - βεβαίως, των πολιτών.

(Ελπίζουμε να μην δούμε τούρτα με την τσιμεντωμένη Ακρόπολη στα γενέθλια της κυρίας Μενδώνη και την ίδια ως θεά Αθηνά, με περικεφαλαία αντί στέκας.)

Κάθε μέρα ξυπνάμε και νομίζουμε ότι τα ήδη τα έχουμε δει όλα. Αλλά, φευ...
 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ξανά Μπράβο κ. Γαλανιάδη. Και ευτυχώς αναφέρεις ότι " έχει εργαστεί ΜΟΝΟ ως πολιτικός σε όλη του τη ζωή".

ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ........ ΕΥΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ! ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΣΙΝ ΤΙ ΠΟΙΟΥΣΙΝ.......

Ωχ καημένη Γαλανιαδη, κομπλέξ όλο την ώρα . Κουμάντο και στην τούρτα του άλλου θα κάνουμε ; Ή μήπως σε λίγο θα μας πεις και τα υλικά της. Αυτός δηλαδή , δεν έχει δικαίωμα να χαλαρώσει και να κάνει χαβαλέ ουτε στα γενέθλια του. Οκ ευχαριστούμε για την λογοκρισία

κι εγώ έτσι πίστευα επί σύριζα με τον πολάκη, τον καμμένο, τον καρανίκα, την παπακώστα, τον παππά και τα άλλα τα παιδιά, εύα μου... πίστευα κάθε μέρα ότι τα είχα δει όλα, αλλά τελικά δεν... είχε κι άλλο κατήφορο το έργο...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.