Παράλιο Άστρος: Έρχεται φαροφύλακας - Συνεχής αγώνας για ανακύκλωση και καθαριότητα στον δήμο (pics,vid)

Παράλιο Άστρος: Έρχεται φαροφύλακας - Συνεχής αγώνας για ανακύκλωση και καθαριότητα στον δήμο (pics,vid)

Μάιος 22, 2021 - 10:40
6 σχόλια

Στο αλσύλλιο του Προφήτη Ηλία στο Παράλιο Άστρος συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρη Κατσή. Όπως μας ανέφερε, το τελευταίο διάστημα γίνονται εργασίες βελτίωσης, αλλά και εργασίες αναπαλαίωσης του κτηρίου του φάρου, που πλέον ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, έγιναν στο αλσύλλιο στο Παράλιο Άστρος, έτσι ώστε ο φάρος είναι γίνει κατοικήσιμος για να εγκατασταθεί φαροφύλακας.

Η δημοτική αρχή έχει θέσει κάποιους στόχους, ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητα των νόμιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του δήμου, κάνοντας σαρωτικές επεμβάσεις στα χωριά, έτσι ώστε μετά το πέρας των εργασιών το κάθε σημείο να αλλάζει και να βελτιώνεται.

Ήδη έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις καθαρισμού, ευπρεπισμού και καλλωπισμού τόσο στο Παράλιο Άστρος όσο και στα άλλα χωριά του δήμου, έτσι ώστε ο δήμος να γίνει πιο φιλικός για τους μόνιμους κατοίκους και για τους επισκέπτες του, όπως έχει αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Κατσής.

Για το δήμο Βόρειας Κυνουρίας η προστασία του περιβάλλοντος είναι καθημερινός αγώνας που αποτυπώνει την έμπρακτη προσπάθεια της υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου προκειμένου να καταστήσουν το Άστρος και τα χωριά του δήμου, πρότυπο  στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται με την ανακύκλωση, μιας και ο δήμος ήδη ανακυκλώνει το 45% των απορριμμάτων, με τις γωνίες ανακύκλωσης να αποδίδουν

Επίσης διπλασιάστηκαν οι κάδοι απορριμμάτων στις παραλίες του δήμου έτσι ώστε οι λουόμενοι να μην εγκαταλείπουν τα απορρίμματά τους στις παραλίες.

Να αναφέρουμε ότι ήδη 60 κάδοι βρίσκονται πλέον στις παραλίες, προκειμένου να μην υπάρχει δικαιολογία για κανέναν που θα μολύνει τις παραλίες και κατ' επέκταση τις θάλασσες.

 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Αγώνας δρόμου για να διατηρηθεί η καθαριότητα στη Βόρεια Κυνουρία


6 Σχόλια

Εδώ φαΐ δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη. Πρώτα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τα βοθρολύμματα και μετά ας έρθει και όποιος θέλει. Με τα σκ@τ@ πάλι στη θάλασσα να επιπλέουν, μην περιμένετε ανάπτυξη!! Ολα τα καλοκαίρια βρομοκοπάει από βόθρους και τσίκνα το παράλιο. Δώστε λύση άμεσα!!!

κ.κ.11.20 είσθε εναντίον του Άστρους φανατικά βλέπω..... προσέξτε μην μπει η δημοτική αρχή σαν φαροφύλακας, γιατί θα γίνει ότι με τις συνδέσεις του βιολογικού.......που ακόμα περιμένουμε να γίνουν,πρώτα στους ψηφοφόρους και μετά στους υπόλοιπους πολίτες που πληρώνουν και περιμένουν....

Και ναυαγοσώστες να βάλετε , και να κάδους για τα Απορρίμματα σε όλη την έκταση της ελεύθερης παραλίας και μέρα παρά μέρα να περνάει γκρέιντερ να καθαρίζει την αμμουδιά . Δεν κοστίζει κάτι όλο αυτό. Τέλος , φυτέψτε δεντράκια διπλα στην παραλία , να κάνουν ίσκιο. Όλοι τσακώνονται για τα δέντρα διπλα στου Φλόκας . Προσφέρουν και καλή σκιά και δροσιά , ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.