Ομιλία με θέμα τις απάτες και τους τρόπους προφύλαξης στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Ομιλία με θέμα τις απάτες και τους τρόπους προφύλαξης στο Επιμελητήριο Αρκαδίας (pics,vid)

Ιούνιος 29, 2022 - 21:00
0 σχόλια

Ανάλογα με την επικαιρότητα κινούνται  οι δράστες

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενημερωτική ομιλία με θέμα ««e– Απάτες: Οι νέες μέθοδοι εξαπάτησης πολιτών και επιχειρήσεων και τρόποι προφύλαξης από αυτές» σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Ανδρικόπουλος Βασίλης, Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, Αστυνόμος Α’, τον οποίο προλόγισε ο κ. Ανδρέας Σύριος.

Ο κ. Ανδρικόπουλος τόνισε ότι η ενημέρωση των πολιτών είναι το άλφα και το ωμέγα στην καταπάτηση των απατών. «Όσο πιο ενημερωμένοι είναι οι πολίτες τόσο πιο εύκολα θα τις αποφύγουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναλύοντας τα συνηθέστερα είδη απατών, τα οποία έχει αντιμετωπίσει η υπηρεσία τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι οι δράστες εκμεταλλεύονται την επικαιρότητα και δρουν με βάση αυτήν. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα που γίνονται οι αιτήσεις για το fuel pass, οι επίδοξοι δράστες θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν στοιχεία λέγοντας σε κάποιον ότι θα του φτιάξουν την αίτηση για το επίδομα.

Στη συνέχεια, ο κ. Ανδρικόπουλος συμβούλεψε τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιούν και αν είναι δυνατόν να της κάνουν μέσα από έναν υπολογιστή ή κινητό μόνο για αυτό τον σκοπό.

Τα θέματα του spam και του fishing είτε μέσω e-mail είτε μέσω SMS επίσης αναλύθηκαν εκτενώς.

Ο κ. Ανδρικόπουλος περίγραψε τόσο το προφίλ των θυμάτων όσο και των δραστών. Θύμα μπορεί να υπάρξει οποιοδήποτε άτομο από νεαρής ηλικίας μέχρι ηλικιωμένος ενώ οι δράστες είναι συνήθως Έλληνες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου με ιδιαίτερο ταλέντο όμως στην πειθώ. Καταφέρνουν δηλαδή μέσα από τη συζήτηση να υποκλέψουν στοιχεία των θυμάτων.

Κλείνοντας, επισημάνθηκε ότι τα μηνύματα που είναι απάτες θα έχουν παρόμοιο περιβάλλον με αυτό της τράπεζας μας αλλά είναι σίγουρο ότι θα περιέχουν ένα τουλάχιστον ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος και να μην διστάσουμε να επικοινωνήσουμε με το τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομίας.

Παρακολουθήστε μέρος από την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Ανδρικόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί.

Αγγελική Γεωργοπούλου

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ομιλία με θέμα τις απάτες και τον τρόπο προφύλαξης από αυτές στο Επιμελητήριο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.