Παράλιο Άστρος: Πρώτη επιλογή... παρά το lockdown

Παράλιο Άστρος: Πρώτη επιλογή... παρά το lockdown

Απρίλιος 05, 2021 - 16:52
9 σχόλια

Πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις αυτό που μας πέρασε, με καλό καιρό, και το Παράλιο Άστρος είχε την τιμητική του.

Παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, οι ομορφιές του Παραλίου Άστρους προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες που έκαναν τη βόλτα τους στο Νησί, στην παραλία, στα δρομάκια.

Κυρίως, βέβαια, οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου απλώθηκαν στις παραλίες, κρατώντας τις αποστάσεις. Ζευγάρια, οικογένειες και παρέες απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων.

Το Παράλιο Άστρος παραμένει πρώτη επιλογή των πολιτών, παρά το lockdown.

Στο χέρι όλων μας είναι, τηρώντας τα μέτρα, να απολαύσουμε πολλές βόλτες ακόμα στην Αρκαδία, με όλα τα μέτρα προστασίας, ώσπου να επιστρέψει η ζωή μας σε κανονικούς ρυθμούς.

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Να σημειωθεί ότι οι δημότες του Δήμου Τρίπολης, δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ορίων του Δήμου Τρίπολης για τον κωδικό 6 γιατί ανήκουμε σε περιοχή πολύ αυξημένου κινδύνου. (αρ. 4, αρ.3 παρ.2 περ. θ, αρ.1 παρ. 1Α, περ.αδ της τελευταίας ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε ΦΕΚ Β 1308/2021). ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ. Δεν υπάρχει εξαίρεση για τον κωδικό 6. Μόνο για συγκεκριμένους άλλους κωδικούς όπως προβλέπεται στο αρ.4.

@22:23 το ίδιο ισχύει και για τους άλλους δήμους της Αρκαδίας. Όλη η Αρκαδία βρίσκεται στο πολύ αυξημένο επίπεδο. Οπότε κανένας δημότης του ενός Δήμου Αρκαδίας δεν μπορεί να φύγει και να πάει σε άλλο Υ Δήμο Αρκαδίας για τον κωδικό 6. Ούτε φυσικά εκτός Αρκαδίας (πχ να πάει στο Ναύπλιο).

Εμείς πάντως που πάμε αρκετά συχνά Ναύπλιο από τον παλιό, λόγω διαφόρων εργασιών, δεν έχουμε ελεγχθεί ποτέ, εάν αυτό σας λέει κάτι...

@15:12 αν πηγαίνεις για εργασία αυτό είναι στις εξαιρέσεις. Εγώ έγραψα για τον κωδικό 6. (Καλά και εγώ έχω πάει Σπάρτη για εργασία και κανένας έλεγχος. Το ίδιο και για το Άστρος).

Ελεύθερες είναι και σήμερα Κυριακή 4 Απριλίου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις σε όλη τη χώρα. Οπως ανακοινώθηκε το Σάββατο οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται και σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, δηλαδή στις τρεις περιοχές που παρατείνεται αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Επομένως σήμερα Κυριακή (πιλοτικά όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά) οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους εκτός δήμου αλλά εντός νομού και μόνο για σωματική άσκηση.

20.20 δλδ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ για τους τριπολιτσιωτες να πανε αστρος επειδη ειναι σε βαθυ κοκκινο ,ενω εχει βγει ανακοινωση,εχουν γινει ρεπορταζ για θεσσαλονικη αχαια κοζανη που ειναι στο ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ και μαλιστα δεν εχουν ανοιξει τα καταστηματα ,και ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τη μετακινηση ,ρε που τα λετε αυτα ,υπαρχει περιοχη στην ελλαδα που να μην ειναι κοκκινη? ας γραψει ενας αστυνομικος και να γινει μηνυση για παραβαση καθηκοντος,θα πεσει τρελο γελιο ,δεν ειναι ολοι προβατα ,θα κατσει η στραβη πουθενα

@20.20 &@ 22.23 αν δυσκολευεστε να κατανοήσετε ένα απλο κείμενο που ξεκαθαρα αναφέρει τι ισχύει, εσεις ειδικα καλα κανετε και μην πατε πουθενά ( η οδήγηση είναι πολυ πιο σύνθετη - εγκεφαλικα - λειτουργία απο τα να καταλάβεις τι είπε ο Χαρδαλιας προχθές) είστε επικίνδυνοι να κυκλοφορείτε δημοσιως είτε ώς πεζοι είτε ώς οδηγοι....

Εμένα πάντως απ' όλα όσα γράφει το κείμενο, μου άρεσε το "ύστερα από τόσους μήνες εγκλεισμού". Υπό μία έννοια βέβαια, εγκλεισμός θεωρείται το να βολτάρεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, με φρέντο στο ένα χέρι και τσιγάρο στο άλλο, στις ίδιες και τις ίδιες πλατείες στο κέντρο. Νισάφι πια με τα ατέλειωτα σουλάτσα στις πλατείες. Καιρός να πάμε και σε καμια παραλία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.