Open Water 2020: Η μεγάλη γιορτή της ανοιχτής κολύμβησης στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Open Water 2020: Η μεγάλη γιορτή της ανοιχτής κολύμβησης στο Παράλιο Άστρος (pics,vid)

Σεπτέμβριος 12, 2020 - 14:51
0 σχόλια

Ξεκίνησε στο Παράλιο Άστρος το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων.

Φέτος 116 αθλητές έλαβαν μέρος στην διοργάνωση αποδεικνύοντας ότι τέτοιες προσπάθειες στέφονται με απόλυτη επιτυχία, ενθαρρύνοντας την ομοσπονδία και όλους τους διοργανωτές για τη συνέχιση ανάλογων αγώνων.

Όλα τα φώτα του κόσμου της κολύμβησης στράφηκαν στο πολλά υποσχόμενο αρκαδικό τουριστικό θέρετρο και όπως δήλωσε και ο δήμαρχος κ. Καμπύλης Γιώργος, στόχος είναι οι αγώνες κολύμβησης να καθιερωθούν στην περιοχή, γιατί εκτός όλων των άλλων τονώνουν την τοπική οικονομία.

Οι διοργανωτές έκαναν πολύ καλή δουλεία δημιουργώντας έναν κολυμβητικό «στίβο»,  διαμορφώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο με προδιαγραφές μεγάλων διοργανώσεων.

Στους αγώνες εφαρμόστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο Διοργάνωσης Αγώνων Πρωταθλημάτων Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων, το οποίο έχει εγκριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Λίγο μετά τις 09:00 πλησίον του μικρού λιμανιού δόθηκε η έναρξη της πρώτης αγωνιστικής και οι πρώτοι αθλητές βούτηξαν στην θάλασσα κάνοντας 5 χιλιόμετρα κολύμπι.

Αρωγός στην διεξαγωγή του Πανελληνίου Κολυμβητικού πρωταθλήματος Οpen Water (όλων των κατηγοριών), αλλά και του αντίστοιχου των Masters ήταν ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης ο οποίος εμψύχωνε τους αθλητές.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε το αγώνισμα των 5000μ. Ανδρών, Ανδρών - Γυναικών & Παίδων – Κορασίδων, τα  1250μ. Βετεράνων και τα  2500μ. Βετεράνων.

Επίσης τα 5000μ. (4Χ1250μ.) Ομαδικό Ανδρών – Γυναικών (2άνδρες & 2 γυναίκες) και   5000μ. (4Χ1250μ.) Ομαδικό 19 ετών & κάτω (2 αγόρια & 2 κορίτσια) και η μέρα θα κλείσει με τα 5000μ. (4Χ1250μ.) Ομαδικό 14-15-16 ετών (2 αγόρια & 2 κορίτσια)

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει το αγώνισμα των 10.000μ. Ανδρών – Γυναικών & Ν. Ανδρών – Ν. Γυναικών και τα 7500μ. Εφήβων – Νεανίδων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη, του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη, του γενικού γραμματέα της κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Σαρακατσάνη, της Προέδρου του ΚΟΑ Τρίπολης κυρίας Χριστίνας Καλαθάς, της προέδρου των Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας κυρίας Βίβιαν Μανωλέσου, του Πρόεδρου της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Γιάννη Δαλιάνη, του  Δημήτρη Καπράνου και πρόεδρου της ναυαγοσωστικής ακαδημίας Πελοποννήσου καθώς και αθλητών.

Έφη Καστραντά

Κοινό ρεπορτάζ: ArcadiaPortal.gr - AstrosNews.gr

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων στο Παράλιο Άστρος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.