Παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Παρέδωσαν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 10, 2021 - 12:12
20 σχόλια

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παρέδωσαν το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2021 οι επιχειρηματίες του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη. Η κινητοποίηση είναι πανελλαδική.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην Τρίπολη, αφού μέσα σε μία ώρα 125 επιχειρηματίες είχαν ήδη παραδώσει τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, με την προσέλευση να είναι αθρόα.

Σε δηλώσεις τους οι επιχειρηματίες εξέφρασαν για άλλη μία φορά τη δυσαρέσκειά τους μετά και τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να τα πάρει, αλλά και την απόγνωσή τους λόγω των παρατεταμένων μέτρων που έχουν επιβληθεί όλο αυτό το διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι επιχειρηματίες ζήτησαν επιπλέον μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση ή το άνοιγμα των καταστημάτων τους με προϋποθέσεις και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ο κ. Ανέστης Βασιλειάδης, πρόεδρος του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διέθεσε περίπου 814 εκατ. ευρώ σε 65.000 επιχειρήσεις εστίασης, που αντιστοιχούν περίπου σε 15.000 ευρώ ανά επιχείρηση, αλλά επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων είναι δάνεια και οι επαγγελματίες του κλάδου δεν θα ξέρουν πώς να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του έτους. Ο κ. Κυρίμης, από την πλευρά του, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Τρίπολη, επεσήμανε ότι επικρατεί παραλογισμός υπογραμμίζοντας:

Μας αρρώστησαν για να μην αρρωστήσουμε.

«Είμαστε κλειστοί τους επτά από τους δώδεκα μήνες. Θα μπορούσαν τα καταστήματα να λειτουργήσουν με κανόνες. Ο κόσμος έχει απηυδήσει, έχει μπουχτίσει, οι πολίτες ανεξέλεγκτα κάθονται παντού. Χαιρόμαστε που στηρίζουν τους υπαλλήλους μας, αλλά πρέπει να στηρίξει η κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις», ειπε.

Οι επιχειρηματίες παρέδωσαν τα κλειδιά και υπέγραψαν δηλώσεις «πρώην επαγγελματία εστίασης».

Τα κλειδιά που θα συγκεντρωθούν πανελλαδικά θα αποσταλούν στην ομοσπονδία και στη συνέχεια αντιπροσωπεία 99 επαγγελματιών και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας θα παραδώσουν το υλικό με ψήφισμα στο Μέγαρο Μαξίμου σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη Βασίλη, εκπροσώπου του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας, του κ. Φράγκου ιδιοκτήτη της επιχείρησης «Μέντα». Επίσης στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr μίλησε ο κ. Α. Κυρίμης ιδιοκτήτης της επιχείρησης  «Olive Green», η κυρία Κάββουρα Γεωργία από τον «Εξοχικό Κέντρο Ρ&Φ», ο κ. Σίδερης Σάββας ιδιοκτήτης καφέ «Savvas Caffee» στην Τρίπολη και ο κ.  Κατσικερός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Καφεστιατόρων Αρκαδίας.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Παρέδωσαν τα κλειδιά οι καταστηματάρχες της εστίασης στην Τρίπολη


20 Σχόλια

Όλοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες επιχειρηματίες Δεν μας λένε πόσα χρήματα γλιτώνουν από το προσωπικό που απασχολούν από το κάθε ένα παιδί που εργάζεται στην κάθε επιχείρηση τους με τα ένσημα με τα μεροκάματα.ωραιο θέμα και για ρεπορτάζ νομίζω.

WOW........

χααχαχα καλο,και αφου τα παρεδωσαν γιατι τα καταστηματα τους λειτουργουν ? εστω και ετσι οπως λειτουργουν, τα επιδωματα τα εχουν παρει,αλλα και τα αλλα που θα βγουν θα κανουν κινηση να τα παρουν εεε, ε να τα παραδωσουμε κι εμεις ρε παιδια αφου ειναι ετσι !!!

Παίρνουν τα χιλιάρικα και κάνουν τουμπεκί. Δεν ξέρουν ότι του χρόνου θα κλαίνε. Μια ζωή η ίδια κατάσταση στην Ελλάδα.

Αυτά τα κλειδακια είναι από λουκέτα η άλλαξαν οι κλειδαριές σε ευρωπαϊκές στην Τρίπολη?

Το καλο ριναι οτι μια φορα εκαναν κινητοποιηση και αυτοι το κακο ειναι οτι επειδη παντα ηταν απεναντι δεν θα εχουν συμπαρασταση.Εχουν ομως δικιο και σημερα ισως να εχουν την ευκαιρια να καταλαβουν οτι στο συστημα που υποστηριζουν το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο.Η κυβερνηση αυτο επιδιωκει.Τωρα για τους 99 που θα πορευτουν παει η μα..κια συννεφο...

γλιτώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τα ένσημα όσο για το ότι πήραν χρήματα 15000 ευρώ ανα επιχείριση είναι πιο μεγάλη μλκ που έχω ακούσει και θα πρέπει αυτούς τους υπαλλήλους που είναι οι μοναδικοί που πληρώνονται να τους κρατήσουν κάποιους μηνες μετά. Αλλά έτσι είναι έξω από το χορό . Εγώ στέλνω κλειδιά και χαρίζω σε όποιον θέλει και από ιδιώτες

Παίζεις με τον πόνο ανθρώπων που δεν έχουν πάρει λεφτά από καμία κυβέρνηση . Διότι ο αλγόριθμος πέταγε αυτόματα την εστίαση . Αλλά όπως και άλλοι ακούτε την τηλεόραση και την κάθε ψευτιά που θα πούνε . Αλήθεια πόσες φορες μοίραζε στον τομέα σου και όλοι κράζαμε και ποτέ δεν πήρες;;; Για σκέψου και μετά γελά

Ο κλάδος σας πλήττεται όπως κ πολλών άλλων δυστυχώς. Όσο λειτουργουσατε με μέτρα δεν τηρουσατε τίποτα στην πλειοψηφία σας. Ο ένας πάνω στον άλλο και Μ ένα βρωμο vetex καθαρίζατε όλα τα τραπέζια. Δεν είδα ποτέ να ψεκάζετε καρέκλες κ τραπέζια. Μην πω για τη μάσκα που ήταν ή στο σαγόνι ή στο ένα αυτί των σερβιτόρων. Κ μην ξεχνάμε τα ποτά στο χέρι κ τα μίνι πάρτυ έξω από τα μαγαζιά.

Τα κλειδιά που παραδώσατε είναι τα αντικλείδια?κλείσατε τελείως τα καταστήματα αποστείλατε τα κλειδιά η δωσατε τα αντικλείδια και δίνετε σε πακέτο καφέ....η τα ποτά όπως γινόταν??

Δεν φταίνε σε κάτι οι επαγγελματίες της εστίασης. Τηρούσαν τα μέτρα όσο και οι υπόλοιποι, μην κάνουμε τους χαζούς. Πηγαίνετε τώρα σε όποιο μαγαζί δουλεύει να δείτε αν τηρούν τα μέτρα ή όχι. Και σε κομμωτήρια/κουρεία μπαίνουν χωρίς μάσκες, ραντεβού δεν κλείνονται, κτλ. κτλ. Απλά η εστίαση είναι πηγή διασποράς. Κλειστός χώρος, χωρίς σωστό αερισμό του χώρου λόγω χειμώνα και απουσία μάσκας. Ρουα ματ. Δεν γίνεται τίποτα. Κλειστά είναι σε όλο τον κόσμο. Ούτε να φας μπορείς με μάσκα, ούτε να πιείς. Σε ανοιχτό χώρο οκ, αλλά ακόμα έχουμε χειμώνα. Από Απρίλη, λογικά θα δουλέψουν. Κουράγιο σε όλους σας.

Από το γραφείο κόμματος γράφεις 02.30; όσο για την τελευταία σου φράση σκέψου πότε την λένε, στους συγγενείς σε .......κοινωνική εκδήλωση!

Δηλαδή αν ανοίξουν με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν όσον αφορά την πανδημία νομίζουν ότι θα πατήσει άνθρωπος; Κι αν πατήσουν κάποιοι ,θα τους μείνουν στην τσέπη περισσότερα λεφτά από αυτά που παίρνουν από τις επιστρεπτέες το ντιλίβερι και take away και απο πάνω δεν πληρώνουν ενοίκιο πάγια (νερό ΔΕΗ ΟΤΕ 90% τα πληρώνει το κράτος ) έχουν πληρωμένους τους υπαλλήλους και την ασφάλειά τους(;Δηλαδή αν ανοίξουν πληρώνοντας όλα αυτά θα βγουν;

ΕΣΕΝΑ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ;ΤΙΚΛΕΙΔΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ .ΚΑΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑ.ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜ ΚΑΦΕ.ΟΤΙΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.

10:03 Δεν έχεις ιδέα πως είναι τα πράγματα και πραγματικά δεν ξέρεις τ σου γίνεται !!

10.36 έτσι είναι η επιβίωση των επιχειρήσεων?προφανώς κάποιο μαγαζί έχεις η είσαι λίγο χαζός με ότι ειπες,άλλο να κόβεις νόμιμα οτι πουλάς και άλλο να κόβεις απόδειξη καφέ και να δίνεις ποτό σε πλαστικό με τιμή κανονική και μαύρα λεφτά.

Για να σκεφθούμε όλοι μας γιατί η Ελλάδα έχει σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη; Είναι τυχαία; Για να σκεφθούμε επίσης θέλουμε ένα κράτος δυνατό που θα μπορεί να μας στηρίξει σε τόσο δύσκολες καταστάσεις ή ένα κράτος χρεοκοπημένο για να μας πάρει στα δύσκολα ο διάολος; Για να θυμηθούμε τώρα πει χρεοκόπησαν το Ελληνικό κράτος δίνοντας δισεκατομμύρια στις τράπεζες και ποιοι διέλυσαν Υγεία και Παιδεία; Για να σκεφθούμε όλα αυτά τώρα γιατί μπορεί σε λίγα χρονιά να ξαναεμφανιστεί ένας νέος κορονοϊός και τότε όλοι οι άλλοι λαοί θα είναι προετοιμασμένοι και εμείς πάλι στα ίδια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.