Παρουσιάζεται το έργο αναδιαμόρφωσης του Λαογραφικού Μουσείου στο Ίσαρη

Παρουσιάζεται το έργο αναδιαμόρφωσης του Λαογραφικού Μουσείου στο Ίσαρη

Ιούνιος 09, 2022 - 14:05
0 σχόλια

Μόλις ένα χρόνο νωρίτερα ο Σύλλογος Ισαραίων αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες για τη διάσωση της Λαογραφικής Συλλογής που κατέχει στο Ίσαρη Αρκαδίας, θέτοντάς την σε ένα νέο καθεστώς προστασίας. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2006 με τη συλλογή να παραμένει κλειδωμένη και χωρίς την απαραίτητη διαχείριση.

Οι εργασίες για τη διάσωση της συλλογής περιελάμβαναν τεχνικές και μέσα που εξασφάλισαν στη συλλογή μία «νέα ζωή» και για τους λόγους αυτούς απαιτήθηκε η αναδιαμόρφωση του ισογείου χώρου στον οποίο βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της. Ο χώρος αναδιαμορφώθηκε ακολουθώντας τους κανόνες της επιστήμης της μουσειολογίας και σήμερα είναι κατάλληλα εξοπλισμένος, ώστε να λειτουργεί ως εργαστήριο για την προστασία των αντικειμένων, ενώ παράλληλα φυλάσσονται σε ένα περιβάλλον με προδιαγραφές. Ο χώρος πέρα ότι λειτουργεί κυρίως, ως μουσειακή αποθήκη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να είναι και επισκέψιμος. Υπεύθυνη του έργου ανέλαβε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σούλα Λάμπρου, ενώ το έργο υπογράφει ο συνεργάτης μουσειολόγος και τεχν. συντήρησης έργων ζωγραφικής Στέλιος Πλάκας.

Ένα χρόνο μετά ο Σύλλογος Ισαραίων είναι έτοιμος να υποδεχτεί και να μοιραστεί με κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη τη νέα εποχή για το Μουσείο, παρουσιάζοντας την αναδιαμόρφωση του χώρου και τη νέα φιλοσοφία στη διαχείριση της συλλογής. Επίσης, θα ανακοινωθούν και επίσημα η μελέτη και οι προετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει για τη μόνιμη μουσειακή έκθεση που θα βρίσκεται στον Α΄ όροφο του ίδιου κτιρίου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30, στο Λαογραφικό Μουσείο Ίσαρη (κεντρική Πλατεία Ίσαρη Αρκαδίας)

Τηλ. επικοινωνίας: 6944268881

 Ε-Mail.: soulalamprou@gmail.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.