Όρθια με Μπακασέτα στην Ισπανία η Ελλάδα

Όρθια με Μπακασέτα στην Ισπανία η Ελλάδα

Μάρτιος 26, 2021 - 00:05
0 σχόλια

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την Εθνική, σε μια μεγάλη, ιστορική μέρα για τη χώρα μας!! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίστηκε με πάθος και δύναμη απέναντι σε μία από τις πιο δυνατές εθνικές ομάδες του κόσμου και πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στον 2ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Qatar 2022.

Την ημέρα που το ελληνικό έθνος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα που οδήγησε στην απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, η εθνική, αφού άντεξε στον ενενηντάλεπτο ζυγό των Ισπανών στο Nuevo los Carmenes, το Δημοτικό Στάδιο της Γρανάδας, πήρε ένα αποτέλεσμα που δεν της δίνει κάτι από μόνο του, ωστόσο σηματοδοτεί μια πολύ καλή, μια εξαιρετική αρχή στην προσπάθεια για υλοποίηση του πλάνου Κατάρ.

 Τι κι αν η κατοχή ηταν 73-27 υπέρ των "φούριας ρόχας" και η Ελλάδα είχε μόλις μία ευκαιρία για γκολ, το πέναλτι του Μπακασέτα; η "γαλανόλευκη" κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το πιο αισιόδοξο σενάριο: να φύγει αήττητη σπό την έδρα του φαβορί στην πρεμιέρα του ομίλου!

Οι Ίβηρες, αφού είχαν 1-2 καλές ευκαιρίες με κυριότερη ένα σουτ του Όλμο στο δοκάρι του Βλαχοδήμου στο 32΄, προηγήθηκαν στο 33΄ όταν ο Κόκε βρήκε με ώραία ψηλοκρεμαστήπάσα τον Μοράτα στη μικρή περιοχή που στόπαρε και πλάσαρε ιδανικά στην ελληνική εστία. Η Εθνική ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα στο 57΄. Το πέναλτι κέρισε ο Γιώργος Μασούρας από τον Ινίγο Μαρτίνεθ.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Λιορέντε, Σέρχιο Ράμος (46΄ Ινίγο Μαρτίνεθ), Ε. Γκαρθία, Καγιά, Ντάνι Όλβο (64΄ Πέδρι), Ρόντρι, Κόκε (72΄ Τιάγο Αλκάνταρα), Φεράν Τόρες (72΄ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Σέρχιο Κανάλες (64΄ Μπράιαν Χιλ).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (80΄ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46΄ Τζόλης), Μασούρας (65΄ Φορτούνης), Μπακασέτας (78΄ Γιακουμάκης), Λημνιός (46΄ Σιώπης).

## Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας του ομίλου, Σουηδία-Γεωργία 1-0.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.