Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τι γίνεται με τις φοιτητικές εστίες στην Τρίπολη – Πώς προχωρεί το έργο του Campus (vid)

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Τι γίνεται με τις φοιτητικές εστίες στην Τρίπολη – Πώς προχωρεί το έργο του Campus (vid)

Οκτώβριος 14, 2021 - 12:00
0 σχόλια

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test και μάσκα προσήλθαν οι φοιτητές στις ακαδημαϊκές αίθουσες για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και για την νέα πρόκληση να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια με διά ζώσης μαθήματα και εργαστήρια.

Υπάρχει μία ανησυχία για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι πριν από τα μαθήματα, αλλά με την πρόσληψη νέων ατόμων θα είναι δυνατόν και αυτή η διαδικασία να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα, είπε.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές καλούνται να τηρούν τα μέτρα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα ορίζουν, έτσι ώστε να μην χαθεί ξανά η επαφή και να μην σταματήσουν τα μαθήματα και τα εργαστήρια.

Υψηλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέφερε ο πρύτανης, στην συνέντευξή του τις προηγούμενες μέρες, έχοντας την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Με 3.500 νέους φοιτητές ξεκίνησε η νέα χρονιά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

710 περίπου είναι αυτοί στα Τμήματα των σχολών της Τρίπολης, και 1.100 στην Καλαμάτα.

Υπάρχει μια μεγάλη παρουσία φοιτητών και τα τμήματα δεν είχαν προβλήματα με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, είπε ο κ. Κατσής.

Όσον αφορά την στέγαση και την σίτιση των φοιτητών ο πρύτανης δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, αφού όπως ανέφερε δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις στις προσκλήσεις του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μίσθωση δωματίων στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αν και  είχε γίνει διαγωνισμός σε καμία πόλη δεν είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον, πιθανώς για οικονομικούς και φορολογικούς λόγους

Ως γνωστό οι φοιτητές αυτή την στιγμή λαμβάνουν κάποιο μικρό επίδομα στήριξης από την πολιτεία για την στέγαση, ενώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εντείνει τις προσπάθειες και τις ενέργειές του, έτσι ώστε να υπάρξει κάποιου είδους φοιτητική εστία στην Τρίπολη με κάποια δωμάτια, όπως και στην Καλαμάτα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Τέλος, ο κ. Κατσής απάντησε σε σχετικό μας ερώτημα σχετικά με το φοιτητικό Campus στα κτίρια του Παλιού Ψυχιατρείου που πλέον έχουν περάσει στο ΠαΠελ, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται επισήμως η μελέτη, ειδικά των μικρότερων χώρων, εκτός του κεντρικού κτιρίου, για να γίνουν οι πιο γρήγορες διαδικασίες.

Στο Δημόσιο, το γρήγορο δεν σημαίνει μικρό χρονικό διάστημα, αλλά όχι μεγάλο

Από το ΠαΠελ υπάρχει διάθεση να προχωρήσουν εντονότερα οι διαδικασίες, αλλά οπωσδήποτε η διάθεση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη και εκτός Πανεπιστημίου, είπε κλείνοντας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει χαθεί το σχετικό ενδιαφέρον των αρμόδιων αρχών.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Στην κανονικότητα επέστρεψε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.