«Παράθυρο» Νίκα για συμφωνία με τη HENGAS για το φυσικό αέριο

«Παράθυρο» Νίκα για συμφωνία με τη HENGAS για το φυσικό αέριο

Ιούνιος 15, 2021 - 11:11
3 σχόλια

Πολλά ενδιαφέροντα ακούστηκαν στην, για ακόμα μία φορά, επεισοδιακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου χθες Δευτέρα, με αφορμή το έργο του φυσικού αερίου, για το οποίο ο κ. Παναγιώτης Νίκας, περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έχει επαναλάβει πολλές φορές τη θέση του ότι τα 20 εκατ. ευρώ, που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα τα δώσει στην κρατική, όπως επέμενε πριν από λίγες μόλις ημέρες, ΔΕΔΑ, και ποτέ στον ιδιώτη επενδυτή, και συγκεκριμένα τη HENGAS, προκειμένου να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά που θα συνδεθούν στο δίκτυο το οποίο προχωρεί, με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Τρίπολη και παρότρυνε τον απόντα από την εκδήλωση κ. Νίκα να συμφωνήσει και να δώσει τα χρήματα στη ιδιωτική επένδυση.

Ο κ. Νίκας, ο οποίος πάντως δεν είχε παραστεί στην εκδήλωση της HENGAS, στις 12 Ιουνίου με δήλωσή του ξεκαθάρισε τα εξής για ακόμα μία φορά: «Η περιφερειακή Αρχή θα διαθέσει τα χρήματα αυτά στην ΔΕΔΑ για την κατασκευή αγωγών και μόνο, οι οποίοι θα αποτελούν δημόσια περιουσία, αποκλειομένης της διάθεσης των εν λόγω χρημάτων για εσωτερικές εγκαταστάσεις σε κτήρια. Προσεχώς οι ίδιοι αγωγοί θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου, που αποτελεί το καύσιμο του μέλλοντος. Συμπερασματικά, η περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι η παραπάνω στρατηγική υπηρετεί καλύτερα το δημόσιο συμφέρον και την προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ενιαία και ίση αντιμετώπιση των πόλεών της».

Χθες, 14 Ιουνίου, κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης φάνηκε να αλλάζει ρότα, κάνοντας λόγο για «συμβιβασμό», ώστε τα χρήματα που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να πάνε «σε όλη την Πελοπόννησο», διότι δεν είναι δυνατόν η Καλαμάτα και η Σπάρτη να μείνουν έξω από ένα τόσο μεγάλο έργο.

Επίσης, χθες ακούσαμε για πρώτη φορά από τον περιφερειάρχη να παραδέχεται ότι η ΔΕΔΑ ιδιωτικοποιείται -εμείς το γράφαμε, ο κ. Νίκας έκανε λόγο για δημόσια εταιρία και ότι τα χρήματα πρέπει να πάνε σε μια δημόσια εταιρία.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο ίδιος δήλωνε το 2020 ότι είναι καλοδεχούμενες οι ιδιωτικές εταιρίες για την επένδυση του φυσικού αερίου στην Τρίπολη.

Ο περιφερειάρχης, πάντως, χθες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η λύση θα δοθεί πολύ σύντομα για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο συνολικά.

Ο κ. Νίκας φαίνεται ότι αλλάζει στάση για το φυσικό αέριο, μένει να δούμε αν θα συμφιλιωθούν και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με αφορμή το φυσικό αέριο πολλά έχουν γίνει.

Εξάλλου, αν και το Μαξίμου διαψεύδει την εκλογολογία, όλοι ετοιμάζονται για εκλογές.


3 Σχόλια

Ναι. Διότι ο περιφετειάρχης Μεσσηνίας....... Ποιά ιδιωτική και ποια δημόσια. Ή Καλαμάτα ή τίποτα..

Η Κόρινθος, η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη έχουν τον αγωγό ακριβώς δίπλα τους και λογικό είναι να μπορούν να συνδεθούν άμεσα. Η Σπάρτη και η Καλαμάτα πρέπει να περιμένουν. Πως να το κάνουμε, δεν μπορεί η Καλαμάτα να τα έχει όλα πριν από όλους. Ούτε τα παιδάκια δεν κάνουν έτσι.

Βλέπω το ένα αυτί του Νίκα λίγο κόκκινο και μεγαλύτερο απο το τράβηγμα που του έκανε ο Άδωνις ; ....η μου φαίνεται;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.