Πασχαλινά αερόστατα με μηνύματα του 1821 στο Λεωνίδιο

Πασχαλινά αερόστατα με μηνύματα του 1821 στο Λεωνίδιο

Απρίλιος 26, 2021 - 09:08
0 σχόλια

Το Λεωνίδιο , έχοντας το μοναδικό έθιμο των πασχαλινών αεροστάτων, εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων,  για άλλη μια χρονιά συνεχίζει το έθιμο των αεροστάτων που τόσο έχει αγαπηθεί από ντόπιους και επισκέπτες.

Το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό αλλά το έθιμο υπάρχει, παίρνει σάρκα και οστά με τη ψυχή όλων μας. Ιδιαίτερα το φετινό έτος , όπου η Ελλάδα μας γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, υπήρξε η σκέψη το έθιμό μας να συνδυαστεί με την Ιστορική Επέτειο των 200 ετών που γιορτάστηκε σε όλη την χώρα μας.

Η σκέψη μας ήταν να κατασκευαστούν πολύ μεγάλα αερόστατα – σαν αυτά της Αναστάσεως αλλά μεγαλύτερα – τα οποία «κουβαλούν» επάνω τους μηνύματα για τα 200 χρόνια. Με το πέταγμα των αεροστάτων και την ανάληψή τους ψηλά στον αρκαδικό ουρανό, τα μηνύματα αυτά θα απογειωθούν ως την ύψιστη τιμή για τους ήρωες της σκλαβωμένης μας πατρίδας που έδωσαν ακόμα και τη ζωή για μια Ελεύθερη Ελλάδα.

Θα υπάρξει κινηματογραφική κάλυψη της δράσης από τον Δήμο, έτσι ώστε να το δει και ο κόσμος.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.