Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Τσουκάνι στον Παναρκαδικό μέσα από το ρεπορτάζ της εποχής

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Τσουκάνι στον Παναρκαδικό μέσα από το ρεπορτάζ της εποχής

Μάρτιος 29, 2020 - 11:37
2 σχόλια

Σας παρουσιάζουμε ένα σπάνιο απόκομμα της αθλητικής εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" αναφορικά με την μεγάλη μεταγραφή που είχε πραγματοποιήσει ο Παναρκαδικός στα μέσα της δεκαετίας του 90' με τον Αλβανό επιθετικό Τσουκάνι.

Πιο συγκεκριμένα είναι το ρεπορτάζ από την "Αθλητική Ηχώ"με ημερομηνία Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 1994 και το υπογράφει ο Ιωακείμ Ξανθόπουλος αναφέροντας όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του Αλβανού άσου στον Παναρκαδικό.

Με τίτλο "Πλήρωσε σε... είδος ο Παναρκαδικός" και με έντονο μάυρο χρώμα "εξόφλησε με αθλητικό υλικό τη μεταγραφή του Τσουκάνι" ο Αρκάς ανταποκριτής της "Αθλητικής Ηχούς" Ιωακείμ Ξανθόπουλος κάνει αναφορά στο παρασκήνιο της μετγαραφής δίνοντας όλο το πράσινο ρεπορτάζ στους αναγνώστες.

Αναλυτικά

Τρίπολη (του ανταποκριτή μας Ιωακείμ Ξανθόπουλου).

"Θέλουμε την τελευταία δόση για την μεταγραφή του Τσουκάνι.

- Ορίστε 16 εμφανίσεις και παπούτσια.

- Ευχαριστούμε πολύ, ξεχρεώσατε!

Κάπως έτσι πρέπει να έγινε ο διάλογος ανάμεσα στους διοικούντες της Βλάζνα (προηγούμενη ομάδα του Τσουκάνι) και τους ομολόγους τους στον Παναρκαδικό. Ως γνωστών, οι Αλβανοί παράγοντες είχαν έρθει στην Τρίπολη για να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματα για την μεταγραφή του παίχτη και οι Τριπολιτσιώτες τους πρότειναν την πληρωμή σε είδος. Όπερ και εγένετο. Από τα τέσσερα σετ πλήρους εμφάνισεις που παρέλαβε πρόσφατα ο Παναρκαδικός, το ένα παραδόθηκε στους Αλβανούς, οι οποίοι έτσι σφράγισαν το χαρτί εξόσφλησης".

Παράλληλα ο Ιωακείμ Ξανθόπουλος εκτός από την υπόθεση Τσουκάνι δίνει και το ρεπορτάζ του Παναρκαδικού ενόψει ενός αγώνα με την Εράνη Φιλιατρών κάνοντας ειδική αναφορά στα οικονομικά προβλήματα που είχαν αρχίσει στο πράσινο στρατόπεδο.

"Από και πέρα, Σάββατο χθες και όπως κάθε εβδομάδα τέτοια μέρα τα πράγατα ήταν ρευστά σε ότι αφορά την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στο σημερινό παιχνίδι με την Εράνη Φιλιατρών. Σε ένα πράγμα μόνο υπήρξε διαφορά.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μπάρλας δήλωσε στους παίχτες του πως θα παραιτηθεί αν δε βρει κάποια χρήματα να τους δώσει τουλάχιστον ένα ποσό ένατι. Έτσι, χθες το απόγευμα επρόκειτο να περάσουν οι παίχτες από το ταμείο του συλλόγου για να πάρουν  κάποια δόση από τα οφειλόμενα.

Σε αντίθετην περίπτωση, μία από τα ίδια. Οι παίχτες δήλωσαν πως δε θα κατέβουν να αγωνιστούν.

Πάντως ανεξάρτητα τι θα γίνει τελικά σίγουρα δεν μπροούν να παίξουν οι τιμωρημένοι Καρούσης, Κυπαρίσσης, Στάμος, Ταλούμης.

Οι παίχτες που βρίσκονται στην διάθεση του τεχνικού Κώστα Μιχαλόπουλου, είναι: Παπαρούνης, Κοσμάς, Γκατζογιάννης, Πείδης, Χρόνης, Γεωργούλης, Μπένος, Τσουκάνι, Μπακόπουλος, Πλακουδάκης, Χατζόπουλος, Χρεβατόπουλος, Γεωργιτζίκης, Σωτηρόπουλος, Λιάγκας, Γκουντουβάς".

Αυτό λοιπόν είναι το ρεπορτάζ του Παναρκαδικού στις 13 Φεβρουαρίου του 1994 στην "Αθλητική Ηχώ" από τον Ιωακείμ Ξανθόπουλο σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας αφιερωμένο στον Παναρκαδικό τόσο για τα γεγονότα γύρω από τον Τσουκάνι όσο και για το αναλυτικό ρεπορτάζ της ομάδας.

* Η φωτογραφία με το επίμαχο ρεπορτάζ της εποχής ανήκει στον κ. Θεόδωρο Γουρνά. Τον ευχαριστούμε για την παραχώρηση της.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ο Τσουκανι έμενε στο 4ο δημοτικό δίπλα. Στα διαλείμματα ερχόταν στο προαύλιο και έπαιζε μαζί μας μπάλα. Με τη μία ομάδα ο Τσουκανι και με την άλλη ο δάσκαλος μου ο Κολωκας παλαίμαχος του Παναρκαδικού. Αξέχαστες εποχές!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.