Ομιλία Πιερρακάκη στην Τρίπολη – Πλέον υπάρχουν 1.400 διαδικασίες που μπορούν να γίνουν μέσω του gov.gr (pics,vid)

Ομιλία Πιερρακάκη στην Τρίπολη – Πλέον υπάρχουν 1.400 διαδικασίες που μπορούν να γίνουν μέσω του gov.gr (pics,vid)

Μάιος 26, 2022 - 22:27
4 σχόλια

Την Πέμπτη 26 Μαΐου σε εκδήλωση του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, του ΠΜΣ στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αγροδιατροφικού Τομέα και του Jean Monnet Module στην Επιχειρηματικότητα και τις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου βρέθηκε  ο υπουργός  Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, συγκεκριμένα  στο αμφιθέατρο της σχολής Οικονομίας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  για να μιλήσει στους φοιτητές για το θέμα «Ψηφιακή Διακυβέρνηση & Ελληνική Οικονομία».

Σε δήλωσή του πριν από την ομιλία του ο υπουργός μίλησε για τις δύο συναντήσεις που είχε όσο βρέθηκε στην Τρίπολη τόσο με τον δήμαρχο Τρίπολης όσο και με τον περιφερειάρχη. Σε αυτές συζητήθηκαν προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού όπως για παράδειγμα οι «Έξυπνες Πόλεις».

Προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού  που αλλάζουν  το τοπίο της τοπικής  αυτοδιοίκησης αλλά και ευρύτερα τι μπορεί να κάνει η περιφέρεια για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πολίτες

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον κ. Κατσή πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον κ. Νίκα περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Τρίπολης Κ.Τζιούμη, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει ο κ. Θέμης Κανελλόπουλος.

Ο κ. Κατσής καλωσόρισε τον υπουργό στον χώρο του Πανεπιστημίου και επεσήμανε ότι ο ρόλος του πανεπιστημίου δεν είναι μόνο η διδασκαλία και η έρευνα αλλά και να ανοίγεται και σε άλλες γνώσεις, εγχείρημα που πραγματοποίησε με αυτή την ομιλία.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι το έργο του κ. Πιερρακάκη είναι μεγάλο και χαίρει διακομματικής αναγνώρισης. «Αυτό είναι κάτι που τον τιμά ιδιαίτερα», είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στους φοιτητές τόνισε ότι τα μηχανήματα δεν φέρνουν από μόνα τους την ευτυχία και γι' αυτό δεν πρέπει να παραμελήσουμε τη μόρφωση του ανθρώπου.

Ο κ. Τζιούμης στον χαιρετισμό του επαίνεσε τα όσα έχει πετύχει μέχρι ώρας ο υπουργός και ευελπιστεί μέσα από τη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών στην πόλη μας να καταφέρει να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών της.

Μετά το πέρας των χαιρετισμών ξεκίνησαν οι ομιλίες.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο διοικητής του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργός κ. Λυκουρέντζος ο οποίος τόνισε τη μεγάλη διαφορά τόσο στην ακρίβεια όσο και στον χρόνο που θα φέρει η χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία του ΕΛΓΑ. Εισαγωγή ηλεκτρονικών υπηρεσιών έχει ήδη ενταχθεί μετά από την άμεση παρέμβαση του υπουργού.

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Αναστασόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η περιφέρειά μας είναι κατεξοχήν αγροτική περιφέρεια και μίλησε σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η ψηφιοποίηση στον πρωτογενή τομέα.

Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ. Λιαργκόβας Καθηγητής του τμήματος ΔΕΤ και πρόεδρος ΚΕΠΕ που καλωσόρισε τον υπουργό στο πανεπιστήμιο και ιδιαίτερα στο νεοσύστατο τμήμα της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Επεσήμανε ότι το τμήμα προσπαθεί να δώσει στους φοιτητές τα καλύτερα εφόδια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη σύγχρονη κοινωνία, ενώ απαρίθμησε τα σημαντικά επιτεύγματα που έχει καταφέρει σε διάστημα λίγων χρόνων το τμήμα. Έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στις επιτυχίες του υπουργού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Πιερρακάκης ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις δικές του σπουδές στην οικονομία και κάνοντας μια μικρή εισαγωγή σχετικά με αυτήν. Ειδικότερα ανέφερε ότι υπάρχει στην οικονομία ο όρος δημιουργική καταστροφή που σημαίνει ότι εμφανίζεται κάτι καινούργιο και καλύτερο σε σχέση με το προηγούμενο παράλληλα όμως το παλιό καταστρέφεται.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι το κράτος σχεδιάστηκε με επίκεντρο το ίδιο το κράτος και όχι με τον άνθρωπο.

Για αυτό ο ίδιος και η ομάδα του προσπαθούν να αλλάξουν το παραπάνω μέσω της ψηφιοποίησης και της απλούστευσης των  διαδικασιών που σε φέρνουν τον πολίτη σε επαφή με το κράτος.  Από την εγγραφή του παιδιού στο νηπιαγωγείο μέχρι την ανανέωση του διπλώματος. Διαδικασίες καθημερινές να γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα, εύκολα και γρήγορα τους πολίτες.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο 2019 που είχαν  ξεκινήσει να εργάζονται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος. Στα μέσα του 2019 οι ψηφιακές υπηρεσίες ήταν διασκορπισμένες στην ιστοσελίδα του κάθε φορέα.

Όταν κάναμε την ερώτηση στα μέσα του 2019 πόσες είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους; Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση που λαμβάναμε; Κανείς δεν ξέρει

Ο υπουργός μαζί με την ομάδα του αποφασίζουν να συγκέντρωσαν όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες σε μια ιστοσελίδα, στο gov.gr. Πλέον υπάρχουν 1.400 διαδικασίες που μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά από την Κεντρική Πύλη.

Ο αριθμός των συναλλαγών του 2019 είναι ασύγκριτος σε σχέση με αυτόν του 2018, μειώνοντας τις μακριές ουρές.

Κλείνοντας  ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι παρά τις επιτυχίες αυτό είναι μόνο η αρχή  και πρόσθεσε ότι η  κινητήριος δύναμη υπήρξε η πανδημία.

Παρόντες στην ομιλία ήταν ο  Περιφερειαρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Εμμ. Σκαντζός, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Λαμπρόπουλος, οι δήμαρχοι ΤΡίπολης Κ. Τζιούμης, Βόρειας Κυνουρίας Γ. Καμπύλης, Γορτυνίας Ευστ. Κούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Σμυρνιώτης , Ν. Τσιαμούλος, Δ. Κατσής και Γ. Σαμαρτζής από Βόρεια Κυνουρία, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπής, οι πολιτευτές ΝΔ Γ. Κατσιρης, Γ. Φαραντος ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου και του επιχειρηματικού χώρου από ολόκληρη την Αρκαδία και μεγάλος αριθμός φοιτητών.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία Υπουργού Πιερρακάκη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


4 Σχόλια

το θέμα μας είναι ότι υπάρχουν 1.400 γραφειοκρατικές διαδικασίες , τώρα αν καταφέραμε να μετατρέψουμε την έντυπη γραφειοκρατία ηλεκτρονική , δεν πρέπει να μας κανει περήφανους . αλλά τι να περιμένεις από κρατικοδίαιτους κηφήνες!!!

Δεν θα διαφωνήσω....ίσα ίσα! Αυτό που πρέπει να παραδεχθούμε είναι όμως πως έχουν γίνει βήματα αφενός στο να μειωθούν σε αριθμό αφετέρου στο να μην χρειάζεται να λείψεις τουλάχιστον μια μέρα από τη δουλειά σου για να διεκπεραιώσεις το ο,τιδήποτε. Ας βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα και ας πιέσουμε στο να απλουστευθούν ακόμα περισσότερο. Νομίζω πως πρέπει πια να προτείνουμε κ όχι να αναθεματίζουμε

Ευτυχώς που πήγε ο άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ έφτιαξε λίγα πράγματα για τον κοσμάκη!!!

Συγχαρητήρια στον άριστο υπουργό και στους άριστους Έλληνες επιστήμονες της Πληροφορικής, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα!!! Η Ελλάδα διαπρέπει στον τομέα της Πληροφορικής.-

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.