Περιήγηση σε Τρίπολη και Αρχαιολογικό Μουσείο για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΘΕΤΙΣ» και «ΦΑΙΔΩΝ»

Περιήγηση σε Τρίπολη και Αρχαιολογικό Μουσείο για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΘΕΤΙΣ» και «ΦΑΙΔΩΝ»

Μάιος 29, 2023 - 15:33
0 σχόλια

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Θέτις» & «Φαίδων», συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Τρίπολης «Από την προεπαναστατική Τριπολιτσά και την άλωση, στη Βαυαροκρατία. Η ιστορία γίνεται βίωμα μέσα από τα τοπόσημα της πόλης σήμερα», που υλοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023. Μέσα από την περιήγηση, οι ένοικοί μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν της πόλης βιωματικά, γνωρίζοντας τα τοπόσημα της σύγχρονης Τριπολιτσάς που συνδέονται με την ιστορία της. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει επιμεληθεί και υλοποιεί η κα. Κόκλα Αικατερίνη – Εκπαιδευτικός/Φιλόλογος, η οποία ανέλαβε και την περιήγηση των ενοίκων μας. Οι ένοικοί μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα τοπόσημα της πόλης μας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. 

Μετά την περιήγηση, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, στο οποίο εκτίθενται πλούσιες συλλογές ευρημάτων από ανασκαφές σε διάφορες θέσεις της Αρκαδίας. Μέσα από αυτά, γνωρίσαμε την ιστορική διαδρομή της περιοχής μας, από τη νεολιθική περίοδο έως και την ύστερη αρχαιότητα.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κα. Κόκλα Αικατερίνη για την περιήγηση, αλλά και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισε τους ενοίκους μας.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου

 

Φωτογραφικό υλικό

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου 

 

Διαβάστε περισσότερα: https://www.kentroimerasamaltheia.com/news/deltio-typoy-periigisi-ton-s-y-d-faidon-thetis-stin-tripoli-kai-archaiologiko-moyseio/

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.