Το πέρασμα του «Ιανού» από τον δήμο Τρίπολης (vid)

Το πέρασμα του «Ιανού» από τον δήμο Τρίπολης (vid)

Σεπτέμβριος 19, 2020 - 19:44
10 σχόλια

Άλλαξε πορεία ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός» και δεν έπληξε την Αρκαδία, η οποία σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις ήταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένονταν να εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Τρίπολης.

Σε κάποια σημεία επικράτησαν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι ευτυχώς δεν δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα όπως σε άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας σε δηλώσεις του, μας ενημέρωσε για τις κακοκαιρία και για το αν η αυτή δημιούργησε προβλήματα και καταστροφές.

Αν και έπεσε αρκετή βροχή, δεν υπήρξαν προβλήματα, ούτε πλημμυρικά φαινόμενα ανέφερε. Σε περιοδεία που έκανε στην δημοτική ενότητα Τεγέας και Κορυθίου δεν εντόπισε καθόλου ζημιές.

Το κακό είναι ότι η κλιματική αλλαγή θα  φέρει ακραία καιρικά φαινόμενα, για αυτό πρέπει να ετοιμαζόμαστε, είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι θα γίνουν δύο μεγάλα έργα αντιπλημμυρικά στην Τρίπολη.

Ο δήμος Τρίπολης αυτές τις μέρες ήταν σε ετοιμότητα και παράλληλα γίνεται μια δουλειά για καθαρισμό χανδάκων. Το επόμενο διάστημα θα βγει μία μεγάλη δημοπρασία για καθαρισμούς μικρών ρεμάτων και χανδάκων στις ΔΕ Κορυθίου, Μαντινείας, Τεγέας.

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Έπρεπε να σχολιάσει και τους επιστήμονες μετεωρολόγους της φάπας του διαδικτύου που είπαν ότι κακώς έκλεισε τα σχολεία την Παρασκευή (λες και ήταν ο μόνος στην Ελλάδα) και να μας έλεγαν αν μία στο εκατομμύριο γινόταν κάτι και ήταν ανοικτά, σε ποιον θα επέρριπταν ευθύνες

1. γιατι τα μειλ της πολιτικης προστασιας δεν ειναι πιο ακριβη οσο αφορα τοπο χρονο και ενταση ωστε να μη γινονται παρανοησεις? 2.γιατι εγινε αναφορα απο τον υπουργο μονο στην αρκαδια και οχι στους αλλους νομους? 3. αφου η αρμοδιοτητα κλεισιματος των σχολειων ειναι της τοπικης αυτοδιηκησης ο υπουργος γιατι ανακατευτηκε και μαλιστα δεκα η ωρα το βραδυ ? τιποτα το υποπτο δεν βλεπει κανεις εδω ..... χαιρετα τους πεζους οταν καβαληκεψης.......

Σιγά μην κατέβει ο Χαρδαλιάς και μας κάνει ντα εδώ στην Τριπολη. Σιγά μην σκίσει κανένα καλσόν

Σοβαρά τώρα βρε Δήμαρχε, είναι αυτό θέμα για προβολή σου; από ένα φιάσκο σου δεν μπορείς να βγάλεις θετικά στοιχεία. Άστο αυτό το θέμα, άθελά σου και με τα άπειρα στελέχη σου την πατήσατε.

@22:29 - Ήταν αδύνατον να προβλεφθεί η ακριβής πορεία της κακοκαιρίας. Θα μπορούσε να είχε κινηθεί νότια, νοτιο-ανατολικά, αντί βόρειο-ανατολικά που πήγε. Υπήρχαν 4-5 διαφορετικά σενάρια. Επίσης η βροχή, ειδικά η καταρρακτώδης έχει μεγάλη τοπικότητα. Μπορεί να πνίγεται η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη να έχει βροχούλα ή τίποτα. Η πολιτική προστασία λοιπόν καλύπτει μια μεγάλη περιοχή για να είναι σίγουρη και ας μην συμβεί τίποτα στο 90% της περιοχής. Και στο αυτοκίνητο βάζουμε ζώνη 40-60 χρόνια για 2-3 φορές που θα χρειαστεί.

Η κακοκαιρία στην Τρίπολη αν ερχόταν θα ήταν αργά το βράδυ της Παρασκευής!!! Τώρα γιατί έκλεισαν τα σχολεία είναι να απορεί κανείς

προς ολους τους ξερολες γνωστες του διαδικτυου,ο ιανος προβλεποταν για το ιονιο -πελοποννησο κλπ και ειδατε τι εγινε στη καρδιτσα κλπ που δεν ειχαν προβλεψη για εκει να περασει ,εσεις το χαβα σας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.