Όταν το Παγκράτι κέρδισε την Τρίπολη τον Απόλλωνα με τον Ρελφορντ να βάζει 8 τρίποντα

Όταν το Παγκράτι κέρδισε την Τρίπολη τον Απόλλωνα με τον Ρελφορντ να βάζει 8 τρίποντα

Μάρτιος 02, 2021 - 20:39
0 σχόλια

Μια ιδιαίτερη και με την δική της ξεχωριστή σημασία μπασκετική ιστορία που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη φέρνει στην επιφάνεια ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης μέσα από το πλούσιο αρχείο που διαθέτει.

1 Μαρτίου 1995 δηλαδή 26 ολόκληρα χρόνια πριν και το κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης φιλοξενεί αγώνα για την Α1 ανάμεσα στο Παγκράτι και τον Απόλλωνα Πάτρας δύο από τις παροδισιακές δυνάμεις εκείνης της εποχής στην μεγάλη κατηγορία της χώρας μας.

Η Τρίπολη 8 χρόνια μετά φιλοξενεί και πάλι αγώνα για την Α1 και τις ομάδες του Παγκρατίου με τον Απόλλωνα με το κλειστό γυμναστήριο να γεμίζει ασφυχτικά με κόσμο που ταξίδεψε από την Αθήνα και Πάτρα αλλά και από φιλάθλους της πόλης που παρακολούθησαν μια σπουδαία και άκρως εντυπωσιακή μπασκετική αναμέτρηση σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα από τις εξέδρες.

Στο παιχνίδι εκείνο το Παγκράτι κέρδισε με 75-64 στην Τρίπολης τον Απόλλωνα Πάτρας ωστόσο γράφτηκε μια από τις πιο σπάνιες και ξεχωριστές στιγμές στην ιστορία της Α1 μιας και ο Ρίτς Ρέλφορντ έκανε στο παρκέ του ΔΑΚ το δικό του μοναδικό σόου μετατρέπωντας το παιχνίδι σε ένα one man show όπως συνηθίζουν να λένε στην Αμερική και το NBA.

Το Παγκράτι κέρδισε όπως είπαμε με 75-64 τον Απόλλωνα Πάτρας με τον Ριτς Ρέλφορτν να κάνει το ματς της ζωής βάζοντας 45 πόντους (κάτι παραπάνω από τους μισούς της ομάδας του) έχοντας το απίστευτο 8 στα 9 τρίποντα (!) βομβαρδίζοντας δίχως έλεος το καλάθι των Αχαιών με τον Αμερικανό να είναι στην ζώνη του λυκόφωτος.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θυμάται εκείνη την βραδιά και μας χαρίζει με ένα ποστ στα social media το φύλλο αγώνα από την αναμέτρηση εκείνη τόσο με την αξία και την σημασία ενός αγώνα Α1 για την Τρίπολη εκείνη την περίοδο και το μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής όσο και για τον on fire (που λένε και στην Αμερική) Ριτς Ρέλφορντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Κουκάκης μετά το "10 & 1 χρόνια μπάσκετ" και το  «Η ιστορίας ενός σαραντάρη» ετοιμάζει να εκδόσει μέσα στο επόμενο διάστημα και το τρίτο βιβλίο του σε μια δημιουργική προσωπική παλέτα σπάνιου υλικού και στιγμών που έγραψαν ιστορία στο μπάσκετ της Ένωσης μας και όχι μόνο.

Αναλυτικά το ποστ του Σταύρου Κουκάκη

Τέτοια ώρα πριν 26 χρόνια ξεκινούσε στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης ο αγώνας της Α1 ανάμεσα στο Παγκράτι και τον Απόλλωνα Πατρών.
Το Παγκράτι κέρδισε 75-64 με τον Ριτς Ρελφορντ να σημειώνει 45 πόντους με 8/9 τρίποντα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.