ΠΕΔιΣ: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραïκό Μουσείο Ελλάδος

ΠΕΔιΣ: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εβραïκό Μουσείο Ελλάδος

Ιανουάριος 01, 2020 - 16:20
0 σχόλια

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Παγκόσμιες Διασπορές» (διδάσκουσα καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιάννη), οι φοιτητές και οι φοιτήτριες επισκέφτηκαν το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας, στην Αθήνα, στις 16 Δεκεμβρίου.

Η υπεύθυνη  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου κα Τρέβεζα ξενάγησε τους/τις φοιτητές/τριες στους χώρους του Μουσείου, όπου εκτίθεται ιστορικό και λαογραφικό υλικό της ισραηλιτικής κοινότητας της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Οι διαδρομές Διασποράς του ελληνικού εβραϊσμού, οι βιωματικές εμπειρίες του Ολοκαυτώματος (γράμματα, φωτογραφίες και ημερολόγια), η συμμετοχή των Ελλήνων Εβραίων στην Εθνική Αντίσταση και οι «Δίκαιοι των Εθνών», ήταν κάποια από τα ζητήματα που προσεγγίστηκαν και προκάλεσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον  των φοιτητών/τριών στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης.

Η κα Τρέβεζα πρόσφερε, εκ μέρους του Μουσείου, οπτικοακουστικό υλικό στο ΠΕΔΙΣ, πάνω σε θέματα της εβραϊκής Διασποράς, του Ολοκαυτώματος  και της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.