Παράνομο κυνήγι: Συνελήφθησαν λαθροθήρες στη Μηλιά - Συνεχόμενα περίπολα στην Αρκαδία

Παράνομο κυνήγι: Συνελήφθησαν λαθροθήρες στη Μηλιά - Συνεχόμενα περίπολα στην Αρκαδία

Δεκέμβριος 21, 2020 - 16:00
7 σχόλια

Ανθρωποκυνηγητό με λαθροθήρες είχε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Αρκαδίας το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στην περιοχή του χωριού Μηλιά η ΟΠΚΕ σε έλεγχο ρουτίνας που εκτελούσε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, εντόπισε όχημα με τέσσερις λαθροθήρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το κυνήγι έχει απαγορευτεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, αλλά πολλοί δεν έχουν προσαρμοστεί στα μέτρα και βγαίνουν κανονικά για κυνήγι, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για τον έλεγχο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και χάθηκε πετώντας μία τσάντα στην οποία υπήρχαν δύο θηράματα, δύο λαγοί, τους οποίους παράνομα είχαν σκοτώσει οι κυνηγοί. Έπειτα ακολούθησε καταδίωξη και σε μπλόκο που έκανε η ομάδα της ΟΠΚΕ κατάφερε να ακινητοποίηση το όχημα με τους δύο λαθροθήρες.

Οι δύο συνεπιβάτες κατά την διάρκεια της καταδίωξης κατάφεραν να διαφεύγουν προς τα βουνά, ενώ οι δύο εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο.

Σχηματίστηκε δικογραφία και κατασχέθηκε το όχημα, οι προβολείς, τα θηράματα, τα φυσίγγια και οι λαθροθήρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι στους δύο λαθροθήρες επιβλήθηκε και το πρόστιμο των 300 ευρώ για την παράβαση μετακίνησης λόγω κορωνοϊού.

Όσον αφορά τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος που τράπηκαν σε φυγή, τα στοιχεία τους είναι γνωστά και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

Τέλος, να τονίσουμε ότι το Δασαρχείο πραγματοποιεί καθημερινά περίπολα για να εντοπίσει τους κυνηγούς που παράνομα κυνηγούν εν μέσω πανδημίας και δέχεται πολλές καταγγείλεις από κατοίκους οι οποίοι αναφέρουν ότι «τα βουνά έχουν γεμίσει φώτα»

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

Το κυνηγι δεν έχει απαγορευτεί πάρα μόνο η μετακίνηση. Καλό θα ήταν να μην λέγονται ανά κριβειες. Καθώς επίσης και το κυνηγι τη νύχτα δεν επιτρέπεται ποτέ.

Το κυνήγι δνε έχει απαγορευθεί! Κανένας νόμος και καμιά υπουργική απόφαση δεν το σταμάτησαν. Απαγορεύεται ή μετακίνηση για το κυνήγι! Επίσης αυτό που γράφετε είναι εντελώς λανθασμένο! Το κυνήγι απαγορεύεται τις νυχτερινές ώρες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Και δε λέγεται κυνήγι αλλά λαθροθηρία! Όταν λοιπόν γράφετε μια είδηση να έχετε πρώτα μελετήσει τους νόμους που ισχύουν και να μη γράφετε από την προσωπική σας εμπειρία!

μια βόλτα εξω απο τα κτηνιατρεία τα Σαββατοκύριακα με τραυματισμένα σκυλιά απο το κυνήγι θα πείσει όλους για το ποσο σύννομοι είναι ι κυνηγοί.όλοι

16.15 & 17.00 αφού απαγορεύεται η μετακίνηση ....πως θα πάνε για κυνήγι οι άνθρωποι? γιατί φοβούνται τους κυνηγούς; μήπως γιατί φέρουν νόμιμα κυνηγητικά όπλα; φοβούνται, τι φοβούνται; δεν μας το λένε.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.