Πάνω από 10.500 έφηβοι έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό

Πάνω από 10.500 έφηβοι έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό

Ιούλιος 16, 2021 - 12:29
0 σχόλια

Άνοιξε χθες το απόγευμα η πλατφόρμα, ώστε να μπορούν πλέον και οι έφηβοι ηλικίας 15 έως 17 ετών να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, από όταν άνοιξε η πλατφόρμα, ήδη πάνω από 10.500 έφηβοι έχουν κλείσει το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν και να θωρακιστούν κατά του κορωνοϊού. 

Οι έφηβοι μπορούν να εμβολιαστούν αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της Pfizer, που είναι και το μόνο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο προγραμματισμός θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr, και με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.