Παράλιο Άστρος: Εκδήλωση για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Παράλιο Άστρος: Εκδήλωση για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Μάιος 17, 2021 - 10:54
3 σχόλια

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της αλιευτικής κοινότητας και των εμπλεκόμενων φορέων για τον αλιευτικό τουρισμό, διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα, υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού.

O Αλιευτικός Τουρισμός είναι η δυνατότητα εκείνη που έχει ο επισκέπτης ή ο τουρίστας μια περιοχής να ανεβεί σε ένα επαγγελματικό σκάφος, είτε για αναψυχή και επίδειξη τρόπων ψαρέματος είτε για ψάρεμα. Είναι μια δραστηριότητα ιδιαίτερα διαδεδομένη σε πολλά μέρη του κόσμου, με την Ελλάδα να έχει μείνει πίσω, αφού το «αγκάθι» των αδειοδοτήσεων βάζει εμπόδια στα όποια εγχειρήματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκαν θεματικές εισηγήσεις για τις διαδικασίες και προϋποθέσεις άσκησης αλιευτικού τουρισμού καθώς και για τις δυνατότητες στήριξης από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας.

Στην παρουσίαση της η κυρία Καλαθά Χριστίνα, Δασολόγος, Περιβαντολλόγος ΑΠΘ, Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης, μίλησε για την αλιευτική πολιτική και στις εξελίξεις στις οικονομικές δραστηριότητες της αλιείας. Επίσης, ανέπτυξε τις εξελίξεις στις χρηματοδοτήσεις για τον αλιευτικό τουρισμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για τις προσπάθειες της περιφέρειας να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της περιφέρειας και η ανάδειξή του, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος πρέπει να είναι προορισμός 12 μήνες το χρόνο.

Η Κυνουρία και το Άστρος, συμβάλλουν καθοριστικά στο εισόδημα της περιφέρειας και στόχος είναι να κάνουμε το Άστρος πιο πρόσβασιμο και πιο ελκυστικό

Η εντεταλμένη θεματική αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κυρία Αννα Καλογεροπούλου κατά την ομιλία της μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στην περιφέρεια για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, τονίζοντας ότι πρέπει να προσφέρουμε ποιότητα στους επισκέπτες.

Στόχος είναι να ενισχύσουμε το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών μας εμπειριών

Τέλος, ο κ. ο Γιώργος Λουρδής, συνεργάτης της Fishing Trips, ποιυ από το 2012 υποστηριζόμενος από μια μικρή ομάδα συγγενών και φίλων δημιούργησε την πλατφόρμα Ταξίδια Ψαρέματος (www.fishingtrips.gr), με έδρα το Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, μίλησε για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η Πελοπόννησος μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι και την Κυριακή 13 Ιουνίου, στις αλιευτικές περιοχές Πόρτο Χέλι, Ναύπλιο, Τολό, Γύθειο, Νεάπολη, Ελαφόνησος, Κόρινθος, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Κυπαρισσία, Κορώνη, Καλαμάτα.

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση της αλιευτικής κοινότητας για την αξιοποίηση του αλιευτικού τουρισμού, μιας μορφής τουρισμού που αναπτύσσεται παγκόσμια και στην λεκάνη της Μεσογείου Θάλασσας και παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τόσο η ποικιλομορφία της ακτογραμμής, το ενδιαφέρον που αφορά στην οικονομική αυτή δραστηριότητα και η επιθυμία γνωριμίας με το θαλάσσιο περιβάλλον, είναι παράμετροι που μπορούν να αναπτύξουν ένα νέο προϊόν και να αναδείξουν την παράκτια ζώνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ως προορισμού αξίας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού


3 Σχόλια

Ουχαχαχα, Ψάρια στο Αστρος;; Ούτε λέπι δεν υπάρχει!!! Ποσο πάει βρε παιδιά ο προϋπολογισμός για τις εκδήλωσεις; έτσι από περιέργεια...

τι είναι αυτά ρε παιδιά?????? πόσο πιο χαμηλά θα κατέβουμε????μίλησαν τρεις εκπρόσωποι από την περιφερειακή αρχή !!! πόσοι από τους παρεβρισκόμενους ήταν αλιείς????

Η Χριστίνα , ο Σύζυγός της και οι συν αυτοίς ..... Οι 3 Αντιπεριφερειάρχες και ο ....γιαλός .....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.