Παράλιο Άστρος: SOS για τον δρόμο στη Γλυφάδα - Η διάβρωση ξερίζωσε και τον φοίνικα (pics)

Παράλιο Άστρος: SOS για τον δρόμο στη Γλυφάδα - Η διάβρωση ξερίζωσε και τον φοίνικα (pics)

Μάρτιος 01, 2022 - 19:27
16 σχόλια

Ήταν Οκτώβριος του 2021 που το Arcadiaportal.gr είχε ασχοληθεί πάλι με το θέμα διάβρωσης των ακτών στο Παράλιο Άστρος.

Τότε η θάλασσα ήταν έτοιμη να «καταπιεί»  τον δρόμο στην περιοχή Γλυφάδα του Παραλίου Άστρους. Ένα θέμα το οποίο εδώ και τρία χρόνια περνάει από συζητήσεις σε συζητήσεις και σήμερα φτάσαμε στο σημείο ακόμη και ο φοίνικας να είναι «θύμα» της διάβρωσης.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες η διάβρωση απειλεί όλο και περισσότερο τον δρόμο και φαίνεται η διαφορά από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα 1η Μαρτίου του 2022.

Οκτώβριος 2021

Οκτώβριος 2021

 

Mάρτιος 2022

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών είναι κοινός τόπος σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου. Είναι αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην τοπική κοινωνία, αφού επηρεάζει αρνητικά το οικοσύστημα, τους παράκτιους οικισμούς και τις οικονομικές δραστηριότητες.

Συζητήσεις, συσκέψεις, δηλώσεις και ακόμη τίποτα. Τι κι αν τον Ιούνιο η ΠΕ Αρκαδίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας θα προχωρούσε σε μελέτη που να δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η διάβρωση με οριστικό τρόπο, ακόμη τίποτα...

Πρέπει να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις!

Ειδήσεις: 

16 Σχόλια

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ ΤΟ 2021 ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΜΟ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΑΛΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ. ΑΣΕ ΔΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ. ΑΙΣΧΟΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ "ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΥΜΑ"

Δεν εχει λεφτά ο Δήμος ρε σεις … έχει προτεραιότητες να φτιάξει έργα στα χωριά του δήμου με Μ.Ο κατοίκων 50 άτομα , αντί να κάνει συνέχεια έργα στο Παράλιο που του αποφέρει έσοδα . Αλλά δεν πειράζει , κοιμηθείτε λίγο ακόμα , ρίχτε λεφτά σε χωριά έρημα με σπίτια που κατοικούνται 15 μέρες τον χρόνο το πολύ , γιατί οι ψηφοφόροι στις απογραφές δηλώνονται σε άλλες περιοχές από αυτές που διαμένουν μόνιμα ( έτσι το κράτος δικαιολογεί λιγότερα κονδύλια στις περιοχές που διαμένουν μόνιμα) . Το ίδιο θέμα υπάρχει και στο αποχετευτικό . Εσείς χάνετε από τουρισμό και υποδομές . κρίμα .

Είναι απολύτως αληθές, ότι το Παράλιο φέρνει το χρήμα στον Δήμο από τουρισμό κυρίως από Τριπολιτσιώτες. Παρά ταύτα ο Δήμος (εκτός ελαχίστων πρωτοβουλιών) ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ. Κοιτάει να τριπλοχρεώσει νερό από σπασμένα και άχρηστα δίκτυα του, να βάλει εισφορές κτήσεως, να βγάλει από πρόστιμα στάθμευσης αντί να φτιάξει πάρκινγκ, δεν φτιάχνει αποχέτευση, έχει παρατήσει την πλευρά του "Ατσιγγάνου και τις Γλυφάδες" και παλεύει με δύο κάδους ανά 10 πολυκατοικίες. Και το μόνο που τον καίει είναι να βάζει πρόστιμα στα μαγαζιά διώχνοντας τουρισμό. Εύγε ! Τηλεόραση δεν έχετε να δείτε τι γίνεται αλλού ?

Ο Λαμπρόπουλος είχε πάει για τις κλασσικές φωτογραφίες και τις υποσχέσεις; όλο λόγια και φωτογραφίες ο τύπος και από έργα μηδέν

Εσύ βρε μεγάλε σου φταίνε τα χωριά; Δηλαδή τα χωριά δεν είναι στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας; Αν δεν τα θέλετε να το πείτε. Αλλά μάλλον κανένας Δημοτικός σύμβουλος του Μαντά θα είσαι γιατί αυτές τις απόψεις μόνο αυτοί και οι υποστηρικτές του τις έχουν. Δεν σου φταίνε τα χωριά ανθρωπάκι. Ας κοιτάξτε όλοι σας τι έχετε κάνει για τον τόπο συνολικά. Και αυτό το έργο είναι της Περιφέρειας δουλειά. Αλλά ούτε Περιφέρεια υπάρχει τόσα χρόνια. Θα φτιαχτεί όταν φάει και τον δρόμο όλο. Έτσι πάντα γίνεται στο Ελλάδα. Το Παράλιο Άστρος το χαλάσετε όλοι εσείς που μένετε στην περιοχή τόσα χρόνια. ...

Το άσχημο στην περίπτωση δεν είναι ότι είσαι άσχετος αλλά το ότι προσπαθείς να εξυπηρετείς συγκεκριμένα συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι ο άνθρωπος παρεμβαίνει συνεχώς στην φύση και όχι η φύση στον άνθρωπο αρκετό κακό έχετε κάνει στην περιοχή μας προς όφελος συμφερόντων ΦΤΆΝΕΙ.

Και ο γνωστος επιχειρηματίας που τον ανέδειξε το συγκεκριμένο ακροθάλασσο και ανακατευεται στο δημο τι κάνει;;;;

Παράλιο= βοθρολύμματα και αυθερεσίες!!! Τα λεφτά από το Ζορμπά, ποιος τα έχει;;;;;;

Δεν τον άδειασε τυχαία ο Νίκας, είναι γάτα ο Παππούς και είδε ότι κάτι δεν πάει καλά...και με ποιον ?Με τον Μανώλη!!!

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΑ, ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ! ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ........

Πως δεν κάνει έργα στο Παράλιο Αστρος ο Καμπύλης; Δεν εχετε δίκιο. Εδώ ανακοίνωσε υποθαλάσσιο φωτισμό στο Λιμάνι σε συνεργασία με την ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε!!!! Το ποσό ψάξτε να το βρείτε, είναι έκπληξη!!!! Ε ρε κλαρούδα που χρειάζεται, λένε στο χωριό μου.........

Όταν ένας οργανισμός ( στην περίπτωση μας Δήμος ) δεν έχει έσοδα , πρέπει κάτι να κάνει ώστε να αποκτήσει . Μαντέψτε λοιπόν ποιες περιοχές του δήμου αποφέρουν έσοδα και ποιες τον φεσώνουν και από πάνω … και ναι τα χωριά ερημώνουν , ο κόσμος δεν θα γυρίσει πίσω . Δώστε βάρος στο παράλιο. Ας φτιαχτεί αυτό πρώτα και μετά ασχολούμαστε και με τα χωριουδάκια .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.