Όποιον πάρει ο Χάρος... «Πίστα ράλι» η οδός Καλαμών στην Τρίπολη τα βράδια

Όποιον πάρει ο Χάρος... «Πίστα ράλι» η οδός Καλαμών στην Τρίπολη τα βράδια

Σεπτέμβριος 09, 2022 - 10:31
31 σχόλια

Ιδίως τις βραδινές ώρες σε αρκετές περιοχές της Τρίπολης οι κάτοικοι πετάγονται από τη θέση τους εξαιτίας της θορυβώδους διέλευσης αυτοκινήτων και μηχανών, δικύκλων χαμηλού κυβισμού από τη «μάνα τους», ως επί το πλείστον, αλλά «πειραγμένων».

Δυστυχώς, οδηγοί «φτιαγμένων» αυτοκινήτων και δικύκλων αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες περνώντας από δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, αδιαφορώντας, πρώτα από όλα, για τη ζωή τη δική τους και των άλλων, αλλά και, δευτερευόντως, για το αν δημιουργούν ηχορύπανση, ή αν πάρουν στον λαιμό τους και κανένα αθώο ζώο που θα τύχει να βρεθεί στο διάβα τους.

Αναγνώστρια του arcadiaportal.gr μας πληροφόρησε ότι την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ, οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην οδό Καλαμών παρέσυρε μια γάτα, σκοτώνοντάς την μη γυρίζοντας πίσω, φυσικά, για να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Η ίδια και ο σύζυγός της απομάκρυναν το ζώο, από σεβασμό, προκειμένου να μην το κάνουν «χαλκομανία» τα διερχόμενα οχήματα αλλά και για να μην βρεθούν αντιμέτωπα με αυτό το αποτρόπαιο θέαμα τα μικρά παιδιά που κυκλοφορούν στον δρόμο.

Όπως μας μεταφέρει, η οδός Καλαμών τα βράδια θυμίζει πίστα ράλι, αφού οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και «τρέχουν σαν μουρλοί», με αποτέλεσμα να φοβούνται οι πεζοί να περάσουν απέναντι.

«Είμαστε μια επαρχιακή πόλη, και όχι πίστα ράλλυ, και είναι ανεπίτρεπτο σε κατοικήσιμη περιοχή, να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάθε ασυνείδητο που έχει αποφασίσει να τρέχει σαν μουρλός.. Λίγα μέτρα πιο πάνω υπάρχει σχολείο. Δεν θα πρέπει να μεριμνήσει κάποιος αρμόδιος για την ασφάλειά μας;», αναρωτιέται στην επιστολή της.

Προσυπογράφουμε. Θα πρέπει οι έλεγχοι της Αστυνομίας να είναι τακτικοί σε εκείνο το σημείο, και τα περιπολικά να μην σταθμεύουν μόνο στην πλατεία Πετρινού.

Ειδήσεις: 

31 Σχόλια

και να ήταν μόνο η Καλαμών... Πάντως τα τελευταία χρόνια το έχουν παρακάνει οι κάγκουρες... συνέχεια κόντρες και μαρσάρουν παντού. Καλαμών, Καλαβρύτων, Ναυπλίου είναι συνηθισμένοι δρόμοι για κόντρες. Πάρτε πινακίδες και διπλώματα πριν θρηνήσουμε θύματα είτε τους ίδιους είτε περαστικούς...

ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ....ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΜΜΑ ΠΑΡΩ ΤΗΛ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε σταματήσει περίπου 10 αυτοκίνητα στην διασταύρωση του 1ου Γυμνασίου αργά το βράδυ και περιμέναμε έναν γρήγορο να σταματήσει τους κύκλους με χειρόφρενα για να περάσουμε τη διασταύρωση με ασφάλεια.

Αφού ξέρουμε όχι μόνο τους οδηγούς αλλά και τους γονείς των οδηγών. Αλλά ποιος είναι εγώ να ασχοληθώ; Να πω και τίποτα , να έρθουν να σπάσουν το αυτοκίνητο μετά ή να μου βάψουν με γκράφιτι το σπίτι; Αστούς να τρέχουν καλύτερα να δουλέψουν και τα βενζινάδικα.

δυστυχώς η αστυνόμευση στην οδό Καλαμών είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ και αφού είναι γνωστό ότι μηχανόβιοι κυρίως και όχι μόνο, την κάνουν πίστα αγώνων ! Ας κρυφτούν μια δυο βραδιές οι αστυνομικοί με αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες και σίγουρα θα τους τσιμπήσουν τους λεβέντες ! Δυο τρεις είναι που κάνουν τη φιγούρα τους .....

Όλα λύνονται πολύ εύκολα όπως σε κάποιες άλλες χώρες . Κάμερες ταχύτητας (αρκεί να λειτουργούν ) και άσε τους να τρέχουν μετά.

Σε όλους τους δρόμους που ανέφεραν οι συμπολίτες μου κ σε άλλους στο κέντρο γίνεται κόλαση μεσημέρια κ βράδυα από παπιά κ scooter χωρίς εξατμίσεις.Να μας πει ο διοικητής της τροχαίας πόσες κλήσεις έχει βεβαιώσει για θόρυβο.Κ να ελέγχει κ τα ΚΤΕΟ τους.Να δούμε πότε πέρασαν ΚΤΕΟ κ γιατί το ΚΤΕΟ τους πέρασε.Κ να πληρώσουν πρόστιμα κ τα ΚΤΕΟ που κάνουν τον Γερμανό.Φυσικα θα στείλω εγγραφη διαμαρτυρία στο υπουργείο να εξετάσει κατά πόσο η τροχαία κάνει σωστά την δουλειά Φτάνει πια....

Στην Καλαβρύτων και μέχρι τη Σκοπη, καθε απογευμακαι βράδυ γινεται χαμος απο καγκουρες. Η τροχαία στήνεται στον Αγιο Λευτέρη που και που τα απογεύματα μονο για να γράψει κανένα ταλαίπωρο με μοτοποδήλατο για κρανος.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει στην οδό Καλαμών. Η αστυνομία πραγματικά δεν ξέρω τι κάνει σε αυτή την πόλη. Δεν γίνεται 2-3 αλήτες να περνάνε με τη μουσική τέρμα η με φουλ γκάζια και να μην κάνει τίποτα. Ελεος πια με την καγκουριά σε αυτή την πόλη.

Η κατάσταση τα βράδυα είναι εκτός ελέγχου. Τροχαία και αστυνόμευση ανύπαρκτη. Κάποτε είχαν μπλόκο για αλκοτέστ στη γωνία της αγοράς και κάπως περιοριζόταν το πέρασμα των κουβάδων. Τώρα η αστυνομία είναι άφαντη. Κάθε βράδυ αρχίζουν τους γύρους πάνω στην πλατεία Βαλτετσίου, μαρσάρουν, βρίζουν, τραπ τέρμα από τα ηχεία, κόντρες και γκάζια στην Καλαμών με κομμένες εξατμίσεις. Κομούνται γέροντες, μωρά παιδιά, εργαζόμενοι. Καμία αστυνόμευση. Πίστα κάθε νύχτα η αγορά. Δεν πάει άλλο. Χρειάζεται έντονη διαμαρτυρία των αρχών της πόλης στον διοικητή για όλα, ρομά, κάγκουρες. Ξέφραγο αμπέλι έγινε η πόλη.

Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Τρίπολη, η πόλη όπου ζουν άνετα μόνο επιτήδειοι και παρανομούντες. Οι τίμιοι πολίτες υπομένουν και δεινοπαθούν. Να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις. Και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομία. Τώρα. Από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δυσφορεί ο Κωστάκης να πάρει μόνος του ξεκάθαρη θέση εναντίον της παραβατικότητας κάθε λογής, γιατί μάλλον τα συμπαθεί τα καγκούρια... Τόσες εκδηλώσεις διοργάνωσε φέτος μόνο για κάγκουρες. Φεστιβάλ βρώμικου, Πλούταρχος, όλα για το καγκούρι και την καγκουρίνα. Και οι απλοί πολίτες να φύγουν, να πάνε σε άλλη πόλη αν δεν τους αρέσει...

KAI ΑΠΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ. ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΚΛΑΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ...

14:38 δεν έχουμε πλέον καμία απαίτηση από το διακοσμητικό άρχοντα της πόλης. Καμία μα καμία. Το υπουργείο παιδείας κάλεσε όλους τους δήμους να δηλώσουν τα κολυμβητήρια για να υλοποιηθεί το μάθημα της κολύμβησης με πρόσληψη εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής. Καλά διαμαρτύρεται τόσο καιρό ο άλλος για το ΔΑΚ, πέρα απο τις προπονήσεις αθλητών. Σε δεκάδες σχολεία της Τρίπολης ΚΑΙ εκατοντάδες παιδιά στερούνται την παρακολούθηση του μαθήματος κολύμβησης. εντος σχολικού ωραρίου. Κάποιοι γυμναστές θα δούλευαν επιπλέον στο μάθημα. Απόλυτα υπεύθυνος ο δήμαρχος για το κλειστό ΔΑΚ. Για ποιά στολή μας μιλάς εσύ

Το άρθρο μιλάει για τις κόντρες που κάνουν οι κάγκουρες κάθε βράδυ στην Καλαμών και ο άλλος ο στόκος (18:29) αντί να γράψει τη γνώμη του για το θέμα ή έστω να προτείνει κάτι, βγάζει την κόμπλα του για τον Τζιούμη και γράφει για το ότι δεν λειτουργεί το κολυμβητήριο του ΔΑΚ και ότι το υπουργείο κάλεσε τους δήμους να δηλώσουν κολυμβητήρια για το μάθημα της κολύμβησης. Άλλα 'ντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα. Δεν περιγράφω άλλο. Δεν αντέχεται τόση μαλ@@@ σε μια πόλη. Δεν αντέχεται βρε παιδί μου πώς να το κάνουμε; ΤΕ - ΛΟΣ

@17:19 Χωρίς να υποννοώ ότι η νυν δημοτική αρχή πρέπει να μένει αμέτοχη, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και παρατάξεις που δεν δυσφορούσαν, καθώς και οι προηγούμενες διοικήσεις της αστυνομίας τι θέση είχαν πάρει επί του θέματος και επί της παραβατικότητας; Για θύμισέ μας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν εμφανίστηκε τα 3 τελευταία χρόνια. Υπάρχει τουλάχιστον μια 20ετία και πλέον γιατί μένω στην Καλαμών και το ζω σχεδόν καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι. Κι όσο για το φεστιβάλ και τη συναυλία για τους "κάγκουρες" που γράφεις δεν νομίζω όλοι αυτοί που πήγαν όλων των ηλικιών να ήταν κάγκουρες. Ε;

18:29 γέμισε γυμναστές αυτή η χώρα. Έφτασε σε κορεσμό το επάγγελμα !!! Αν θέλετε να ζήσετε βρείτε κάτι άλλο να κάνετε.

Ο Τζούμης είναι μόνο για τα πανηγύρια. Ουδέποτε ανακατεύτηκε σε σοβαρές δουλειές. Την ουρλα του απέξω για τροχονομία και αστυνομία. Αλήθεια, με την δημοτική αστυνομία, την άλλη κοροϊδία, τι γίνετε; Άχρηστοι και ανίκανοι και αυτό. Αν δεν θέλει ή δεν μπορεί ή ντρέπεται να πάει στον διοικητή, να πάει σπίτι του. Γιατί αποτελεί μοναδική περίπτωση στο πανελλήνιο, δήμαρχος να αρνείται και να δυσανασχετεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν (και του αναλογούν πολλές) ως εκπρόσωπος του δήμου και των δημοτών απέναντι στην πολιτεία και τις αρχές της.

Πως και δεν έχει αναφερθεί και η μουτζουροπουλου??έχω και βιντεακια με τους κοντρακηδες οταν ξυπνησει η αστυνομια...εκτος του οτι περνανε ολοι σε αυτο το δρόμο με ταχύτητες που φλερτάρουν τα 80 και 100χμ ...όταν βγαίναμε να πάμε στην καραντινα σε φαρμακείο,, μας σταματούσε η τροχαία σε κάθε διασταύρωση ....τώρα νάνι....

19:24 Μένεις χρόνια στη Καλαμών, στου Μπασιάκου, στην Καλαβρύτων, στο Σέχι, στα Βούρβουρα, κάθε φορά μετακινείς το τσαντήρι σου όπου κάποιος μιλά για ένα πρόβλημα. Η φυλή σου εξελίχθηκε, τι δεν κατάλαβαίνεις. Μένει σε κατασκευές με μουσιαμά απ έξω σε ημιμόνιμες περιοχές εκτος πόλης, κλέβουν ρεύμα με πρόκα και έχουν νεράκι από την υπηρεσία σου τζαμπαντάν. Εσύ γιατί επιμένεις να περιφέρεις το στρόγγυλο πάνινο τσαντήρι σου μέσα στη πόλη του τζιούμη που την ομορφαίνει? Εκσυχρονίσου!!

ρε παιδια περναει ενα <<καλοπαιδο>> κατι βραδια απο τη ρηγα φεραιου και πραγματικα οταν σκαει η εξατμιση ειναι λες και σκαει κανονι..διχως υπερβολες..ειναι και κλειστα εκει λογω των πολυκατοικιων..και περναει παντα ακαταλληλες ωρες(3-4 τη νυχτα).σηκωνεται ολη η γειτονια..πραγματικα καποια μερα θα τον περιμενω και θα του πεταξω οτι βρω..γιατι να τον πιασουν αποκλειεται..οτι βρω μπροστα μου ομως..

Υπάρχει Αστυνομία, αλλά Αστυνομία δεν θέλουμε. Γιατί όταν επεμβαίνει η Αστυνομία, λέμε: "κακώς επενέβη η Αστυνομία, με τον τρόπο του επενέβη." Κι όταν δεν επεμβαίνει η Αστυνομία (σίγουρα, όχι σκόπιμα), λέμε πάλι: "Γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία;" Υ.Γ. Θα ήταν χρήσιμο οι παραπονούμενοι, να μη συγχέουν την Αστυνομία με την απονομή δικαιοσύνης. Την εκτελεστική δηλαδή, με την Δικαστική εξουσία.

Το μόνο που μου μπορεί να κάνει ο δήμαρχος είναι να ντυθεί τροχονόμος Βαρβάρα!! Γραφικε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συζητάμε κάθε φορά εάν ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ έχει ή δεν έχει ευθύνη και υποχρέωση να ασχοληθεί με τα προβλήματα της παραβατικότητας στην πόλη. Έστω λοιπόν, δεν έχει ούτε ευθύνη ούτε υποχρέωση. Καμία. Αναρωτιέμαι, δεν έχει ούτε προσωπική ευαισθησία, ενσυναίσθηση, ενδιαφέρον και έγνοια για τα προβλήματα των δημοτών; Είναι ένα απαθές, κυνικό, αδιάφορο άτομο που διοικεί αφ' υψηλού και αφήνει τους δημότες στην τύχη τους και στο έλεος των παρανομούντων; Τι υπεροπτική αντίληψη είναι αυτή για τα κοινά; Θέλει να τον εκλιπαρούμε γονατιστοί να πάρει θέση; Ηθική κατάντια λέγεται αυτό

@17.19 ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν κάγκουρες όλων των ηλικιών; γεμάτος ο τόπος παντού

@ Λυκούργο, έχεις μείνει πίσω. Θέλουμε Αστυνομία αλλά Αστυνομία δεν υπάρχει. Τουλάχιστον στην Τρίπολη. Η απουσία της από τα τεκταινόμενα είναι ηχηρή και πανθομολογούμενη. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κανένας τομέας της καθημερινότητας που να ανταποκρίνεται έστω στοιχειωδώς. Το αντίθετο, αναλώνονται σε αστειότητες και κωφεύουν στα ουσιώδη. Η Δικαιοσύνη είναι άλλη πτυχή του προβλήματος, μάλλον η σοβαρότερη, αλλά επί του παρόντος η αναφορά στη δικαιοσύνη αποπροσανατολίζει και δεν εξυπηρετεί τη συζήτηση

Τροχαία: Τη στήνει μόνο για να γράψει κάτι που 1.έχει καλή είσπραξη (πχ.κράνος) και 2. εκ του ασφαλούς (απογευματινές ή πρωινές ώρες- κανέναν ταλαίπωρο πού πηγαίνει για τη δουλειά του).Προτιμα δε να ασχολείται με τις πιο άκυρες παραβάσεις. Την στήνουν σε ευθείες για όριο ταχύτητας στα 50 χλμ, ή γράφουν για κράνος (που αν κάποιος δεν φοράει δεν ενοχλεί και κανέναν) και αδιαφορουν για παραβάσεις (πχ.για χρήση κινητών κατά την οδήγηση (άκρως επικίνδυνο για τους άλλους) ή επιδεικτικά αδιαφορούν ή φοβουνται να ασχοληθουν με τους κάγκουρες που το βράδυ δεν αφήνουν μία ολόκληρη πολη να κοιμηθεί...

02:46 Τι ακαταλαβίστικες βλακείες γράφεις εκεί ρε νούμερο; Πιωμένος είσαι; Αμφισβητείς δηλαδή ότι τόσα χρόνια που κάνουν οι κάγκουρες κόντρες στην Καλαμών η αστυνομία είναι άφαντη; Τράβα και κοιμήσου τώρα γιατί ξημέρωσε

20:37 Ελα πες αλήθεια τώρα, τι ποσοστό πιστεύεις θα πάρει ο τζιουμης στις εκλογές? Κάνεις ωραίο αγώνα αλλά δεν.. αφού το βλέπεις και εσύ. Αν δεν ήσουν και εσύ δηλαδή, μιλάμε για μονοψήφιο. Δεν κάνει το παλληκάρι, δεν στρίβει, τι να πρωτοκάνεις ένας άνθρωπος είσαι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.