Οινόπνευμα θα γίνει το κρασί και της Μαντινείας - Θετικές εξελίξεις για την εστίαση

Οινόπνευμα θα γίνει το κρασί και της Μαντινείας - Θετικές εξελίξεις για την εστίαση

Ιούλιος 09, 2020 - 11:29
5 σχόλια

Ανάσα για του οινοποιούς η απόσταξη του αδιάθετου προϊόντος

Για την επανεκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου μίλησε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής. Ο κ. Τρουπής μίλησε για την κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο των οινοποιών, ύστερα και από την κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και για το πώς η επιχειρηματικότητα του νομού προσπαθεί να ανακάμψει.

Στόχος της Ένωσης είναι να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία που είχε, καθώς επίσης και όταν τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό το επιτρέψουν, θα ξεκινήσουν οι εκθέσεις και όλες οι δράσεις εξωστρέφειας.

Με τα διάφορα lockdown στην Ευρώπη, την Αμερική, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο οι οινοποιοί από την μία στιγμή στην άλλη είδαν τις εξαγωγές να "παγώνουν" αφήνοντας τις δεξαμενές σχεδόν γεμάτες.

Το βασικό πρόβλημα το οινοποιών είναι ότι οι δεξαμενές είναι γεμάτες, έτσι όταν φτάσει ο καιρός του τρύγου, οι παραγωγοί δεν θα μπορούν να σώσουν τη νέα σοδειά

Βέβαια προς την επίλυση του θέματος όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τρουπής, υπάρχουν θετικές εξελίξεις, μιας και αναμένεται το ΦΕΚ με το οποία θα επιτραπεί η απόσταξη των αποθεμάτων οίνου που βρίσκεται αδιάθετος στις δεξαμενές.

Ενημερωθήκαμε ότι τα αποθέματα των οινοποιείων θα μπορούν να πάνε σε κάποια εργοστάσια για να γίνουν οινόπνευμα, ώστε οι δεξαμενές να αδειάσουν και να δεχτούν τη νέα σοδειά

 Λόγω των μειωμένων πωλήσεων οίνου στη χώρα το προϊόν έχει μείνει αδιάθετο και σφραγισμένο στις δεξαμενές των οινοποιείων, έτσι η νέα σοδειά που καταφθάνει θα είχε πολύ χαμηλή τιμή.

Ο τρύγος θα ερχόταν, αλλά τα οινοποιεία δεν θα αγόραζαν σταφύλια

Αυτό το μέτρο της κυβέρνησης μας βρίσκει σύμφωνους και μας βοηθά ώστε να μας βρει η νέα χρονιά με τις δεξαμενές άδειες.

Οι επιτραπέζιοι οίνοι , οι γεωργικής ένδειξης και οι ΠΟΠ οίνοι  που δεν έχουν διατεθεί στην αγορά, λόγω της εκτεταμένης κρίσης του κορωνοϊού , τώρα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οινόπνευμα, ύστερα και από την απόφαση της κυβέρνησης, να γίνει απόσταξη του προϊόντος.

Οι οινοπαραγωγοί θα γλυτώσουν το 20-30% από το όλο οικονομικό πρόβλημα που θα είχαν με την απόσταξη

Όσον αφορά τη νέα παραγωγή στη Μαντινεία, τα σταφύλια είναι πολύ καλή κατάσταση και θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Μαντινεία ανέφερε ο κ. Τρουπής, απαντώντας σε σχετική  ερώτησή μας.

Οι εξαγωγές έχουν ξεκινήσει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό και σε πολύ λιγότερες ποσότητες

Μεταξύ άλλων ο κ. Τρουπής μίλησε για την άρση των μέτρων και για το πώς κινείται η αγορά στην εστίαση και όχι μόνο, σημειώνοντας ότι ακόμα η επισκεψιμότητα και οι  διελεύσεις πελατών σε χώρους εστίασης δεν είναι αυτό που αναμενόταν.

Θα κάνουμε τον απολογισμό μας το φθινόπωρο και οι επιτυχημένοι επιχειρηματικά θα είναι αυτοί που δεν θα έχουν μεγάλο χάσιμο

Τέλος ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου,  οι οποίες θα μεταφερθούν λόγω των συνθηκών μετά τις 15 Αυγούστου, αλλά και στην έρευνα που έχει κάνει το επιμελητήριο σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο της Αρκαδίας που στόχο έχει την βελτίωση των παροχών του Επιμελητηρίου προς τα μέλη του.

"Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί κάτι για την εστίαση που θα μειώσει το λειτουργικό της κόστος"

Video: 

ArcadiaPortal.gr Για απόσταξη πάει το κρασί των οινοποιείων της Μαντινείας


5 Σχόλια

ΞΥΔΙΑ!!!

Πήρατε χρήματα με τον πράσινο τρύγο θα πάρετε χρήματα με την απόσταξη εύχομαι να μην ρίξετε τις τιμές στο σταφυλι τα 50 λεπτά το κιλό είναι οριακή τιμή για την καλλιέργεια του σταφυλιού τόσα χρόνια σας στηρίζουμε μην μας πουλήσετε

υπαρχουν οινοπνευματοποια στην Ελλαδα?? ενα υπηρχε στην Πατρα κ εχει κλεισει..... μας δουλευετε μου φαινεται

Χυμα το πουλατε; Για εμφιαλωση τι λέτε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.