«Παρών» ο Βλάσης στην παρασημοφόρηση Δουκάκη (pics)

«Παρών» ο Βλάσης στην παρασημοφόρηση Δουκάκη (pics)

Οκτώβριος 24, 2020 - 20:10
0 σχόλια

Μπορεί οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία να μην επέτρεψαν στον Υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Βοστώνη, δεν θα μπορούσε όμως να λείπει από την παρασημοφόρηση του ομογενή Michael Dukakis, στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά.
Είναι εξάλλου γνωστό ότι η διαδικασία παρέμενε στάσιμη εδώ και μεγάλο διάστημα, μέχρι που ο Κώστας Βλάσης, μέσω προσωπικών ενεργειών, φρόντισε να «ξεκλειδώσει» και να κινηθεί γρήγορα η υπόθεση.

Στον κ. Dukakis απονεμήθηκε το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την παρασημοφόρηση, η οποία έλαβε χώρα στην οικία του κ. Dukakis στη Βοστώνη, πραγματοποίησε, εκ μέρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, η Πρέσβυς της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε στον κ. Dukakis τα συγχαρητήρια του για τη δράση του στην αμερικανική πολιτική σκηνή και στην ομογενειακή ζωή της Αμερικής, καθώς και για την προσφορά του στην προώθηση των εθνικών δικαίων μας.
Ο κ. Dukakis υπήρξε ο μακροβιότερος Κυβερνήτης στην ιστορία της Μασαχουσέτης και ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ το 1988. Σε ολόκληρη την πορεία του είχε πάντα το βλέμμα του στραμμένο στην Ελλάδα και γι’ αυτό αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές αποδήμων.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.