«Πελοπόννησος Α.Ε»: Βγαίνει μπροστά ο Καμπόσος - Η ΠΕΔ ζητεί την προεδρία και νέο διαχειριστικό έλεγχο (vid)

«Πελοπόννησος Α.Ε»: Βγαίνει μπροστά ο Καμπόσος - Η ΠΕΔ ζητεί την προεδρία και νέο διαχειριστικό έλεγχο (vid)

Νοέμβριος 17, 2020 - 19:05
3 σχόλια

Συνεδρίασε η ΠΕΔ Πελοποννήσου την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Η συνεδρίαση λόγω των περιοριστικών μέτρων έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο πρόεδρος και ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος Δημήτρης παραχώρησε συνέντευξη για να επικοινωνήσει τα όσα αποφασίστηκαν.

Το θέμα που απασχόλησε για ακόμα μια φορά τους δημάρχους της περιφέρειας είχε να κάνει με την αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε»  και με το ποσό που καλείται να καταβάλλει η ΠΕΔ για να καλύψει το έλλειμμα των 1.300.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου ο κ. Καμπόσος αντιλήφθηκε ότι πλέον είναι ειλημμένη απόφαση του κ. Νίκα να κλείσει η αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε» και να δημιουργήσει μια νέα αναπτυξιακή την «Μοριάς Α.Ε» με ποσοστό 100% της περιφέρειας.

 Ο κ. Νίκας δεν θέλει να είμαστε μαζί εμείς, μπορεί να μην είμαστε καλή παρέα ή να ζητάμε και να ρωτάμε πολλά , αλλά ρωτάμε για να μαθαίνουμε

Ο κ. Καμπόσος ξεκαθάρισε ότι στην δεύτερη συνέλευση των μετόχων της «Πελοπόννησος Α.Ε» θα εισηγηθεί να γίνει νέος διαχειριστικός έλεγχος με ορκωτούς που θα επιλέξει η ΠΕΔ γιατί τώρα δεν ξέρουν τι χρωστάνε και αν χρωστάνε κάποια χρήματα.

Εμάς μας ρώτησαν από την περιφέρεια όταν έβαλαν δικό τους ορκωτό;

Επίσης ζήτησε την προεδρία της «Πελοπόννησος Α.Ε»  από εδώ και πέρα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Νίκα ότι αν δεν επιθυμεί να κάνει η ΠΕΔ νέο έλεγχο ίσως κάτι θέλει να κρύψει.

«Η περιφέρεια ως μέτοχος εδώ και εννέα χρόνια είχε την προεδρία, τώρα από εδώ και πέρα για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, πρόεδρος και διαχειριστικός σύμβουλος θα είναι άνθρωπος από την ΠΕΔ.

Εμείς δεν έχουμε καμιά αντιδικία με τον Νίκα ή τον Τατούλη, αλλά έχουμε ως ΠΕΔ τη δική μας γραμμή, τόνισε, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να πιέσουν να αλλάξουν την πορεία τους μερικοί δήμαρχοι.

Θα κάνουμε τον έλεγχο και από εκεί θα προχωρήσουμε, όπως μας συμβουλέψουν οι νομικοί μας σύμβουλοι, γατί εμείς θέλουμε να δούμε αν υπάρχει έλλειμμα και όχι να πληρώσουμε ή το ένα ποσό ή το άλλο χωρίς να ξέρουμε

Μέχρι να γίνει ο έλεγχος η «Πελοπόννησος Α.Ε θα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί είπε, μεταφέροντας την ομόφωνη άποψη της ΠΕΔ.

Η περιφέρεια δεν είναι προϊστάμενη αρχή των δημάρχων και δεν είμαστε υφιστάμενοί της, είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι  ο πρόεδρος της ΠΕΔ δεν είναι με τον Νίκα ή με τον Τατούλη, αλλά ο πρόεδρος της ΠΕΔ είναι με την δικαιοσύνη και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Ο κ. Βόσνος σύμβουλος της ΠΕΔ και επικεφαλής παράταξης «Για την Τρίπολη» του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης έκανε την δική του δήλωση ζητώντας επίσης διαχειριστικό έλεγχο στην αναπτυξιακή.

Έφη Καστραντά

Ακολουθεί βίντεο

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νέα απόφαση της ΠΕΔ για την "Πελοπόννησος ΑΕ"


3 Σχόλια

ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΣΙΤΣΑΝΗ" ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΡΙΖΕΣ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ !!!

Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΥΡΙΖΕ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ . ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ . ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ . ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ . ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ . ΠΟΙΟΣ ; ΑΥΤΟΣ . Ο ΑΜΕΜΠΤΟΣ . Η ΑΛΕΠΟΥ ......ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.